Viata in Germania si Elvetia - cap. 85

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Simonna, din cate stie eu, trebuie sunat la compania cu care zboara si acolo poti cere insotitor pt copil. Le dai nr. biletului si ei vor face o nota. Am facut eu pt cineva care a venit in Zurich la o operatie, pt scaun cu rotile. Si persoana a fost preluata de la avion si adusa pana la iesire. La fel cand a plecat, a fost preluata de la un anumit loc si dupa pana la avion. Am vazut si in aeroport copii care sunt insotiti pana la avion si apoi preluati de catre o stewardesa. Deci nu ai de ce sa-ti faci griji. Iar Lufthansa e una dintre cele mai bune companii aeriene.

In Elvetia fiecare plateste asigurare medicala separat, casatoriti sau necasatoriti. Aici se plateste si pt copii. Cand m-am mutat aici si m-am dus la primarie, mi-au cerut sa-mi fac asigurare si sa le trimit copia dupa ea. Pt. ca asigurarea de sanatate e obligatorie, indiferent ca muncesti sau nu. Seful meu insa e neamt, in timpul saptamanii sta in Elvetia, in weekend cu familia in Germania. Pt ca are acolo asigurare, a fost scutit de plata asigurarii in Elvetia. Dar pt asta i-au trebuit o groaza de documente si o aprobare speciala.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Stie cineva daca poate sa fie mitversichert desi nu suntem casatoriti?

Nu cred. La TK scrie:
Folgende Angehörige genießen bei der TK den vollen Versicherungsschutz:
Ehe- oder Lebenspartner nach dem Lebenspartnerschaftsgesetz;
leibliche und adoptierte Kinder;
Kinder familienversicherter Kinder;
Stief- und Enkelkinder, die Sie überwiegend unterhalten;
Pflegekinder, die Sie nicht beruflich pflegen.
(https://www.tk.de/tk/antraege-und-bescheinigungen/antraege-stellen/familienversicherung/132542)
Si sigur tot asa este si la celelalte asigurari de stat. Cum este la cele private nu stiu. Un avantaj trebuie sa aiba faptul ca esti casatorit!

Ce am gasit insa aici: www.gutefrage.net/frage/kann-meine-lebengefaehrtin-ueber-mich-krankenversichert-werden-" target="_blank">http://www.gutefrage.net/frage/kann-meine-lebengefaehrtin-ueber-mich-krankenversichert-werden-
Citat:
Eine kostengünstige Lösung ist die "Versicherung als Haushaltshilfe" mit 410 Euro im Monat als Lohn. 410 Euro deshalb, weil bei 400 Euro-Kräften (Minijobs) 31% = 124 Euro Abgaben fällig sind, von denen keiner was hat. Bei 410 Euro sind nur 84 Euro "echte" Abgaben für Krankenkasse,Rentenversicherung, Pflegeversicherung, Berufsgenossenschaft fällig und die Person hat alle Vorteile als Arbeitnehmer - der Haushaltsvorstand hat den Vorteil der "Rechtssicherheit". Rene Hissler Sozialbuero KVV e.V.

Nu stiu daca mai e valabila suma de 410 euro sau s-a schimbat intre timp, stiu ca schimbasera candva ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Citat:
citat din mesajul lui zuzi.simonanu, asa mi-a spus, ca au valabilitate 3 luni, ca omul se poate muta..., eu am intrebat sa verific, auzisem de la o prietena ca i-au cerut anmeldung valabil la nu stiu ce birou, la radierea masinii parca sau inscriere, nu mai stiu sigur...si a trebuit sa-si scoata altul contra cost, si ea e in alt land, deci cred ca e valabil peste tot

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)


[/quote]

cand se intampla asta?
eu am fost in decembrie si am inscris o masina si nu mi-a cerut nimeni nimic reinoit si stau aici de un an jumate.

