Papa demisioneaza

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

eumada,sunt un om care respecta orice confesiune, orice religie.
desigur pentru mine crestinismul este religia cea mai buna si Cristos este Cel pentru care as indura orice,dar, din iubire pentru EL, niciodata nu mi-as permite sa nu vb cuviincios fata de religia altcuiva.
te rog foarte mult, fii atenta la exprimare.
Fatima nu e Fatima aia, asa cum nu vb despre Medjugorje ala,Lourdes ala, Voronet ala, Sucevita aia, Ierusalimul ala.

Fatima este un loc sfant de pelerinaj pentru toti crestinii catolici, unde Sf Fecioara Maria a aparut si a vb cu trei copii.
Cu regret iti spun, nu exista pergamente,pentru ca atunci cand au avut copii viziunea de la Fatima, pergamentele nu se mai utilizau de vreo 1500 de ani,cel putin.
Despre apariatia Sfintei Fecioare Maria la Fatima si profetiile ei,s-au scris biblioteci intregi.Fiind un om care am un atasament aparte fata de devotiunile mariane,care are in Sf Fecioara cel mai puternic aparator, nu se cade a-ti da tocmai eu verdicte.
Pentru mine este un loc de pelerinaj, un loc sfant,unde,daca Dumnezeu va ingadui voi ajunge vreodata.
Sincer, imi scapa ce anume dovezi istorice ceri tu de la aparitia Sfintei Fecioare? ce anume intelegi tu prin dovada istorica?
daca te referi la documetele teologice, ele exista,se pot cerceta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Histamina,eu nu ma pricep.Deloc,iar la partea cu Fatima,am crezut ca e o persoana.Nu stiu ce e cu numele asta,a aparuyt brusc in presa...
Ma interesa o opinie documentata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Din partea mea papa are cel mai mare respect pentru decizia luata. A aratat ca se gandeste la cei pe care ii pastoreste si a spus ca isi inchina mai departe viata Mantuitorului prin rugaciune. Si cum putem ajunge mai bine la Dumnezeu decat prin rugaciune?
Dupa opinia mea (a unui om care traieste in casa cu jumatea lui catolicat, eu fiind de alta religie) papa care ii va urma va trebui sa fie un spirit reformator si liber si care va trebui sa medieze in religii.
Asteptam sa vedem ce va fi!

Mergi la inceput

Am vazut ca mai dezbateti aici care e termenul corect, demisioneaza sau se retrage. Nu pot sa spun caci dupa opinia mea limba romana e prea saraca in cuvinte. Cioran la un moment dar cand vorbea despre foarmarea cuvintelor se oprea la cuvantul dor si ii dadea explicatii din limab germana unde dor poate fi tradus cuvant cu cuvat prin "dependenta de a veadea pe cineva". Tot in limba germana exista cuvantul potrivit pentru decizia papei "abdanken" - in traducere libera "a renunta cu multumiri".

Mergi la inceput

Eu am intrebat ca circula zvonul in presa ca,vezi doamne,cel care va urma papei va fi ultimul papa si-l va chema Petrus,apoi va veni sfarsitul lumii prin razboi atomic...asta se spune despre una din profetiile de la Fatima(eu am crezut ca e o persoana).

Etc,etc..
Ca profan,normal ca ma interesa o parere documentata..

Mergi la inceput

Poti sa te documentezi aici http://www.normal-paranormal.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=750:profetiiledelafatima&catid=112:profetii&Itemid=190 despre profetiile de la Fatima.

Referitor ca urmatorul papa se va numi Petrus nu este o profetie de la Fatima, este o profetie din evul mediu care spune ca ultimul papa se va numi petrus si va fi negru si apoi va veni apocalipsa. De unii aceasta profetie ii e atribuita lui Nostradamus.
Acum dupa cum vezi Apocalipsa tot vine si inca nu a sosit.
Va veni candva cu siguranta dar nu cred ca trebuie sa vedem totul asa de prapastios, pana in final Biblia il propovaduieste pe dumnezeu si Dumnezeu e Iubire. Si misterul a tot ce ne inconjoara, bine si rau sta in Credinta. Ca fiecare putem alege asta e alta poveste.

Mergi la inceput

Ei,eu nu prea cred in de astia care tot prezic una alta..nici nu ma tem...numai ca brusc a inceput atata valva pe chestia asta ca le-au amestecat deja,Fatima cu ce au zis aia din evul mediu...etc,etc,...iar eu vreau izvoare serioase,eventual analize si opinii documentate,nPresa o citesc de plictiseala..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

e un batran de 85 de ani, afectat de dementa, care avea o curce prea grea de purtat si prea importanta de scapat pe jos.
gestul sau mi se pare de o umilinta si de o responsabilitate emotionante. Sper sa aiba un rest de batraneti linistite.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianama spune:

Si de ce nu a abandonat nici unul lupta ,el e singurul? Acum 700 de ani cica ar fii fost unul care s-a retras.....

Penultimul era atat de bolnav,a avut si acel atentat,parkinson.etc....dar au stat toti pana la ultima suflare..... Cam asta e trebuie sa-si dedice toata viata bisericii......dar un paèpa sa lase Scaunul....hmmmmmm,inca nu pricep multe......

Mergi la inceput

Si de ce sa nu lase scaunul? De ce sa crezi ca a abandonat lupta? Lupta pentru ce? Pentru maretie? Pentru putere? Pentru titlu? De nu vezi ca nu a abandonat lupta pentru credinta? A declarat singur ca nu mai are puterea pentru misiunea incredintata. De ce nu il vezi pur si simplu ca un act de demintate, de modestie, de iubire pt credinciosii catolici si nu in ultimul rand un act de resemnare si intelege a vointei lui Dumnezeu?

Mergi la inceput