Meditatii permis / nepermis Ro/Diaspora

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Mai, asta e un nou subiect despre cat de bine e in Germania si cat de rau in Romania.

Eu cred ca vrea sa se intoarca si vrea sa fie cat mai informat.

Astept cu interes subiectul urmator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

A Iulia are dreptate. Nu ai cum sa verifici cine si cate impozite plateste. Tu platesti pretul cerut / afisat si mai departe de atat e responsabilitatea celui care a incasat banii.

Eu nu aleg meditatorul dupa cate impozite plateste ci dupa calitatea serviciului prestat - ma intereseaza sa inteleaga copilul ce i se preda, sa stie sa atraga si sa responsabilizeze copilul, etc.
Stiu si eu (din auzite) de practica meditator = proful de la clasa. Personal o sa evit asta cat se poate. Pentru ca mi se pare ca in cazul asta nu ai control asupra progresului copilului la materia respectiva, avand meditator care nu ii e prof la clasa e mai usor de gestionat (zic eu). Totusi pe principiul "never say never" nu sunt 100% impotriva "practicii", mai ales gandidu-ma ca probabil sunt parinti care n-au timp sa stea sa caute un meditator si, daca sunt multumiti de proful de la clasa, le e mai simplu asa.

Si la fi-mea unul dintre meditatori nu e prof angajat si nici nu-l platesc. E un amic care s-a oferit . Dar asta e o situatie speciala. E asta mai tare ca-n Germania sau ce?

Rici tu zici ca profii n-ar mai trebui sa faca fix nimic in afara de a fi profi la scoala? Pai asta ar insemna ca n-au voie nici sa faca traduceri (de exemplu) sau sa corecteze / supravegheze la concursuri sau sa fie angajati la diverse fundatii si firme particulare de after-school sau cursuri diverse si sa fie platiti pentru asta. Si ar insemna sa castige strict cei 200 eur salariu (sau cat au, oricum putin), din care, practic, nu pot trai.
Mie mi s-ar parea aberanta o lege care sa interzica omului sa aiba doua joburi. Si ar ramane scoala fara profesori de tot ..... Iar o asemenea lege ar trebui sa fie pentru toata lumea - esti contabil? Pai nu mai ai voie sa mai ai si pfa sa mai tii contabilitatea si la alte firme, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si aici se practica meditatiile...dar nu cu profesorii care ii ai la scoala.
sunt si centre de meditatii cu profesori, personal calificat dar sunt si meditatii in privat cu profesori pensionari, ori care nu au de lucru, ori cu profesori care au renuntzat in a profesa si dau doar meditatii.
mai sunt situri in care si elevii de liceu/colegiu ofera meditatii pt cei din scolile elementare ...sau pt alti colegi de liceu.

in cercul meu de mamici cunosc doar 2 familii cu copiii la meditatii.
una are un baiat in clasa a 5-a care e un pic cu probleme( adhd ori add) si are nevoie de mai multa atentie....si de aceea a luat meditator care saptamanal face temele si programa scolara cu el.
acum l-a trecut de la scoala publica la privata.
alta familie e f. ocupata , nu au timp de teme si vor ca, copiii lor sa exceleze....si de aceea ii duce la un centru de meditatii.

eu nu stiu ca ar fi o problema aici ca profesorii sa nu aiba voie sa acorde meditatii. oricum fiecare pe propria raspundere declara venitul suplimentar si plateste taxe la el...

dar as fi impotriva meditatiilor de timpul celor existente in Romania, in care profesorii obliga studentii sa ia meditatii cu el...ca altfel nu-i trec clasa, ori nu preda lectiile in clasa si preda in particular...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Dragi mei,

Draga Lavi, daca un profesor plateste la fisc este uimitor. Deci eu sincer sa spun, de as fii in romania probabil ca nici eu nu as plati. Deci eu nicidecum nu vreau sa credeti ca eu as fii tipul de neamt corect care fara constringere ar plati tot. Desi am astfel de colegi germani. Eu nu sunt din felul ala. Poate pt ca am venit si eu din Romania. Eu aici platesc pt ca nu am chef de stres cu finantele si eu stiu ce alte institutii. Si cindva am ajuns la concluzia ca fericit cel ce plateste, si cu cit platesti mai mult, cu atit mai bine pt ca inseamna ca cistigi mai bine.

