Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elena_R

Miha, ma bucur ca te-ai distrat la botez si ca totul a iesit bine! Recuperare usoara dupa un weekend agitat

10+


Sar'na.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoyJoy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elena_R

Salut dragelor!

Joy, pot sa te intreb de ce faci amnio? Stiu ca tocmai ai avut bitestul si a iesit bine. Mult succes iti doresc si sa stai linistita ca o sa fie bine

10+


Saluti,

Este destul de greu de explicat, fiecare femeie are dreptul sa gandeasca si sa actioneze asa cum considera ca este mai bine pentru copilul/copiii ei nascuti sau nenascuti inca. Fac amnio fiindca pornesc de la un risc de baza (dat de varsta mea) de 1:85. M-am gandit foarte bine de ce vreau sa fac acest test. Daca Doamne fereste testul nu iese bine, il repet in strainatate. Daca iese rau si a 2a oara voi intrerupe sarcina. Suna dur, dar am vazut ce inseamna...

Prieteni buni de-ai fratelui meu au un copilas nascut in 2007. La bitest riscul a iesit ceva de genul 1:20.000. Fara antecedente in familie. Parinti de 30-32 de ani. Cu un rezultat atat de bun, mamica nu a mers mai departe, nu a facut amnio. Copilul s-a nascut cu sindrom Down sever. Fratele meu se vede cu ei destul de des... nu are rost sa va povestesc si sa va 'incarc' cu ceea ce se confrunta parintii si ce viata are mititelul, fiind vorba de o forma severa a bolii.

Eu pur si simplu nu ma simt capabila sa imi asum acest lucru. Cu atat mai mult cu cat e vorba de 2 copilasi. Nu e vorba ca nu as face totul pentru ei. Dar atata timp cat pot obtine informatii esentiale, vreau sa dorm linistita ca am facut tot. Am cantarit bine riscurile si le-am pus in balanta cu realitatea de a avea copii cu anomalii cromozomiale. Am optat pentru amniocenteza... Si ma rog sa decurga totul ok!

Iar in august sa tin in brate un Chip si un Dale sanatosi si... foarte frumosi

Jo 13+

Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Citat:
citat din mesajul lui JoyJoy

Prieteni buni de-ai fratelui meu au un copilas nascut in 2007. La bitest riscul a iesit ceva de genul 1:20.000. Fara antecedente in familie. Parinti de 30-32 de ani. Cu un rezultat atat de bun, mamica nu a mers mai departe, nu a facut amnio. Copilul s-a nascut cu sindrom Down sever. Fratele meu se vede cu ei destul de des... nu are rost sa va povestesc si sa va 'incarc' cu ceea ce se confrunta parintii si ce viata are mititelul, fiind vorba de o forma severa a bolii.



Offff ce rau imi pare!
Mie mi se rupe sufletul si la un strain cand il vad cu disabilitati, dapoi sa fie copilul tau. Imi pare sincer rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Magdalogos, tu mai ai inca 2 baietei? Cat au? Am modificat si DNP ul pentru 21/10.

ela_ella, felicitari pentru inca o saptamana!

Florycyk, sanatate multa.

Eu am pastrat toate hainele de la Imi, 90% sunt haine de baietel, caci eu am primit toate hainele lui Imi (rar cand am cumparat) de la o prietena care a nascut baietel in august 2010 si numai bine ce i ramaneau mici lui David, i le dadea lui Imi. Ii sunt tare recunoscatoare acelei fete, caci nu mi permiteam in anul ala sa cumpar nimic. Asa ca Imi a fost imbracata mai mult cavalereste.

