Viata in Germania si Elvetia - cap. 85

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Eu am luat acum 2 saptamani cand a fost Mazarel bolnav si nu am platit nimic. O avea legatura cu casa de asigurari?

Ati cerut "Attest"? Pe ala e posibil sa ceara bani, scolii ii ajunge in mod normal acea "Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung" pe care o primesc si adultii, si aia e gratuita!

Scoala fiica-mii n-a avut nevoie de nimic cand a lipsit Mona 7 zile (adicatelea o saptamana plus doua zile) din cauza gripei, au zis ca ajunge daca o "scuz" eu, dar stiu ca sunt si scoli (primare) care cer scutire de la medic. La mine la scoala, adicatelea unde lucrez, minorii pot aduce "scutire" de la parinte, doar daca lipsesc la lucrari de control e nevoie de scutire de la medic, dar si acolo ajunge acea "Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung".

Miriluta, de cand ninge la voi ca s-au strans 30 cm?? Si la noi ninge de ieri intr-o veselie, dar cred ca-s max. 5 cm. Si e o zapada din aia scarboasa, uda. Deja ma "bucur" cand va trebui sa curat maine dimineata zapada de pe masina.

Cine intrebase de Lehramt si Quereinstieg s.a.m.d.? Acu' as fi in stare sa povestesc.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Morgen!

la noi a nins si a inghetat.acum e un frig afara de parca nu ar fi aproape jumatate lui martie.

in Paderborn(nu stiu daca si in alte parti) cand e bolnav sau lipseste din diferite motive medicale sunam la un "GrundschulhotLine" si acolo ii spui datele scolii,clasei,etc si ei anunta mai departe.

la cabinetul medical am cerut o scutire medicala normala si mi s-a spus ca doctorii de la cabinet s-au decis sa ceara 2,5 euro pt ea si daca nu vreau sa platesc sa o scriu de mana.matei a fost 3 zile bolnav,a mers cea de mana.fata vecinei a lipsit o saptamana a adus de la medic.

sa aveti o saptamana minunata!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Raportam si la noi -4°C. Brrrrrr, vreau primavara.Mi-au inghetat floricelele pe care s-a grabit sotul sa mi-i le cumpere pt gradina.

Christa, eu nu am intrebat, dar te voi ruga sa ma instruiesti intr-o jumatate de an cind va fii pitica suficient de mare. Nu prea cred ca am eu mari sanse cu chimia, dar prea multe sanse nu am oricum in zona asta la nimica .

Noi mergem de Paste la Dresden, orasul meu de suflet .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Deci noi avem noroc cu vremea, ieri soare si 12°, azi 7° si inorat. Nu mai vreau nici eu zapada, m-am saturat de ea

La noi nu e nevoie de scutire de la doctor pt scoala (scoala primara, mai incolo nu stiu); cuvantul parintelui e de ajuns. Marcia a stat o data 2 saptamani acasa si nu mi-a cerut nimeni nimic (cand a avut pneumonie + streptococ). Si aici nu platesti pt scutiri medicale.

Am fost de 2 ori la Dresda si imprejurimi. Si noua ne place ft mult. Asa ca vom merge la vara iar 1 saptamana. E superb, va recomand sa vizitati zona.

O saptamana frumoasa si mai putin geroasa.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui CT
Miriluta, de cand ninge la voi ca s-au strans 30 cm?? Si la noi ninge de ieri intr-o veselie, dar cred ca-s max. 5 cm. Si e o zapada din aia scarboasa, uda. Deja ma "bucur" cand va trebui sa curat maine dimineata zapada de pe masina.


ChristaChrista de sambata ninge incontinuu. Am mers acum 2 ore cu masina si in astea doua are care au trecut, am deja 3 cm de zapada pe masina. Si e frig.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Si aici la noi ninge de ieri intr-una...nici mie nu imi vine sa cred ca e martie....Azi nu am putut scoate masina sa duc copilul la gradi...Si in Tm sunt 16 grade

CTpe mine m-ar interesa dar tot asa peste vreo jumatate de an dupa ce imi termin cursurile de limba.Pt moment nu stiu exact aca diploma mea e recunoscuta aici...Si m-ar interesa la limba germana ce nivel am nevoie??

Aschiutzaeu sunt cu fizicaMi-ar place un job in cercetare, laborator etc...dar cred ca slabe sanse.Auzisem ca aici sunt cautate chimia si fizica dar din cate spui tu vad ca nu!!Sa vedem ce o mai fi deocamdata trebuie sa imi perfectionez limba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fir-ar.... mi-a sters calculatorul mesajul cind sa il trimit! Grrrr.

Dyanira, nu am timp acu sa rescriu tot, dar fizicienii au sanse mult mult mult mai bune sa gaseasca ceva, fiindca sunt angajazi si pe pozitii tehnice, mai mult de inginerie. Chimia s-a mutat in China, iar in cercetare fiind nevoie de asa de multi bani pt substante si vasarie se prefera doctoranzii, pt ca ei primesc de obicei numai jumatate de pozitie, lucrind insa una intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Nu stiu unde sunt slujbele alea cu fizica. Barbatu-meu a facut sute de aplicatii intre post-doc-uri si nu a reusit nicaieri. Daca sunt publicate, nu inseamana neaparat ca slujbele alea si exista, sau sunt deja date, sau prefera pe cineva cu scoala facuta aici si experienta tot aici.

Am o cunostinta care a trecut din cercetare la scoala ca profesoara si a dat examenele... nu stiu exact cum se numesc. Dar ea mi-a spus ca ai voie sa faci maxim 5% greseli de gramatica sau de scriere in examen (deci trebuie sa stii germana aproape perfect) Asta stiu de la ea, deci nu din sursa directa, daca cineva stie mai bine sa ma corecteze. Si trebuie sa ai 2 specializari - ea facea mate si fizica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Selina, eu vorbesc de posturi in industrie ca exista multe in comparatie cu chimia. La cele din cercetare de la institutiile de stat sta treaba cam asa: sunt obligati sa dea anunt la fiecare pozitie libera. Numai ca de multe ori au deja pe cineva (un fost doctorand, un post-doc). Acu depinde bineinteles de ce specializare are sotul tau pe fizica, s-ar putea sa aiba ghinion si taman aia sa nu se caute. Sotul meu e pe optica si e destul de cautata ca specializare.

Dar ai dreptate ca prefera pe cineva care a facut scoala aici sau scoli de renume in afara (daca ai fost la Oxford, gasesti repede , cu Facultatea mea de Bucuresti, Diploma de Merit in sus sau in jos, sta altfel treaba)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Tot de industrie vorbeam si eu, scuze ca nu s-a inteles. Sotul meu e cu semiconductori. A lucrat si pe optica mult timp. Ia zi unde sa ma uit (mai are contract inca... dar nu stii de unde sare iepurele)

Mi-am raspuns singura si la intrebarea cu buletinul - azi mi-a venit hartia ca a fost trimis. In total sub 2 saptamani.

Mergi la inceput