Dar cred ca acest profesor de care vorbesti este o minoritate, daca o face din constiinta este absolut de admirat. Problema este de fond, o problema nu a individului, ea este a statului. In 20 de ani nu a reusit sa se impuna si asta ca din pacate cam toti sunt minjiti. Eu cred ca fiecare ar trebui sa aibe tupeul de a-l deturna pe cel ce sustrage impozit. In Romania insa s-a pus asa un fel de manta a tacerii. Si insasi la mantaua asta statul este de vina. Aveti niste amenzi.... pai alea nu sunt sa te corecteze, ci sa te distruga. Si asa ca mai bine dai spaga. Probabil ca asa se si vrea. Stii eu aici cind ma opreste politia am de ales. Dau un 50 de € sau incerc sa il mituiesc cu 20. Si ma gindesc. 50 de € nu ma distruge, dar daca incerc sa il mituiesc sint convins ca voi avea probleme eventual distructive.

Marius, asta cu medicii nu stiu cum e aici, daca lucreaza la stat, au voie la privat sau nu. Ce stiu eu este, ca profesori care fac expertize, de multe ori primesc bani de studii de pe la firme inpotriva carora ar trebui sa scrie expertiza si bineinteles ca cine plateste acela comanda. Dar asta cu medicii o sa ma interesez cum este. Daca e sa imi dau cu parerea, cred ca cine e functionar de stat nu are dreptul de a mai avea si ceva privat. Dar asta e doar o presupunere nefondata. In afara de asta cred ca sunt si medici la clinici de stat care nu sunt functionari de stat. Dar bineinteles ca in contractul de munca se poate specifica ca iti este interzis de a face concurenta. Si oricum de regula in contractele de munca este specificat ca trebuie sa anunti firma daca mai ai alta activitate. De nu te tii de asta ti se poate desface contractul de munca.

Iulia, si aici sunt oameni care isi permit meditatii, bone si asa mai departe. Mediatatii chiar platesc f multi mai ales cu copii la Gymnaziu. Dar nu cunosc caz ca sa ia meditatii de la profesor de la scoala. Aici meditatia de iei de la un coleg mai mare costa cam 5 € ora si de la profesionisti pe la 35. Elevii bineinteles ca nu inpoziteaza, nu se ia nimeni de ei pt ca exista un barem de venit pina unde nu trebuie sa inpozitezi. Si asta ca nu verifici profesorul daca plateste taxa, asta te cred, si te inteleg, dar asta nu e treba ta, este treba statului, Deci ar trebui sa stea unul afara sa spuna sunt de la finante, va rog sa imi aratati bonul fiscal. Si amenda. Si prima data o amenda mica, mai incolo tot mai mare, de nu te inveti, la puscarie. Statul daca are vointa are si posibilitati.

Draga moderatorule Rufus. Daca nu iti convine cum abordez eu ideile, spune si imi voi sterge acountul la voi. Eu nu vad de ce as posta pe un forum unde moderatorul isi intelege rolul in a cenzura pareri. Ca moderator nu ai dreptul sa ma ataci in felul acesta. Daca nu stii sa fii echidistant ar trebui sa lasi moderatul.Uite urmatorul meu subiect ar fii spaga la medici. Uite nu voi deschide un subiect cu cei "23 de ani lumina" pentru ca eu nu ii vad.

Sorana, un profesor ce face studii, traduceti scrie carti este de admirat si ar putea cistiga oricit atita timp cit plateste inpozitul pe venit. Dar nu dind meditatii. Nici la elevii lui, nici la altii. Eu as avad asta. Pentru ca scrie carti si studii, ca mai da alte cursuri, l-as si rasplati. Asta este menirea lui in opinia mea.

Sunny, eu nu stiu de unde ai scos astea ca eu as fii spus ca nu se munceste la negru in germania, nu stiu de unde le scoti dar esti hazlie. Si in afara de prezervative i-am platit baiatului si meditatii.

Se pare ca intradevar pe aceste foruri nu se poate purta o discutie critica la subiect, si incep sa cred ca este pierdere de timp. Cum n-am mai postat nimic de 10 ani, cred ca ar fii cazul sa mai las sa treaca 10 ani. Cred ca este mai bine sa discutati voi intre voi, parese ca va intelegeti mai bine, voci critice si asa nu vreti sa auziti.

Cu drag

Rici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

rici, nu stiu cum e in germania...dar eu cred ca gresesti cand spui ca profesorii sa se limiteze la catedra. de ce? care e problema ta, a mea...daca ei dau si meditatii si mai cistiga un ban in plus?
si studentii dau meditatii...

aici se platesc taxe pe propria raspundere si nu e problema comunitatii ca un individ sa plateasca sau nu taxe...

daca nu platesc taxe la venit suplimentar si este audiat si se dovedeste ca a avut un venit suplimentar...atunci e problema, plateste penalitazti ca a fraudat statul...si se lasa cu pedeapsa mare.

nici nu cred treb sa se inregistreze neaparat ca da meditatii decat daca are un numar mare de copii...

la fel si cu baby sitter, oricine poate profesa asta, dar nu e voie decat parca la 2 copii ...dac ai mai multi treb sa te inregistrezi, vin controale...

eu nu inteleg care e problema ta in leg cu meditatiile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

rici,

1. Ai niste frustrari personale pe care nu le inteleg.

2. Sunt "n" parinti care aleg sa dea meditatii copiilor lor si chiar il roaga insistent pe un profesor sau altul sa accepte.