Vi4i, doamne ce trista am devenit dintr o data cand am citit mesajul tau legat de Maria Dalia. Ce s a intamplat? Offf, ingeras drag, sa ai un drum lin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Offf Vi4i, nici un copil nu merita sa moara, chiar imi vine sa plang, mi e atat de mila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Flavia, mie imi place situatia ta. Si mi place ca deja stii ca samburelul din burtica e baiat si l cheama Luca. Si eu din ziua in care am aflat de Imi, am stiut ca i fata si la nume initial am vrut Chloe Tara, dar apoi mi am dat seama ca Chloe e prea utilizat si am cazut de acord la Imogen (in saptamana a 7a).

Miralexia felicitari pentru inca o saptamana adaugata!!

Pup si toate celelalte fete, felicitari tuturor care ati schimbat saptamana si ne auzim maine.

Eu am avut un interviu vineri si am reusit sa iau postul de senior social worker cu Royal Borough of Windsor & Maidenhead. Mai am un interviu maine la 12 ziua tot pentru un post similar in Southampton, dar este cu mult mai putin platit decat cel din Windsor, dar imi place mai mult, caci este in spital, pe cand cel din Windsor e in community. Nu cred ca am sa l iau. Stiu, ar trebui sa fiu pozitiva, dar ceva imi spune ca nu o sa l iau.

Va pup pe toate si ne auzim maine. Night night.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mult succes maine la interviu, Miha!

Citind ce a scris Joy, mi-am adus aminte de vizita unor buni prieteni ieri (tot in cinstea zilei mele), care au preferat sa vina separat de restul musafirilor pentru ca ei doar de o luna si ceva (pe 24 ianuarie) si-au pierdut cel de-al doilea copil, o fetita, pe nume Charlotte. Fetita a murit la nastere, de fapt la 45 de minute dupa ce s-a nascut din cauza unei anomalii, si anume cromozomul XIII. Mama are 32 de ani, deci nici vorba de varsta. Anomalia respectiva a fost observata la 20 de saptamani, la ecografia morfologica, iar dupa ecografie parintii au mai facut niste teste, inclusiv un test asemanator amniocentezei (sau poate chiar asta, dar nu-s sigura, pt ca era dupa sapt 20, ei vorbeau insa de punctie).Fetitei i s-a dat din start o sansa minima de viata, se stia ca exista un risc de peste 90% ca ea sa moara imediat dupa nastere. Prietenii nostri n-au fost in stare sa renunte la copil si au asteptat sa se nasca pe cale naturala.Apoi l-au inmormantat crestineste. Coincidenta straine e ca exact in ziua in care am aflat de nasterea si moartea acestui copil, am aflar si ca eu insami sunt insarcinata. La inmormantare plangeam de sarea camasa de pe mine si lumea nu stia de ce-s asa de afectata, mai afectata ca restul..La mine deja si hormonii isi spuneau cuvantul.

Ai dreptate, Joy, ca e alegerea fiecaruia ce face. Eu am ales sa zic pas amniocentezei si sa-mi asum eventuale alte riscuri. Tie iti doresc ca totul sa decurga bine!
Eu vineri ma duc totusi la testul pentru translucenta nucala. Sper sa iasa totul bine!

Daniela Veuger 11+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genny76 spune:

