Acum 15 ani pareau SF dar apar in 2013

Acum 15 ani pareau SF dar apar in 2013 | Autor: admin

Link direct la acest mesaj

Va prezint 2 filme pe care poate le-ati vazut deja. Ambele produse se lanseaza in acest an. Le prezint impreuna ca sa va puteti imagina in ce directie ne indreptam...

Bratara Mio:



Ochelarii Google:

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Deci va imaginati ce putere dau aceste produse mai ales combinate.

Iar acum discutia: Ce impact o sa aiba astfel de produse asupra sistemului actual de invatamant?

Cateva idei:

- Cum trebuie sa arate ISTORIA, GEOGRAFIA in viitor daca voi putea accesa orice informatie cu o simpla intrebare?
- ce rost are aritmetica de azi daca printr-o simple intrebare ti se raspunde cat este radical din 17245?
- Ce inseamna sa fi erudit? Sa sti multe fara sa ai ochelarii Google la tine?

Cred sincer ca scoala va trebui sa se axeze pe:
- stimularea inteligentei native
- stimularea inovatiei
- cum sa gasesc informatia
- cum sa procesez un volum mare de informatii
- cum sa procesez informatie in paralel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Aparte discutia despre invatamant, pot sa spun doar atat: scary! Sau pe romaneste: atat inspaimantator cat si periculos.

Ochelarii google sau realitatea 2.0 cum a mai fost denumita o initiativa de acest fel vin in intampinarea dorintei noastre de a fi mega-informati si in ultima perioada si mega-stimulati. In articolul asta http://holland-herald.com/2013/01/brain-drain/ Nicholas Carr se refera la internet, dar ochelarii aia sunt deja un pas mare in plus:

"Aren’t we simply becoming quicker at processing information?

The nature of the internet and other digital media is to encourage us to take in as much information as quickly as possible. What the net doesn’t encourage, and I think what it is stealing from us, is the ability to engage in calmer, more attentive ways of thinking, the kind of thinking that requires us to screen out distractions rather than indulging in them.

It’s not just deep reading, it’s also contemplative and reflective kinds of thinking and introspection. As a society, I think we’re devaluing calmer, quieter, more focused ways of using our brains.

What exactly is the internet doing to our brains?

One thing that seems to be clear is that human beings have a very primitive desire to know everything that is going on around them. This seems to be related to brain processing.

Our brains release dopamine, which is a pleasure-producing chemical and a very important neurotransmitter. Dopamine is intended to encourage us to repeat various actions by giving us a sense of pleasure. One of those actions is seeking out and finding information. That helps to explain why people tend to use their mobile phones and computers compulsively.

But we take that primitive instinct and bring it into our modern environment because we are constantly surrounded by digital data; there is no end to the new information available."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Traducerea aproximativa a fragmentului:
"Nu am devenit pur si simplu mai rapizi cand e vorba de procesarea informatiei?

Natura internetului ca si a altor medii digitale este aceea de a ne incuraja sa absorbim cat mai multa informatie in cel mai scurt timp posibil. Ceea ce internetul nu incurajeaza, si de fapt cred ca ne indeparteaza de asta, este abilitatea noastra de a ne dezvolta un mod de a gandi mai calm si de a acorda mai multa atentie; este acel mod de a gandi care presupune sa nu ne lasam distrasi de factori perturbatori.

Nu este vorba numai de a citi in profunzime, este vorba si de contemplare, reflectare si introspectie. Ca societate am inceput sa devaloriziam modurile mai calme, mai linistite si concentrate de a ne folosi mintea.

Cum anume ne afecteaza internetul creierul?

Un lucru este clar: oamenii au inradacinata dorinta primara de a sti tot ce se intampla in jurul lor. Aceasta este relationata cu modul in care functioneaza creierul. Creierul nostru secreta dopamina, care este o substanta ce ne produce o stare de bine si un neuro-transmitator important. Scopul dopaminei este sa ne incurajeze sa repetam anumite actiuni oferindu-ne o senzatie placuta. Una dintre aceste actiuni repetate este cautarea si aflarea informatiei. Asta explica de ce oamenii incep sa isi foloseasca obsesiv telefoanele si calculatoarele. Dar aducem acest impuls primitv in mediul modern pentru ca suntem mereu inconjurati de informatie digitala; nu exista limite pentru noile informatii disponibile".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Inca ceva si scapati

Sigur ca ocharii aia sunt foarte buni daca esti intr-un oras necunoscut si tocmai ti-ai pierdut actele si trebuie sa ajungi urgent la politie. Te uiti prin ei (sau mai corect pe ei) si gata! Stii unde trebuie sa mergi. (sau intrebi oamenii, dar asta e o metoda invechita, nu? )

In rest insa - nu multumesc. Baiatul care ii poarta poate ca nici nu a observat ca a trecut pe langa o fata frumoasa sau o casa cu arhitectura deosebita (doar daca nu-i apare pe ochelari ) sau pe langa un artist al strazii care canta la chitara. Din dorinta de a sti/ vedea/ afla tot ignora ceea ce e sub nasul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ehh nu as fi atat de drastic. Arta nu va muri niciodata pentru ca oamenii sunt eterogeni.

Consider ca va fi un pas important inainte si ne va reduce foarte mult timpul pierdut, timp care se va putea utiliza pentru altceva.
Sunt adeptul tehnologiilor inalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

vor mai alerga copiii dupa minge?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos
Baiatul care ii poarta poate ca nici nu a observat ca a trecut pe langa o fata frumoasa

Procesorul care se ocupa de gestiunea ochelarilor poate rula in paralel cu celelalte procese o rutina speciala pentru detectarea fetelor frumoase, pe care doritorii o pot seta sa aiba prioritate maxima.

PS. Cu o simpla clipire din ochi se poate reconfigura programul pentru detectia baietilor frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Primul ochi bionic si prima mana bionica ce transmite informatii despre ceea ce atinge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Creionul 3D: http://www.kickstarter.com/projects/1351910088/3doodler-the-worlds-first-3d-printing-pen

(au vrut sa stranga $30.000 si au strans $1.500.000 in cateva zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

vor mai alerga copiii dupa minge?

Madalina


Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."


Madalina, depinde de parinti. Tehnologia nu trebuie neaparat vazuta ca un obstacol, ci mai degraba ca un ajutor, ca un pas inainte. ADica, prea usor se da vina pe computere si video-games ptr. `lenea` parintilor de a-si scoate copiii din casa si sa faca ceva impreuna cu ei. Daca de ici le este cultivata dragostea ptr. miscare si natura, vor face la fel si ca adolescenti.

Mergi la inceput