3. Sistemul educational romanesc este o ruina, un talmes-balmes. Mai luceste o luminita ici, colo, dar nici aia nu mai are mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Fiica-mea cea mare va merge la scoala la toamna, in clasa 1. Am fost intrebata de diverse persoane daca va merge la scoala de stat sau la particulara, pentru ca se stie ca scoala de stat e extreeem de lejera, profesorii sunt...de nivel mediu, iar scoala te pregateste cam pentru nimic superior si mai mult pentru meserii, asa incat la 16 ani te poti angaja, fara sa mai ajungi la nivel de bac ( examenul Matura).

Asa ca...da, nu or fi asa in trend meditatiile in lumea 'civilizata', insa pentru scoala privata ( un fel de meditatii permanente!) platesti de rupi si pielea de pe tine, mai ales daca ai cel putin doi copii. In general vorbind, daca vrei mai mult, te costa. Diverse, nu numai bani. Asa ca nu vad rostul subiectului, ca sa nu mai spun ca discutiile care incep cu 'la noi,norocosii sortii,ca traim in occident' si 'la voi, vai de steaua voastra' ajung cu lacat pe poarta in scurt timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Si in anglia este exact cum a spus michelle-usa, foarte multi copii fac meditatii in centre speciale ,dupa terminarea scolii.Meditatiile incep de la ora 4, scoala se termina la 3,30. Acolo sunt profesori calificati , verificati de politie in primul rand ,altfel nu ar putea lucra cu copiii,si platesc taxe . Pretul in functie de cat de multi copii sunt in grup.Daca vrei un tutor pentru o anumita materie acesta vine la domiciliu ,are o gramada de calificari si atestate ,de obicei cei care termina universitati bune iar pretul e undeva intre 25-50 de lire pentru sedinta. La fel si pentru invatarea unui instrument.

Daca profesorul prefera meditatiile la domiciliul personal parintele trebuie sa asiste si el la meditatii.Nu poti lasa copilul numai cu profesorul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui rici35

Dragi mei,

Se pare ca intradevar pe aceste foruri nu se poate purta o discutie critica la subiect, si incep sa cred ca este pierdere de timp. Cum n-am mai postat nimic de 10 ani, cred ca ar fii cazul sa mai las sa treaca 10 ani. Cred ca este mai bine sa discutati voi intre voi, parese ca va intelegeti mai bine, voci critice si asa nu vreti sa auziti.

Cu drag

Rici

Singura idee pertinenta! Buna si asta decat deloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui rici35

Draga moderatorule Rufus. Daca nu iti convine cum abordez eu ideile, spune si imi voi sterge acountul la voi. Eu nu vad de ce as posta pe un forum unde moderatorul isi intelege rolul in a cenzura pareri. Ca moderator nu ai dreptul sa ma ataci in felul acesta. Daca nu stii sa fii echidistant ar trebui sa lasi moderatul.Uite urmatorul meu subiect ar fii spaga la medici. Uite nu voi deschide un subiect cu cei "23 de ani lumina" pentru ca eu nu ii vad.

Rici,
1. Discutia asta nu trebuie purtata aici, ci in privat. Cica asa scrie in regulament. O fac si eu aici, in loc sa-ti sterg pasajul, doar ca sa nu las loc la interpretari. Dar n-o s-o mai fac.
2. Poti sa contactezi administratia daca esti nemultumit de moderatorul Rufus.
Pentru asta va trebui, totusi sa citesti Regulamentul.
3. Pana acum nu te-am moderat. Am inchis doar celalalt subiect, la cererea ta.
4. Ca user, Rufus are parerile lui. Adica eu. Si daca nu-mi convine abordarea ta, o s-o spun si de aici inainte, ca-ti place sau nu.
5. Te rog lasa-ma cu cenzura. Cum tu poti emite pareri, ce-ti vine in cap, asa pot s-o fac si eu, ca n-am ciunga in par. Nu trebuie sa-mi dai tu voie.
6. Contul tau nu ma priveste. Il lasi, il stergi...e problema ta.
7. Deschide ce subiecte vrei. Spaga la medic taman s-a incheiat de discutat...poate se mai gaseste ceva de spus. Adica sigur se mai gaseste ceva de spus...

Deci: orice ai de discutat cu mine si nu are legatura cu subiectul, incearca pe privat.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput