Cat si cum vorbim la mobil in transportul public?
Raspunsuri - Pagina 7
cristoiu spune:
JG, zborul cu avionul a devenit foarte scump, nu ieftin, dar cei care au bani nu au neaparat si clasa. Iar vorbitul la telefon in avion este de fapt ca vorbitul in metrou, nu e deloc periculos, astea sunt gogosi de ni le vind companiile aeriene, in general ca sa folosim telefoanele lor cu plata. Ma rog, e o chestie originara din america si care s-a extins. Si eu prefer sa fie asa, altfel mi-as blestema zilele sa am 10 ore de zbor niste de-astia de povestiti voi aici linga mine in avion.
Marius, datul pasagerilor recalcitranti din avion se intimpla mai des decit iti imaginezi si asta nu prin parasutare. Un pilot poate alege in cazuri extreme sa aterizeze undeva pe traseu, chiar facind o deturnare. Costurile aditionale care nu sunt deloc mici le plateste pasagerul recalcitrant.
marius spune:
Pai si o sa aterizeze special pe un alt aeroport pentru ca X vorbeste a telefon? Sunt rezervat...
cristoiu spune:
http://gothamist.com/2012/11/19/plane_passenger_arrested_after_refu.php
Uite doar un caz in care avionul nu a putut decola, au dat jos un pasager care a refuzat sa isi opreasca mobilul si a devenit si agresiv aruncind cu amenintari. L-au dat jos si arestat si pe urma toti ceilalti pasageri au fost dati jos, trecuti din nou prin filtre si bagajelel lor la loc.
Eu sincer nu i-as pune niciodata la incercare, ca nu se stie.
cristoiu spune:
Da Marius asa e, si pentru amenintari teroriste. Faza e ca ei te pot acuza de agresivitate sau ca esti recalcitrant si daca refuzi politicos, adica nu te supui regulilor. Eu sincer, am zburat pe la americani de citeva ori si nu ma joc, nici macar nu ma uit in ochii lor sa nu li se para ceva. Se poarta cu pasagerii ca si cu niste animale si daca ripostezi se poate sa te trezesti pe no-fly list.
Deci nu recomand vorbitul la mobil in avion ca te poti trezi cel putin cu un proces pe care il pierzi si cu interdictie de zbor pe compania respectiva sau, daca sunt mai ai naibii, cu costuri de deturnare si proces.
In fine, asta la modul serios, pentru ca intr-adevar scenariul tau e amuzant. Si mie mi s-a intimplat o data demult, aveam peste 20 de ani dar inca nu 30. Si din cauza ca aveam o migrena rezistenta la medicatie, dupa ce m-am indopat cu pilule care mai de care mai puternice, am zis ca o dau gata cu un gin tonic. Cind am simtit ca imi amortesc extremitatile m-a luat spaima si am inceput sa fac ture prin avion, sa nu adorm cumva. Si m-au trimis de vreo doua ori stewarzii la loc, dar ce era sa le spun, stai sa vezi ca mi-e frica ca sunt in overdose? Asa ca dupa doua atentionari a venit sefa de echipaj sa ma ia la interogatoriu, mi-a luat datele de zbor, in fine ... Si eu m-am amuzat gindindu-ma la fel, ce sa imi faca, ma dau jos la prima? Dupa multa vreme am aflat ca da, ar fi putut sa o faca
marius spune:
Nu stiu ce sa zic... insa la fiecare zbor au fost foarte politicoase si atente cu fiecare pasager/client. Nu am vazut si nu am trait astfel de "spaime" descrise de tine si nu am vazut vreo privire fioroasa. Dimpotriva.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Eu sincer, am zburat pe la americani de citeva ori si nu ma joc, nici macar nu ma uit in ochii lor sa nu li se para ceva. Se poarta cu pasagerii ca si cu niste animale si daca ripostezi se poate sa te trezesti pe no-fly list. |
Hai mai..
Americanilor am sa le reprosez serviciile proaste, scaunele absolut inconfortabile(la economy) si atitudinea de ´´muncitor intr-o imensa fabrica´´- adica scurt,rece si concis, fara sa stea la discutii.
