Morfologie21sapt-Borderline bilaterale- rinichi

Morfologie21sapt-Borderline bilaterale- rinichi | Autor: TeoTeutza

Link direct la acest mesaj

Buna. Am facut morfologia la 21 sapt si medicul ecograf mi-a zis ca fetita mea are Pielectazii- bordeline bilateral. S-a mai confruntat cineva cu asemenea situatie? Am citi pe net si asta inseamna o dilatatie la rinchi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Da, baietelul meu. Mi-a zis la morfologie ca e la limita, nu declara ca si malformatie, dar trebuie urmarit in continuare.
Borderline asta inseamna, la limita intre normal si malformatie.
In cel mai bun caz e ok. In cel mai rau caz are probleme de scurgere a urinei - obstacol, malformatie- si aceasta ramane in rinichi si poate imbolnavi rinichii in timp, poate sa dea infectii urinare copilului dupa nastere.
Vezica nu era in tensiune la al meu, era semi-plina, asta e de bine, mi-a zis.
Bine ca stiu, urmaresc problema, si sper sa fie bine.
28sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TeoTeutza spune:

Eu acum o sa ma duc iar la ecograf peste o luna jumate sa se uite in special la rinichi sa mai imi spuna cum mai este. Nu mi-a zis nimic de vezica, mi-a zis numai ca nu este ceva grav. O sa va tin la curent. Sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TeoTeutza spune:

La aproape 26 de saptamani am facut un ecograf. Mi-a spus ca dilatatiile la rinichi sunt mai mari, cam 4 cm, dar ca nu e ceva grav, sa nu ma sperii ca nu sunt mari ca dimensiune. Mi-a mai spus ca multi copii au astfel de dilatatii si dupa nastere e posibil sa dispara. Mai e cineva care in timpul ecografului a observat astfel de dilatatii si apoi au disparut dupa nastere?

Mergi la inceput