Calendarul gradinarului vesel (29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Am si eu o intrebare ... stiti cumva daca am apucat sa tund via si a dat ninsoarea asta... o sa mai am umbra in vara asta?
Si leusteanul ma interesa... incepuse sa iasa...mai iese sau a murit?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

eu zic ca da,si umbra si struguri
daca mugurii de pe vite nu erau porniti in vegetatie(galben verzui si pufosi),nu cred sa aiba vre-o problema.
se intampla in fiecare primavara sa mai dea cate un ger/bruma tarzie,rareori si zapada,cu toate acestea via rezista fara probleme,cel mult vor mai muri cativa cm din coardele vitei de vie.
de leustean nu stiu ce sa zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

eu cred ca ce a stat sub zapada a fost protejat. si mie ii rasarise leusteanul, si multe altele, dar vad ca par ok. Via inca nu inmugurise. Mai luasem una, noroc ca nu am plantat-o si cretse in casa precum Fat-frumos :) si 3 aluni la fel. Chiar si bujorii se inaltasera bine. Narcisele inflorite vad ca arat bine. mie imi este si frica sa ma mai uit pe prognoza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

La noi s-a incalzit... 3 grade... imi venea sa dau galetile jos, dar am zis ca mai bine le dezvelesc cand sunt acasa... tot patitu e invatat

Frittilaria sta teapana si nu pare afectata O sa vad maine clematisul si trandafirii si altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala
mie imi este si frica sa ma mai uit pe prognoza


Arata ca se incalzeste cu aproximativ 10 grade peste tot... azi, maine si mai departe... eu cred ca asta a fost "zapada mieilor" si vine primavara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Buna!

de cate ori scriu pe-aici am intrebari asa ca nu ma dezmint nici acum: Tala tu ai zis ca vrei sa folosesti DEL-Ca-Mag. Stii de el numai din reclama masiva ce si-o fac in perioada asta sau ai si alte referinte? Eu am sunat, il aduc la B. cu 1.24RON/kg.
Spun si eu "La multi ani!" Matildei, inca nu a trecut luna Martie, sa fie sanatoasa si fericita impreuna cu toti ai vostri

In alta ordine de idei, sunt destul de suparata pe zapada asta pe care am asteptat-o 2 luni si a venit atit de tarziu...avem 3 caisi, toti cu mugurii mov, adica dezveliti de protectia aceea maro...cred ca sunt compromisi anul asta.

Am seminte de Albitzia, deja le-am pus in pamant acum 2 sapt.(15 seminte) cine vrea, pot sa ofer seminte sau, mai tarziu, pomisori in miniatura primi 2 ani e indicat sa fie protejati iarna, eu nu ii voi planta afara anul asta.

Narcisele galbene sunt mici ca niste ghiocei, stie cineva de ce?(pamant prost sau frig? daca ar fi de la frig, atunci de ce au mai inflorit?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Madalina, stiu de el ca e bun si de la soacra-mea care a fost inginer in horticultura, dar ea spune ca e bun mai mult pt imbunatatirea solului ca si structura (eu am insa sol calcaros si nu prea se cere). rau nu face totusi
Multumim pt urari . Matilda a implinit deja 1 an, a facut si primii pasi, ne umple casa de bucurie in fiecare zi si ea, si celalalt pui al meu.
Narcisele spui ca sunt scunde sau au floarea micuta? nici ale mele nu sunt prea mari, dar si anii trecuti au inflorit f aproape de sol si s-au inaltat apoi.
Maine voi planta vita si alunii (deja au facut purici in casa) si poate un agris (a plecat sotul sa-mi ia unul acum). Inainte de frigul asta abia ce plantasem niste macrisi, sper sa fie ok.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

La noi solul e lutos, galben. LUTOS-ul e clar diferit de CALCAROS. al tau are pietris-vizibil in el? al nostru e vai si-amar cand se usuca, strange plantele ca intr-o menghina :(.
Am comandat deja cal-mag, sapt viitoare vine

Narcisele sunt inalte cat un ghiocel, floarea e aproape normala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc frumos!
Am si un visin si un mar care imugurise...dar nu ma agit prea tare pt ei ca si asa nu faceau decat umbra sunt micuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gata, a venit caldura!
Eu am iesit pe afara duminica: am sapat capsunii, i-am curatat de uscaturi si am sapat o parte din zona din fara casei unde am plantat panselute si inca o planta decorativa prin frunze (nu stiu cum ii spune). De asemeni am plantat seminte de gazon, va trebui sa-l ud sistematic pt a creste.

Voi ce-ati facut in w-e?


Mergi la inceput