Tpersistenta, ff puternica..
Raspunsuri - Pagina 5
oana_lex82 spune:
Acum i-a facut injectia..mama ce a mai plans..a si vomat de atata plans si tuse..si ii dadusem salbutramolul..acum vad ca are febra si tre sa ii dau nurofen dar mi-e teama sa nu verse iar, cred ca ii pun un dupozitor cu novocalmin..nu stiu ce sa fac sa nu mai tuseasca in halul asta
_Ralu_ spune:
O sa-i treaca de la dexa injectabil destul de repede tusea! Cate zile?
E puternic tare tratamentul :(. Ti-a zis sa tina si regim de sare? Stiu ca pt cortizonul injectabil si oral trb musai-musai regim desodat.
Sanatate multa!
P.S.: Si daca poti, si vomita antitermicul, ia supozitoare de Nurofen si paracetamol, si foloseste-le in loc de sirop Nurofen si Panadol.
dianama spune:
Prima de toate calmeazate un pic....astfel nu fc nimic.
A lua-o urat,e clar,si noi am avut asa in decembrie,tremura tot cand tusea,cu toate puterile lui de pitic(are 3 ani ,cat al tau ),am urmat tratament,cu aerosol,al meu sta,ca l-am fc prima oara la 6 luni si s-a obisnuit,apoi ffff multe spalaturi nazale.da multe.
De tusit,va mai tusi saracu pana expectoreaza tot,mai ales ca anul asta e anul tusei,
Totusi incearca sa-i distragi atentia ,cu tv ,pc,jucarii si fa-i aerosol,salbutamolul eu il pun in aerosol,si e mult mai ok asa.
Nu mananca......,atunci,, pune-i integratori in apa, ai grijasa-i ptotejezi si stomacelul cu ceva cu atatea medicamente.
Aaaaaaa si sa bea fff multa apa ajuta foarte mult....
Am scris pe fuga rau....aveam in brate pruncu care are enterocolita si scriu dupa pc lu barbatimiu
Revin ......
Ps .fratemiu sta in focsani si are pt nepoatamea un dr batran dar sunt foarte multumiti de el,nu-mi amintesc numele....
_Ralu_ spune:
...are Salbutamol sirop, nu-l poate pune in aparatul de aerosoli, pt ala trb picaturi(cred...nu am folosit, dar nu cred ca se pune sirop in aparat). Sau, dupa cum spuneam, mai era varianta Ventolin spray(aceeasi subst activa), care era mult mai comod de administrat, si nu exista riscul sa-l vomite...dar ma rog...
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Acum i-a facut injectia..mama ce a mai plans..a si vomat de atata plans si tuse..si ii dadusem salbutramolul..acum vad ca are febra si tre sa ii dau nurofen dar mi-e teama sa nu verse iar, cred ca ii pun un dupozitor cu novocalmin..nu stiu ce sa fac sa nu mai tuseasca in halul asta |
Nurofenul il dai pe post de antitermic, nu? Si atunci daca nu vrei sa verse siropul, de ce nu-i dai ca antitermic paracetamol supozitor, de ce direct novocalmin, care dupa ce ca e controversat e si foarte puternic, se da numai "la nevoie" adica in caz ca nu scade febra cu nimic altceva si mai si scrie pe prospect ca NU se da sub 4 ani? N-a luat destule medicamente puternice copilul asta toata viatza lui, numa novocalminul ii mai lipsea...
larasarit spune:
Precautii Novocalmin
Metamizolul poate provoca fenomene alergice de tip anafilactic, de exemplu agranulocitoza sau soc. Deoarece agranulocitoza apare în mod neasteptat si este independenta de doza si de durata tratamentului, în cazul aparitiei febrei si/sau anginei si/sau ulceratiilor bucale se impun întreruperea imediata a tratamentului si efectuarea urgenta a hemogramei. Continuarea administrtrii creste riscul de deces, în cazul tratamentului de lunga durata trebuie controlata periodic hemograma.
roli25 spune:
Subscriu si eu la ce s-a zis mai sus. NU da novoclamin. Baga-i panadol supozitor, doar daca creste febra mult.
larasarit spune:
Oana tare bine te mai invata fetele, nu mai schimba doctorii, trebuie ca doctorul copilului sa stie toata istoria, toate tratamentele de pana acum, sa te cunoasca pe tine, mediul in care traieste cel mic..incearca sa te opresti la un singur dr, nu e vina lor ca primesti 10 tratamente de la 10 doctori, zic eu
dianama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui _Ralu_ ...are Salbutamol sirop, nu-l poate pune in aparatul de aerosoli, pt ala trb picaturi(cred...nu am folosit, dar nu cred ca se pune sirop in aparat). Sau, dupa cum spuneam, mai era varianta Ventolin spray(aceeasi subst activa), care era mult mai comod de administrat, si nu exista riscul sa-l vomite...dar ma rog... ******************************************************* raluca mami fericita de alexia (07.09.2006) |
Salbutamol special pt aerosol,in picaturi....cum sa puna sirop?
oana_lex82 spune:
Buna seara..acum am reusit sa vad postarile voastre..aseara i-am dat Nurofen pt febra, ca avea 38..De Novocalmin nu stiam ca nu se administreaza sub 4 ani..tot un medic mi l-a recomandat..slava Domnului ca pana acum n-am pus niciunul..nici n-o sa pun daca e asa...Nici azi-noapte n-a dormit bine, a tusit si a plans toata noaptea...Eu azi am muncit pana la ora asta si de o ora de cand am venit n-a mai tusit chiar asa des..poate da Dumnezeu sa ii treaca tusea...Acum asteptam injectia de 20:30 ..cam cu groaza..cat plange saracul...
Problema e ca nu vrea sa manance nimik..dar nimik nimik..sotul zicea ca tot ce a mancat azi a fost 250 lm lapte cu cereale...Nasol tare cu mancarea...