Dereglari de somn ale bebelusului

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

daca nu a fost adorata de tatal ei, daca nu a fost ratiunea de trai a mamei (asa cum am fost noi) iar de la substituentii parintilor nu a primit nici macar ceva pe aproape cum putem sa o convingem ca pe primul si pe primul loc, inainte de gaini, rosiile din gradina si oala de mancare pentru sot este copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

pai este vorba despre acel instinct matern pe care il au pana si animalele...nu cred ca trebuie sa convingi pe cineva ca propriul copil e mai important decat rosiile din gradina...ma rog se apropie varsta cand va incepe copilul sa umble, asa ca ar fi bine sa ii facem cadou o sfoara sa lege copilul de piciorul mesei cat isi rezolva multiplele probleme casnice, pe care alte mame nu le au ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Carmenstar, eu sunt posesoarea unui bebelus semidresat sau autodresat ca sa zicem asa.
Tudor si-a facut mereu singur programul de somn si de mancare. prima luna ne-a spus pediatra insa sa nu-l lasam sa doarma noaptea mai mult de 4 ore fara sa-i dam biberon ( lapte pierdut datorita complicatiilor cezariana) iar dupa o luna sa-l lasam noaptea sa doarma cat vrea.
La 6 saptamani tudor si-a mutat masa de la 2 la 4 iar dupa alta luna intre 5-6 dimineata, chiar 7 mai nou. Primeste seara biberonul la 9.30 si pana cel mai devreme 5 nu se trezeste. Ok, il mai aud in monitor ca maraie sau vorbeste pe limba lui dar se adoarme singur la loc. Exceptie facand noptile in care e racit sau il dor dintisorii.
Nu i-am dat niciodata ceai noaptea iar daca a avut momente in care am realizat ca plange de foame a primit biberon si inainte de ora 5.
In perioada in care au noi achizitii motorii gen mers de-a busilea sau mers, se trezesc noaptea si vor sa exerseze ca sa zic asa. Iti recomand cartea lui Brazelton,noua ne-a explicat perfect ciclurile de somn ale copilului si de ce sunt perioade in care o iau razna cu somnul si ce poti face.

Copilul trebuie sa invete sa se adoarma singur. E primul pas spre independenta iar tu ca mama pana la urma il cresti ca sa se descurce singur nu sa fie mereu legat de tine. Daca cum se trezeste esti imediat cu mana pe el mesajul pe care il transmiti este ca nu e capabil sa se descurce singur nu ca e ceva ce poate realiza fara ajutorul tau.
Daca citesti cartea de care ti-am spus o sa vezi ce poti face pentru a regla somnul copilului si pentru a depasi problemele legate de asta. Un somn fara multe treziri pentru copil e si in beneficiul lui.
Faptul ca incepi sa-l inveti sa se descurce singur nu inseamna ca-l dresezi ci ca-l indrumi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Tudor abia a implinit un an. Acum sunt curioasa sa vad cat de departe isi muta masa de dimineata ca e si tare somnoros.
Cand plange noaptea ma duc la el dar stau la usa primele minute. de multe ori isi gaseste jucaria sau suzeta si adoarme la loc, cand aud plansul serios intru si il mangai sau ma plimb cu el in brate pana adoarme. Nu aprind lumina
In perioada in care incepuse sa-si mute ora de somn spre 11-12 si tipa cand il puneam in pat il culcam de cate ori se ridica. Bland dar ferm. Si il mangaiam. A avut o nopte in care s-a ridicat aproape o ora. A doua noapte mai putin si a treia noapte a reinceput sa fie totul ok. Doar eu ma ocup de adormitul lui, asta e ritualul. Nu schimbam orele de somn sau de baie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Pai una e sa isi faca copilul propriul program, sa fii atenta la nevoile lui si sa il indrumi, si alta e vrei nu vrei... bea grigore agheazma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Mamici, multumesc pentru sfaturile utile si sursele pretioase de informatii :). Azi, cat doarme bebe, ma pun iar pe documentare!

Mi-ati spus multe despre formarea unui program zilnic, rutina. Cu bebelul meu lucrurile au stat cam in felul urmator: pana la 6 luni l-am alaptat exclusiv, la cerere, si am respectat aproape cu sfintenie rutina. N-a contat asta in privinta programului lui de somn. Pur ri simplu avea 2-3 saptamani cand adormea la 9:30, apoi brusc se ducea cu adormitul seara la 12:00 noaptea (desi faceam tot rituallul de seara la aceleasi ore). Apoi iar revenea la ora 22:00, si tot asa :). Imaginati-va ca in prima luna, cand mai toti bebelusii dorm aproape non-stop, al meu dormea 11-12 ore din 24, adica foarte putin. In rest, statea treaz si se uita in jur, fara sa planga sau sa se agite. Eram disperati, nu stiam ce are, Apoi ne-am calmat cand am vazut ca se dezvolta normal si ca incepe sa doarma mai bine din luna a doua.

