Chitfelute de IKEA ... cu carne de ....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu tot nu am inteles isteria in jurul carnii de cal. Parca ar fi carne de cal versus carne de crizantema. Nu tot animale sunt? De ce ar fi vaca mai putin pretioasa decat calul?

In fine, mie nu-mi plac chiftelutele de la IKEA, dar fii-mii ii plac. Pot fi si din carne de caine, daca ei ii plac si cata vreme nu suntem vegetarieni, nu vad relevanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Iulia, nu e vorba ca ea, carnea de cal, nu ar comestibila sau ar fi toxica.
Problema e eticheta : se scria ca sunt lasane cu carne de vita sau chiftelute cu ren si "aia" ar fi trebuit sa fie si nu altceva.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Ce chestie... incep sa cred ca o fi vreun complot mondial la mijloc... Cum se face ca acu a napadit pe toata lumea problema carnii de cal? Ma gandesc ca totusi nu e de azi de ieri, dar asa, ca prin minune, toata lumea descopera simultan aceste nereguli... Nus tiu de ce, dar am asa un feeling ca e ceva putred la mijloc in toate afacerile astea care au iesit la iveala asa simultan ca ciupercile dupa ploaie...

Fascinatie

Inevitabil... Eminescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

E isterie, Iulia, pentru ca , pare-se, toti fac ce-i taie capul in industria alimentara. Carnea se plimba si se transforma, nu o verifica nici draq. Jaf la drumul mare, e incredibil ce se intampla.

Azi vita e cal, maine e caine, poimaine e sobolan

Eu daca as putea as cumpara numai si numai de la micii producatori. Dar nu pot, ca astia mici nu mai exista, i-au papat aia mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Mi se pare foarte normal sa fie isterie pentru ca - daca scrie carne de ceva trebuie sa fie acel ceva si nu altceva. Asta tine de respectul pentru banii consumatorului. Nivelul urmator (care poate se intampla in acest moment) este sa aflam ca era carne de caine ...

In plus, in jurul carnii de cal sunt f multe controverse pentru ca dragii cai sunt tratati cu diverse medicamente extrem de periculoase - si care trec la om. Caii nu se tin pentru carne ... dar cand se imbolnavesc se duc la abator ... unde fermierii din Romania - de exemplu primesc o suma f mica - pentru ca cica abatorul face faina din oasele lor ... sau trimite carnea la conserve de animale ... (caini, pisici) ... si pentru ca acolo nu prea se pune problema carnii si cat de sanatos a fost animalul. Acuma e clar ca nu toti cainii se impusca ... ci ca ajung in farfuriile copiilor.
De asta .... trebuie sa ne scandalizam si sa cautam sa cumparam doar din surse cat mai bio si controlate. Exact cei carora nu le conteaza ingroasa conturile mafiotilor din industria alimentara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Eu tot nu am inteles isteria in jurul carnii de cal. Parca ar fi carne de cal versus carne de crizantema. Nu tot animale sunt? De ce ar fi vaca mai putin pretioasa decat calul?

In fine, mie nu-mi plac chiftelutele de la IKEA, dar fii-mii ii plac. Pot fi si din carne de caine, daca ei ii plac si cata vreme nu suntem vegetarieni, nu vad relevanta.


iubitorii de cai sunt mai milosi decat iubitorii de: vaca, porc, pui, curcan etc. (chiar veverita...)

ziceau unii prin targ despre carnea de cal ca e mai buna (calitativ) si mai ieftina decat carnea de vaca, porc...alte alea...o fi si asta un motiv, ii inghesuie pe piata pe producatorii de mezeluri din carne provenita din alte animale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, de acord cu faptul ca trebuie sa stii EXACT ce cumperi.

Poate totusi cu ocazia asta o sa se mai inaspreasca legile referitoare la produsele alimentare, ca nu e normal sa cumperi ceva si sa fie altceva.

In ceea ce priveste carnea de cal, raman la parerea originala, ca ar fi putut fi si carne de cimpanzeu, pentru mine nu are vreo diferenta cata vreme tot carne e, tot un animal sacrificat etc etc. Si cred totusi ca si caii si vitele sunt tratate cu ACELEASI antibiotice si acelelasi medicamente (totusi daca are cineva vreo evidenta cum ca nu ar fi asa, ar fi interesat de vazut si de analizat daca se poate generaliza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Din cate stiu, carnea de cal este f buna. Eu as cumpara carne de cal, daca as gasi in magazine.
Intr-adevar, este ciudata toata isteria asta, iscata la nivel european.





allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Atata timp cat e declarata comestibila...no pb. Din cate stiam (folclor sau nu) si salamul de Sibiu era facut din carne de cal.

Era chiar o gluma cu carne de cal si de pui in proportii egale: un cal/ un pui.

Anya

Pe vremuri (era sa scriu pe vremea mea ) salamul de Sibiu se facea numai si numai din carne de porc, si numai din rasa Mangalita si numai in intestine de cal. Procesul tehnologic, de la sacrificarea animalelor si pana la plecarea spre consumator (al cu pile la bufetul partidului, ca nu era salamul cu pricina chiar pt tot omul) dura fix 9 luni :) Si existau culturi diferite de mucegaiuri care erau cultivate in etape diferite. Alte vremuri :)
Prin anii '80 au fost inlocuite intestinele de cal cu o membrana sintetica, carnea a ramas aceeasi.
Astazi habar n-am cum si din ce se mai fabrica salamul de Sibiu.
Ultima data cand am mancat, la una dintre vizitele in Ro, mi-a iesit herpes. Or fi fost caii tratati incorect, cu antibioticul nepotrivit
Chiar, mai exista fabrica de la Sibiu? Dar la Bacau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Bine ca vine primavara si o sa mancam urzici.

Mergi la inceput