Nu se poarta ca si cu animalele,se poarta rece si atat. Sunt reguli pe care le stii si trebuie sa le respecti.
Dar de aici si pana la a te teme sa te uiti in ochii lor ca sa nu li se para ceva, e cale lunga
Si pana la urma bine fac, ce ar trebui sa faca, sa stea la discutii cu toti care se cred buricul pamantului si ignora regulile?
Si adevarul e ca nu te iau nici macar americanii in balon asa, din prima. Te avertizeaza, iti reamintesc ca nu ai voie.
Daca in cazul asta inca faci pe nebunul, atunci chiar meriti sa fii dat jos din avion.
patryss_88 spune:
Legat tot de companiile de zbor americane., la unul din zborurile Miami- Budapesta, la intamplare l-a ales pe verisorul meu pe care la perchezitionat pana la chiloti. Pana si in pantofi l-au cautat. Si nu tine de cum te uiti la ei sau ce faci, cine esti si unde mergi, am inteles ca ei aleg la random pe cate unul/a
cristoiu spune:
citat din mesajul lui ladyJ Nu se poarta ca si cu animalele,se poarta rece si atat. Sunt reguli pe care le stii si trebuie sa le respecti. |
Ba se poarta rau, nu rece. "Stay!" se spune unui caine, nu unor oameni. Nu inventez, acum pe bune, customer service mai de cacao decit la americani pe liniile de zbor si aeropoarte nu gasesti nici la nemti. Poate doar la francezi ... Asta doar ca am eu un issue cu Air France. Evident ca exagerez cu teama de a ma uita in ochii lor, dar daca pot evita zborul prin US o fac, chiar de ma costa mai mult.
Intorcindu-ne insa la tema discutiei ma gindeam acum ca am mai auzit uneori discutii aprinse la telefon in mijloacele de transport de aici - Germania - de multe ori ma amuz fiindca inteleg ce se vorbeste - sunt romani care cred ca nu ii intelege nimeni.
Si din tineretea mea, pe cind eram adolescenta cu vocabular colorat puternic, am fost in Paris la un schimb cu alti colegi de liceu. Aveam pe vremea aceea un limbaj de mi se face rau numai cind ma gindesc acum. Dar eu personal nu vorbeam colorat decit in cercurile mele de teribilisti, niciodata in public. Eram in metrou si numai bine niste baieti din grupul meu vorbeau in gura mare despre ceva folosind niste cuvinte ... Va imaginati voi. Eu, nu luam parte la discutie ca ma enerva tema, dar observ un nene care parea ca trage cu urechea. Si le dau astora un cot si le fac semn sa vorbeasca mai incet ca mi se pare ca domnul respectiv ar fi roman. Cu replica "ei na, daca e roman intoarce capul". Ei bine in momentul urmator domnul a intors capul. Nu pot sa va spun cit de rapid am coborit toti din metroul respectiv.
andacos spune:
citat din mesajul lui patryss_88 Legat tot de companiile de zbor americane., la unul din zborurile Miami- Budapesta, la intamplare l-a ales pe verisorul meu pe care la perchezitionat pana la chiloti. Pana si in pantofi l-au cautat. Si nu tine de cum te uiti la ei sau ce faci, cine esti si unde mergi, am inteles ca ei aleg la random pe cate unul/a Intotdeauna fericirea se dobandeste dupa multe piedici |
Asta n-are treaba doar cu companiile de zbor americane,ci serviciile de securitate sunt aceleasi cam peste tot!
Bineintzeles ca daca ai o fatza mai "dubioasa",te pot perchezitziona si la chilotzi,itzi fac teste de drog...insa asta nu e chiar o practica generala.Doar daca lor li se pare ceva suspect.
Eu sunt multzumita de controalele astea,n-ai de unde sti ce "revolutzionar"zboara cu tine si vrea sa impartaseasca idealurile companionilor de zbor!
edit ca am uitat sa adaug ca si un comportament de smecheras,poate duce la un control super amnuntzit.
Dana