sarcina oprita in evolutie ....de ce ?
Raspunsuri - Pagina 3
corail spune:
Draga Ileana,
eu inca nu m-am pus pe treaba, pt ca trebuie sa astept cel putin 3 luni dupa chiuretaj, dar pe la sfrsitul lui ianuarie am "unda verde".Deocamdata iau vitamina E forte si femibion( iod si acid folic) Sper ca de data urmatoare sa iasa totul bine si sa pot sa am .
Pupici,
corail
Un zimbet spune:
Si eu am avut o sarcina oprita in evolutie, in luna septembrie, dupa un an de incercari. Am facut intrerupere de sarcina cam in saptamana a noua. In momentul acela a fost destul de dureros psihic, dar a mai trecut... Acum incerc sa nu ma mai gandesc la ce a fost, ci la ce am de facut. Cred ca sa incepi sa te gandesti "cum ar fi fost daca..." este o capcana de care trebuie sa te feresti. Mie doctorul mi-a recomandat sa astept prima menstruatie, dupa care putem incerca din nou... Asa ca am si trecut la treaba, optimista. Daca partenerul tau este alaturi de tine, vei vedea ca iti vei reveni usor. Gandeste-te cu incredere inspre viitor si cu intelegere fata de trecut. Dupa ce o sa vina prima menstruatie, ai sa vezi ca o sa fii mai preocupata de noua ovulatie, decat de sarcina pierduta.
NataliaS spune:
Draga Ile,
Te inteleg perfect prin ce ai trecut...mie mi s-a intamplat de doua ori din cauza neglijentei medicilor de a ma trimite sa imi fac toate analizele necesare...Dupa prima sarcina pierduta mi-au zis ca nu e cazul sa fac nimic fiind avort embrionar, inainte de 3 luni - cica se mai intampla sa fie avort genetic datorat combinatiei cromozomiale nereusite. In fine, am ramas din nou dupa 8 luni de asteptare si din pacate si aceasta sarcina s-a oprit in evolutie la 7 saptamani, la sfarsitul lui octombrie; am descoperit mergand la un eco de rutina, ca altfel n-as fi stiut nimic.
De abia atunci s-a gandit al meu dr. sa ma trimita sa imi fac analizele (complexul TORCH - adica anticorpii antitoxoplasma, citomegalovirus, listeria si clamydia) si am o toxoplasmoza acuta de toata frumusetea. Ma intreb acum, daca m-ar fi trimis de la inceput cand am mers la doctor inainte de toata tarasenia asta cu doua sarcini pierdute nu era mai bine, nu s-ar fi simtit si el mai relaxat decat sa ma vada ca am trecut prin toata aceasta suferinta? E drept, pe de alta parte, ca nu ar mai fi castigat toate acele milioane pe care le-am cheltuit datorita acestor necazuri...acum sunt rea si poate nerealista, dar sunt foate furioasa pe 'mnealui.
Cand l-am intrebat pe dr. ce trebuie sa fac, ca sa fac un bebe si sa fie totul in regula, mi-a raspuns zeflemitor "ce draguta nu stii cum se face?"
Acum cred ca ar fi potrivit sa ii amintesc de replica pe care mi-a dat-o la momentul respectiv, sau sa i-o intorc cu "vezi bine ca eu stiu cum se face, dar matale ti-ai facut temele ca sa stii ce se face in situatia in care cineva vine sa iti puna aceasta intrebare?"
Anyway, bine ca a trecut ... ceea ce pot eu sa te sfatuiesc din experienta pe care am trait-o e sa mergi sa iti faci aceste analize sa vezi care iti sunt rezultatele, si orice ar fi trebuie sa ramai increzatoare in sansa ta, sa crezi cu convingere ca problema se va rezolva si vei avea cel mai frumos si sanatos bebe de pe planeta.
In unele cazuri, intr-adevar nu exista o cauza clara si atunci din cate am inteles, doar dupa 2 sarcini pierdute se indica testele genetice - cariotipul ambilor parteneri, dar pana la astea e bine sa excluzi celelalte cauze. In nici un caz sa nu procedezi ca mine, sa stai linistita si sa asteprti o noua sarcina pentru a-ti confirma ca exista o problema.