Sanatate multa bolnaviorilor, caci de aiurita am si uitat data trecuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui CT
:
Ehe- oder Lebenspartner nach dem Lebenspartnerschaftsgesetz;Christa, pai in cazul asta s-ar putea sa fie valabil ca si concubin. Urasc cuvintul asta, mai bine suna lebenspartner. Xio, pune mina pe telefon si suna la asigurare. Nu stiu exact care e legea concubinajului aici, dar exista cu siguranta. In Canada spre exemplu dupa 6 luni de locuit impreuna se considera ca esti in concubinaj si platesti taxe impreuna, beneficiezi de pensie etc si chiar la o eventuala despartire de impartirea bunurilor, cam ca la un divor normal. Cel mai bine suni la asigurare si vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Cristoiu, "Lebenspartner nach dem Lebenspartnerschaftsgesetz " e numai pt perechile de acelasi sex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Aschiutza, da, dar cred ca s-a schimbat ceva, parca acum un an se vorbea in presa, din cauza pensionarilor care nu se casatoresc ca sa nu piarda nu stiu ce pensie, dar pe urma cind unul moare nu au nici-un fel de drepturi si era vorba sa se schinbe ceva in lege apropo de concubinaj. Dar nu m-a interesat si nu am urmarit subiectul. Cel mai sigur se rezolva cu un telefon. Xio, don't be shy, suna-i ca astia de la TK sunt super draguti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Xio daca nu vreti sa va casatoriti, puteti forma Lebensgemeinschaft.
http://www.t-anwaelte.de/Lebensgemeinschaft.267.0.html

Azi a trebuit sa indur stoic bascalia colegilor de birou care mi-au dat un nume nemtzesc, asa ca acum toata lumea ma striga Frau Schröder

In rest, ne inscriem si noi pe lista de bolnavi: Henrik are febra mare de trei zile, sheriful si-a anulat calatoria si face pe tata ranitilor. Azi va trebui (in premiera) sa mearga singur la doctor cu Mazarel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Simmona,

stai fara nici o grija. Aeroportul din Mü este mai mic decat FRA si nici acolo nu te ratacesti dar nici nu te dor picioarele de mers.
Am citit adineauri pe Site de la Lufthansa si am vazut ca copii de la 12 ani nu mai ai nevoie de assitenta,decat daca solicita parintele si asta pan la 17 ani, dar tu stiai asta cand ai cumparat biletul. sa nu iasa din aeroport pt 1 ora si ceva, orasul e la 28 km distanta, nu are sens. In plus doar 1 ora, pana schimba portile nici nu apuca sa ii vina in minte nebunii. se vorbeste peste tot engleza si indicatoarele sunt cu A, B, C deci te orientezi ff usor asa ca fara nici o gija. Oricum daca intarzie il cheama aia din aparate.
Calatorie placuta si tie mult tutun ca ajunge Atomix retur

Xio,
mitversicherung cred ca ar merge ( egal casatoriti sau nu) doar daca partnerul nu lucreaza. Daca lucreaza tre sa plateasca si el.

Frau Schöder,

stiu colegii de cetatenie?

mie imi plac numele astea de asta pe FB mi-am luat un nume nemtesc nu ca-s fana io (FB) dar sa fie acolo :)
Sanatate lu Mazarel

Christa & Cristoiu,

cum mai e pe frontul de lupta contra bolilor? v-ati revenit..in covalescenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

Frau Schöder,

stiu colegii de cetatenie?
Yeap... au zis ca acum in sfarsit pot sa ma ia peste picior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fetele!

Simonna,fetele ti-au zis foarte bine,aeroportul din München e relativ mic si nu prea ai cum sa te ratacesti.Calatorie placuta!


As vrea sa intreb mamicile cu copii mai mari,cum e latina sau cum si cat de grea este ca vorbitor de romana? Pana acum,la engleza si germana nu ne-a solicitat pt ca se descurca ea la cel mai inalt nivel dar eram linistita ca se poate baza pe ajutorul nostru insa la latina...vai de noi . Nu-mi ziceti de latina pe care am facut-o noi in clasa a 8 a ca mare lucru nu-mi amintesc si faceam putin,cred ca o ora/sapt. Sotul meu nici nu a facut latina ci franceza.

Azi avem sedinta de info la gimnaziu,merg dar e mai mult sa vad unele amanunte legate de numarul de ore,etc.La noi,d-ra al ales deja demult latina,ii si place si e absolut necesara pt ce vrea sa faca in viitor.Franceza va face din clasa a 7 a insa nu stiu daca la fel de intens dar oricum o mai poate face si in alte conditii daca nu e suficient cat va fi la scoala.

Sanatate tuturor bolnaviorilor!

Mergi la inceput