Scandalul carnii de cal
Raspunsuri - Pagina 2
Letitia1 spune:
Apropo de Letea, iata si un articol.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4787786/Nabbed-stabbed-and-beaten-wild-horses-to-go-in-our-beef.html
Ce se stie cu siguranta, este ca in acele semipreparate s-a gasit carne de cal. De unde, cum a ajuns acolo, inca se investigheaza, dar sint sigura ca o sa se descopere, nu-mi fac griji.
Lali spune:
Din cate am inteles carnea din Ro a fost exportata intreaga, netocata. Cica este o diferenta mare intre carnea de cal si cea de vita, culoarea e alta, iar grasimea ar fi galbena. Stirile de la noi spun ca e imposibil sa nu faci diferenta la procesare, inainte de tocare, bineinteles. Apoi, dupa ce e tocata, eventual amestecata si cu altfel de ingrediente, condimentata, probabil ca nu se mai poate diferentia usor.
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Apropo de Letea, iata si un articol. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4787786/Nabbed-stabbed-and-beaten-wild-horses-to-go-in-our-beef.html Ce se stie cu siguranta, este ca in acele semipreparate s-a gasit carne de cal. De unde, cum a ajuns acolo, inca se investigheaza, dar sint sigura ca o sa se descopere, nu-mi fac griji. |
The Sun e un tabloid gen Cancan, nu? Nu tocmai cel mai serios ziar. Si eu sper sa descopere cine a incercat sa profite financiar din toata chestia asta. Din pacate peste tot se cauta senzationalul. O sa ploua iar cu articole siropoase si /sau nationaliste si / sau xenofobe.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Apropo de Letea, iata si un articol. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4787786/Nabbed-stabbed-and-beaten-wild-horses-to-go-in-our-beef.html Ce se stie cu siguranta, este ca in acele semipreparate s-a gasit carne de cal. De unde, cum a ajuns acolo, inca se investigheaza, dar sint sigura ca o sa se descopere, nu-mi fac griji. |
Ce se stie cu sigurante este ca scandalul cailor salbatici de la Letea a avut loc in mai 2011. Asa ca daca englezii de la The Sun cred ca acei cai au ajuns in farfuriile lor le dau o veste si mai proasta: au mancat carne de cal veche de aproape 2 ani.
saskia spune:
Si la noi vor inspecta carnea de vita, dar pentru ca ei zic ca e vorba de o companie frantuzeasca, nu romaneasca ce a pus carne de cal in lasagna, dar nu e inca sigur.
Marcia03 spune:
Am citit acum un articol intr-un ziar elvetian re.la carnea de cal (provenind de la acest "scandal"). Comentariile sunt ale unui macelar, care de 20 de ani are o macelarie si vinde doar carne de cal. El spune ca e dificil sa faci diferenta intre carnea de cal si vaca, depinde de modul de prepare, ce fel de condimente se pun etc. In cazul unui Stroganoff nici macar un macelar nu poate spune daca e vorba de carne de cal sau de vaca. Calul e un animal ft curat si mananca doar ierburi. Carnea de cal e mai moale si calitativ superioara, este slaba si fara grasime, contine mult fier si deci are o valoare nutritiva mare, este mai sanatoasa decat cea de vaca. In Elvetia carnea de cal e mai ieftina ca cea de vaca, dar mai scumpa decat cea de porc. Si aici exista multi consumatori de carne de cal (cerinta fiind in crestere). El importa carnea din US si Canada (cea mai buna carne de cal zice el). Aici se mananca Fondue chinoise si Bourguignon, care folosesc si carne de cal.
Letitia1 spune:
Citat: |
lali: Asa ca daca englezii de la The Sun cred ca acei cai au ajuns in farfuriile lor le dau o veste si mai proasta: au mancat carne de cal veche de aproape 2 ani. |
Pai asa cred si eu. De-abia acum au descoperit, dar cine stie de cind exista in tot felul de fast food-uri. Dar nu e numai in uk, s-a depistat si in alte tari europene.
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Pai asa cred si eu. De-abia acum au descoperit, dar cine stie de cind exista in tot felul de fast food-uri. Dar nu e numai in uk, s-a depistat si in alte tari europene. |
Mesajul lui Lali era ironic, adica punea la indoiala veridicitatea celor de la The Sun (ca oricine altcineva care stie ca asta e tabloid), nu vorbea la modul serios. Cine tine in congelatoare chiar si fabrici sa fie, 2 ani o carne. E contraproductiv, ocupa spatiul cand ea ar trebui valorificata.
Letitia1 spune:
Ei, asa sintem noi romanii mistocari, punem la indoiala veridicitatea oricui nu ne cinta in struna si nu ne lauda cit de inteligenti si frumosi sintem .
Eu ma refeream la faptul ca aceasta carne de cal (si cine mai stie ce alte animale)poate fi in farfuriile noastre de citiva ani si noi sa nu stim.