Fetelor din pacate nu pot intra prea des pe aici pentru ca nu am timp liber prea mult.Ce faceti in cazul in care va confruntati cu insomnii? Eu de 2 saptamani sunt terminata, ma trezesc noaptea sa merg la baie pe la ora 1 si adio somn pana dimineata pe la 4-5 sau 6 iar la 7.30 trebuie sa ma trezesc sa-mi duc printesa la gradinita, asa ca sunt terminata toata ziua, la prinz nu pot dormi, seara cand ma apuca somnul pe la 18-19.00 nu reusesc decat sa atipesc si nu e placut deloc.Nu am alte probleme, nu imi este rau, nu vomit, nu ma doare capul, noroc ca creste burtica altfel nu mi-as da seama ca sunt insarcinata dar insomniile ma darama,am racit in 3 luni deja de 4 ori.Si acum sunt racita.Ce pot face? Fructe mananc zilnic, alimentatie sanatoasa am, nu beau cafea decat de 2-3 ori pe saptamana dimineata cu mult lapte.Dati-mi un sfat ca nu mai stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Magda, multumesc pentru incurajari, sa stii ca ma ajuta fff mult cand aud ca si alte mamici au luat antib in sarcina si totul a fost ok. Adevarul este ca sunt mega stresata, fiindca eu intotdeauna am fost impotriva antib, mi-am si gasit doctorii care sa-mi cante in struna si totul a fost foarte bine, dar acum n-am avut ce face din cauza nenorocitei de febre care tot crestea....Of! Nu-ti mai face atatea griji ca nu-ti doresti sa stai 2 ani acasa, e foarte firesc pt o persoana activa. Nici eu n-am sa stau 2 ani, dealtfel eu pot lucra de acasa asa ca am sa preiau, incet incet, pe masura ce se poate, diverse chestii de facut pe coltul mesei intre 2 alaptari, inca din primele luni.

Da, Joy, de ce ti s-a recomandat amnio? Eu inca nu stiu daca-s pro sau contra....ma ORIPILEAZA ideea de ac infipt in burta, pe langa potentialele riscuri pentru bebe....nu stiu daca as putea depasi chestia asta. Asa ca mi-am propus sa astept triplu testul, sa vedem cum stau cu coagularea si dupa aia mai vedem. Dar tare inclin sa nu fac amnio. .... Hai ca intre timp am citit de ce vrei sa faci amnio, sigur ca e bine sa faci daca asa simti. TInem pumnii ca rezultatul sa fie ok, eu sunt convinsa ca asa va fi!

Miha, bine te-ai intors inapoi, ma bucur ca toate au iesit cum ai dorit. Ce zici tu acolo de prajituri, ai? Bafta la interviu si sa iasa cum vrei tu!

Genny, si eu sunt cam la fel, sarcina super ok dar cu insomnii si acum, daca ai citit din urma, am racit a doua oara deja, dar am comis-o mai serios si anume pneumonie. Imi spunea homeopatul ca sarcina oricum e asociata cu o depresie imunitara (organismul isi scade imunitatea ca sa nu respinga sarcina ca fiind corp strain) si este de asteptat ca spre 4 luni sa se regleze. Incearca sa discuti cu dr (generalistul sau medicul de fam si ginecologul) pentru ceva suplimente de calciu, fier, zinc si vit c, ca astea mai "dreg" la imunitate. Vit c poti sa iei si fara recomandare, dar la restul e bine sa verifici.
Eu astept cu emotie sa se incalzeasca si sa mai creasca sarcina, ca nu mai pot....Oricum aveam un somn cam prost si nainte sa racesc, dar acum de la tratament am insomnii pe bune, azi noapte am dormit 12-2.00, apoi 4.00 - 6.30. Azi si ieri mi-a dus sotul baiatul la scoala, de maine insa intru eu in dispozitiv, nici nu vreau sa ma gandesc.

Eh, le-om trece pe toate, sa vedeti ce fericite vom fi la toamna! Eu maine fac 12 sapt, deja sotul a anuntat pe toata lumea intalnita in cale (ma si mir, ca nu e genul expansiv...) iar sambata merg la morfologica de trim I + bitest. Abia astept.

Va pup si ma duc inapoi in pat, poate mai fur o ora de somn...desi n-as crede, ca ma simt ca un bec aprins....



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Magdalogos da, am doua fete cucuiete, acu'speram la un dovlecel cu putsa, daca e posibil
Genny76 daca iti intrerupi somnul pentru mersul la baie si nu adormi inapoi, poti incerca un inghiontit de sot ca sa-ti maseze talpile un pic cu niste ulei de masaj cu levantica. Are efect aproape instant, atata doar ca trebuie sa ai sot intelegator

Ada, mama de Timea Christiane, 16.09.2003 si Teodora, 20.05.2010

Mergi la inceput