Ce-i drept, am gresit ca nu am mai respectat o rutina zilnica de cand a avut aceste dereglari. Am gresit si cred ca asta e un factor al esecului meu, insa nu e factorul unic. Sa va spun de ce.
Cat a avut acea viroza urata si apoi etapa iesitului dintisorilor se trezea des si plangea. Logic ca eram acolo sa-l alin. Nici nu includ etapa aia in etapa dereglarilor de somn. In acea perioada, din dorinta de a nu-l mai vedea chinuindu-se, l-am leganat cam des cu carutul, pentru a-i grabi somnul. Imi era mila de el, credeam ca ii fac bine Si pe moment i-am facut bine. Acum insa nu mai are probleme nici cu dintii (momentan), nici ceva raceala, viroza. Insa daca il pun in carut adoarme mult mai repede decat daca il las sa adoarma singur langa mine, mangaiat si dragalit, asa cum am mai scris intr-un post anterios. Din acest motiv cred ca factorul principal al dereglarilor de somn este aceasta dependenta de stimul de adormire. Totusi, citind postul uneia dintre mame (Matzaila_81) este posibil sa fie si acea etapa in care "exerseaza" in somn statul in picioare. Ziua e obsedat sa se ridice in picioare de tot ce prinde.

Pana la urma accept perioada asta (n-am ce face :) ) ca oboseala trece in timp, nu-i bai. Ma gandeam insa ca, asa cum ati scris si voi, trezirile aseta nu-i fac nici lui bine. Vreau doar sa incerc sa ii mai reglez somnul, cat pot. Incerc sa-l invat sa adoarma singurel (de doua zile reusesc cu noua metoda, insa tot greu adoarme fata de metoda rapida - carut prin casa :) ). Daca nu reusesc, revin la carut, desi parca nu e firesc sa stea lucrurile asa. In plus, voi fi mult mai atenta la partea de rutina. De mancat mananca la aproximativ aceleasi ore de ceva timp. Mai ramane sa-i fac baia si plimbarile cam la aceleasi ore.

Si in final, va relatez cu bucurie in suflet ca acum, la amiaza, a adormit bebelusul singur tot langa mine, managaiat. A luat mult mai mult decat cu metoda carutul, dar sper ca in timp sa se obisnuiasca sa adoarma imediat ce ii apare senzatia de somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Nu am zis ca e ok sa dai ceai copilului din primele zile de viata. Sfatul asta l-am primit si eu de la mama care asa ne-a crescut pe mine si fratele meu. Eu una m-am obisnuit repede, dupa primele zile nu am mai cerut fratele meu a fost insa un copil "rau"si s-a luptat pentru lapticul lui noapte de noapte pentru luni de zile.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

carmenstar, nu mai folosi cuvantul esec
sunt situatii si situatii, incercam sa ne adaptam din mers
eu zic ca daca vei institui o rutina va fi mai usor


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Carmenstar,inainte sa porneasca de-a busilea am zis ca mi-a schimbat cineva copilul. Ultima oara a fost cand a inceput sa mearga. Chiar m-am intrebat daca cumva nu are legatura cu asta dar mi-am spus ca nu, ca lenesul meu nici nu vroia sa se ridice in picioare la canapea sau masa. Si prima oara a mers cand l-am dus la doctor unde nu-i place si m-am trezit ca trece copilul pe langa mine, foarte sigur si calm. A doua oara dupa o saptamana mi-a traversat sufrageria si de atunci a tot mers. Inainte de asta insa parca ardea salteluta de la pat. Si mi-am adus aminte, ii era frica de intuneric. Nu mai tin minte cum mi-am dat seama dar de cand i-am pus si o lampita de veghe in camera chiar nu am mai simtit ca am copil noaptea.
Ce mai poti sa faci ca sa-l adormi,ai patut cu rotite? Eu asa il legan pe tudor cand il dor dintisorii si nu poate adormi, trag de pat. Sau il dragalesc printre gratiile patutului. Sau poti sa mai iei o jucarica cu care sa-l inveti sa adoarma si sa i-o dai doar la somn. O sa fie si aia un semn de adormit.
Acum la voi e o perioada tare ingrata ca ies dintisorii, vrea sa mearga, are toate motivele sa fie agitat. Nu se rezolva de la o zi la alta. dar cu dragoste,rabdare si perseverenta o sa vezi rezultatele in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Adoarme leganat in carucior....asta e....eu nu inteleg de ce vezi asta ca fiind o problema. Sunt faze si faze, sunt perioade si perioade... A mea dupa intarcare (la un an si 10 luni) tip de 3 luni a adormit numai in leagan (hinta) si numai pe o anumita melodie. A trecut. De la doi ani adoarme in pat ca oamenii.
Rabdare si intelegere. Se rezolva toate. Tu fii langa el ofereai iubirea ta si gata.


Mergi la inceput