cum se face couscous
Ma bag peste subiectul buflei
,dar nu mai deschid altul,va intreb doar cous-cous-ul cum il facetzi/pregatitzi?
Dana
Raspunsuri
cristoiu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andacos Ma bag peste subiectul buflei ,dar nu mai deschid altul,va intreb doar cous-cous-ul cum il facetzi/pregatitzi?Dana |
La thermomix
Altminteri stiam ca e un vas special pentru asta, e destul de compicat de gatit.
andacos spune:
hmmm...cristoiu cred ca e o confuzie la mijloc.
cous-cous-ul se prepara foarte simplu(pui supa limpede peste el,dupa ce in prealabil l-ai frecat/sau nu cu ulei d emalsine)ins ape mine ma intereseaza retzete,cu ce il combinatzi,cum?
Dana
cristoiu spune:
Ok, scuze. Citisem undeva mai demult cum se face couscous si ji s-a parut asa complicat ca nu am mai incercat, vorbeam din amintiri. Uite o reteta pe care o maninca fii-mea ... Care altfel e greu de convins http://www.cbc.ca/inthekitchen/mobile/touch/blog/2012/01/couscous-with-pistachios-almonds-and-apricots.html
In rest eu il combin cu diverse vegetale, ce se intima sa am prin frigider. Cam ca pizza, un fel de left over food.
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui J.D. combinat cu legume sau pui si iaurt. Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012 |
Retzeta????
Dana
andacos spune:
Phua cristoiu
,aia da mincare de domnisoare!![]()
Eu am doi barbatzi acasa,trebuie mai consistent.
Eu am descoperit cous-cous-ul de curind,am citit despre el,am preparat diverse retzete si mai ales...am improvizat!
Vineri am facut cous-cous cu...carne tocata,ceapa,zuchinni si ciuperci.
Dar va rog s anu ridetzi de cous-cous-ul meu...ca va spun cu mina pe inima ca a fost bun tare.![]()
Vreau insa retzete probate si mai ales de la specialiste daca s epoate,ceva fete de prin tzarile arabe-Africa.
Deci va rog...trecetzi la ...cous-cous-eala!!!![]()
Dana
dianama spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andacos Phua cristoiu ,aia da mincare de domnisoare!Eu am doi barbatzi acasa,trebuie mai consistent. Eu am descoperit cous-cous-ul de curind,am citit despre el,am preparat diverse retzete si mai ales...am improvizat! Vineri am facut cous-cous cu...carne tocata,ceapa,zuchinni si ciuperci. Dar va rog s anu ridetzi de cous-cous-ul meu...ca va spun cu mina pe inima ca a fost bun tare. Vreau insa retzete probate si mai ales de la specialiste daca s epoate,ceva fete de prin tzarile arabe-Africa. Deci va rog...trecetzi la ...cous-cous-eala!!! Dana |
retzeta please
andacos spune:
Cu placere,doar ca repet nu e o retzeta de undeva...am imbinat in functzie de cum mi-a sunat mie bine.![]()
Deci am avut 750 g de cous-cous,pe care l-am inmuiat cu 1,5 l de supa de pui!(da...concentrat de supa d epui)
Am pus la prajit vreo 0,500 kg de carne tocata (amestec vita si porc),am prajit bine si am adaugat citeva cepe(dar erau ciutze rau...)taiate pestisor.(dupa gustul meu de carnivora![]()
ar mai fi trebuit ceva carne tocata,cred ca data viitoare am s apun 1kg
)
Separat am taiat zuchinii si i-am pus in tigaie la piropiut,cu capac deasupra,deci mai mult inabusitzi decit parjitzi...citeva minute.
la fel am procedat si cu ciupercile,tot 0,500 kg,le-am inabusit mai mult decit prajit.
carnea tocata,zuchini si ciupericle le-am pus peste cous-cous-ul inmuiat,am amestecat bine ...et voila cous-cous-ul meu.
De data asta mi s-a muiat mult mai mult decit trebuia cous-cous-ul,alte datzi am avut de la alta firma si parca a fost mai ok.
Atentzie la sare,eu am pus un praf de sare la fiecare ingredient si deja spre seara(am pregatit-o la prinz)era putzin sarata.
Am mai facut cous-cous cu shrims(foarte bun,preferata mea alaturi de cea cu carne tocata)si cu conserva de ton...dra n-am fost asa incintata.
Dana
andacos spune:
Mie si lui fii mio,ne place tare,sotzul nu e incintata deloc ,spune ca e prea uscat(desi ma facut cu rosii proaspete si catsravetzi)...asa ca astept retzetele voastre!
Dana
