INFO:Medierea arta posibilului....

INFO:Medierea arta posibilului.... | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

MEDIEREA, ARTA POSIBILULUI PRIVITA DE MEDIATOR

Imposibilul nostru poate fi posibilul lor! Iata frumusetea medierii, vazuta prin ochii partilor, personaje reale, cu nevoi, sisteme de valori si referinta diferite intre ele dar si de ale noastre. Linia de demarcatie dintre insuficientul nostru si suficientul lor este pozitionata neasteptat, ceea ce face din fiecare mediere un lucru diferit de orice altceva intalnit pana atunci. Complexitatea si unicitatea personalitatii umane ne indeparteaza de sentimentul de déjà vu. De fiecare data este altfel, surprinzator...de altfel!

Dependentii de rutina si certitudini, nu s-ar simti confortabil in scaunul de mediator. Acesta este croit pentru cei care savureaza spontaneitatea si impredictibilitatea ascunsa in relatiile interumane. Uneori, medierea se confunda cu actul artistic in care cu exceptia superficialitatii, este permis orice. Limitele din mediere sunt cele personale si cele regasite in canoaneleprofesionale si cele legale.
In mediere, nu putem mima empatia, fara ca aceasta sa se intoarca impotriva noastra. Nici interesul, seriozitatea sau buna crestere, nu putem inlocui cultura generala cu autosuficienta, nu putem construi, daramand. #536;i cu siguranta, nu ne permitem nici macar sa ciobim sau zgariem oglinda in care se reflecta increderea partilor in noi. Pentru ca imaginea ramasa, va deveni aliatul unei probabile neintelegeri.

Mirajul atotcunoasterii nu va avea ce sa caute in mintea mediatorului. Tentatia de a fi un om obisnuit, care are pareri si doreste sa le faca auzite si impartasite nu are loc in mediere. Aceasta trebuie inlocuita cu deprinderea de a uni, in mod migalos si nevazut, toate acele linii care stau in spatele construirii unui acord. Nu exista formule matematice infailibile sau instrumente materiale de masura pentru asta. Exista doar posibilitati aparent imposibile, transformate in posibil, cu ajutorul celui care are drept scop reinventarea consensului!

Si..DA! Medierea nu este pentru oricine, este doar pentru cei ce pot sa o transforme in arta. In arta imposibilului devenit posibil!




www.sustac.ro/index.php/comunicare/opinii/144-medierea-arta-posibilului-privita-de-mediator" target="_blank">Sursa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Super subiect!

Sotul deja se intereseaza de cca 2 saptamani de o schimbare in profesie si medierea este singura care i se pare ok. I-am propus sa faca orice, chiar alta facultate, numai sa treaca peste frustrarile unei meserii prost platita si neapreciata. Si da, aceste nemultumiri au inceput sa se vada si in familie, din pacate!



Mergi la inceput