Din cate stiu, trebuie sa astepti sa treaca macar 2 cicluri normale dupa chiuretaj inainte de a incerca din nou.
Te-am pupat si sa dea Dumnezeu sa ne fie bine tuturor, sa ne depasim problemele si sa avem bebei cat mai repede.
Natalia
corail spune:
Draga Natalia,
exact asta este si problema mea: am pierdut o sarcina, dar nici un doctor nu mi-a spus sa fac analize amanutite sa vad care este cauza. Din contra ,m-au incurajat sa privesc inainte ca a doua sarcina va fi bine.
Dar daca se intampla si a doua oara sa pierd sarcina, ca la tine! Abia apoi te trimit la analize. De ce nu pot sa faca lucrul asta inainte de a ramane gravida. Acelasi lucru am intrebat-o si eu pe doctorita: trebuie sa fac ceva analize inainte de a ramane gravida? Mi-a zis ca nu si mi-a urat spor la treaba!!! Am ramas gravida, am pierdut sarcina si tot nu m-a trimis la analize mai amanuntite. Asa ca as vrea sa merg la un alt medic sa vad ce analize imi recomanda sa fac, asta inainte de a inceca din nou sa raman gravida.
Pupici,
corail
roller025 spune:
Compatimesc cu voi, pentru ca si eu am trecut printr-o situatie similara anul trecut de 8 martie. Sarcina s-a oprit in evolutie pe la 6 saptamani. De ce? Nu stiu, dar stiu ca vina am dat-o pe un chiuretaj anterior si pe mine. Nu mi-am pus nici un moment problema daca altele au fost cauzele. Cand l-am intrebat pe dr mi-a spus ca daca s-ar sti cauzele pentru care sarcinile se opresc in evolutie atunci s-ar inventa si o solutie, ca e selectie naturala, ca procentul de oprire in evoluite e destul de mare, ca nici la gaini nu toate ouale dau pui, dar ca nu e neaparat vina mea. Am facut apoi o serie de analize, am gasit o fumusete de listerie :) pe care am tratat-o si in august 2002 am prins bebe de coada. Ca nu a fost sa fie asta e alta problema si discutie. Asa ca ai rabdare si incredere. Viata e plina de piedici si obstacole, dar ce bine ne simtim cand le invingem! Fa-ti toate analizele, ca tot ai timp berechet, si fii optimista. Stresul nu ajuta, iar frica nici atat. Succes!
Dana M
ile2003 spune:
Dragelor,
Va multumesc ca sunteti alaturi de mine ...si imi plange sufletul ca si voi a-ti trecut prin asta ...viata e prea nedreapta uneori
Dar ..noi toate suntem niste luptatoare si ..imi place sa cred ..ca am trecut si peste asta ..
Eu am invatat multe de la voi si voi continua sa invat !Este minunat ca exista acest forum si aceasta comunitate ..
Deci,eu am de facut urmatoarele:-analizele recomandate de voi ..nici nu mai astept sa ma trimita dr..ma duc la un laborator si cer sa mi le faca ;sa gasesc un dr bun ..si sa ma apuc de "muncit"pentru
Pupici la toate si sa ne "vorbim" si la
cat mai curand ...
Ileana
PS:Avand in vedere ca eu mai am de asteptat inca 8luni ..pana vine acasa viitorul tatic de peste mari si tari..astept vesti bune de la voi ..si cat mai repede
mihaella spune:
Salut,Fetelor
Inca o tanara aspiranta in foame de informatii...si uite asa am dat de acest site.Am citit cam toate problemele voastre...
La mine se pare ca problema ar fi o menstruatie haotica (40-45 zile).Doctorita mea mi-a dat Utrogestan din ziua 16 -25.Din cate am inteles de la voi,tratamentul nu e prea eficient.Il mai face cineva?Ceva rezultate?
Stie vreuna dintre voi de unde se pot procura testele de ovulatie?Pe la farmacii am aflat ca nu s-ar mai importa.
Va pup,
Mihaela