Sugestii pt oale de gatit cu aburi

Sugestii pt oale de gatit cu aburi | Autor: Maria-Cris

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata,

Am pus subiectul aici, si nu la bucatarie pentru ca la sfarsitul saptamanii acesteia incepem diversificarea si vrem sa fim pregatiti. Asadar, una din multele mele "pasarele" este sa gatesc mancarea pt Ilinca la aburi si caut de ceva vreme un vas pentru asta. Online am gasit de doua feluri, Boh... si Pet...(nu stiu cum e cu reclama pe forum, si n-as vrea sa gresesc, dar sugestiile google ajuta)iar in supermarket nu-mi amintesc cum se chema, dar oricum era foarte mic.
Intrebarile ar fi urmatoarele:

1. Stie cineva unde as putea gasi oale pt gatit cu aburi emailate, in Iasi sau online? (avea mama una cand eram noi mici, si de acolo a pornit cautarea)

2, A folosit cineva vreuna din cele mentionate, care sunt din inox? Daca da, care e mai utila, cu cate straturi, cat sunt de incapatoare..? (orice sugestie e binevenita)

Mentionez ca nu vreau sa cumpar steamer electric din doua mari motive, sunt prea scumpe pt bugetul meu si nici loc in bucatarie nu mai am.

Va multumim! (eu si Ilinca ce va beneficia cu siguranta de pe urma sfaturilor)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

nu stiu cat te ajuta dar scriu totusi

Folosesc un vas din inox ca o sita.
Uite aici: http://gastromag.ro/Sita-pentru-fiert-in-aburi-Kuchenprofi,p-2875.html
cand il strang e ca un ozn. Pt. bb este suficient.
L-am vazut cu ceva timp in urma in Selgros, nu stiu daca il au momentan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

eu am vas de gatit la aburi de la Pyroflam. Da cautare pe net si vei gasi poze. Practic e o caserola ca o craticioara din ceramica alba, peste care vine una identica din sticla termorezistenta, perforata, si peste asta capacul. Eu ma inteleg tare bine cu ele, fiinca cea alba poate fi folosita si separat, la copt sa prajit, calit, fiert, etc (e ok s-o folosesti si in cuptor si pe ochi). Iar materialul mi se pare f ok pt copii.

Nu mai stiu cat a costat, eu am gasit-o in Real la o promotie, insa clar isi merita banii, e multifuntionala.

Uite aici o poza http://www.arc-international-cookware.com/pl/node/19412 ca sa te lamuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Eu de vreo 6 ani de zile folosesc pentru gatitul mancarii la abur aceasta oala de la Tefal: http://www.appliancist.com/rice_cookers/tefal-4-in-1-rice-cooker.html Pe langa gatitul la abur face si orezul ca la carte fara sa se lipeasca si are si multe alte facilitati.Oala are 4 functii.Daca oala mea s-ar strica, desi dupa atatia ani folosita zilnic nu a dat semne de "oboseala", urmatoarea achizitie in acest domeniu ar fi o oala identica cu aceasta.Probabil sa gasesti pe ebay sau daca ai pe cineva prin Anglia sa iti faca rost.Nu ii fac reclama insa e o minune in bucatarie si fetitei mele ii fac mancarurile la abur doar cu oala aceasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu am vazut la o familie egipteana o oala de inox cu un singur strat pt abur folosit pt pregatirea de couscous . Uite asa http://www.amazon.de/Couscous-Topf-von-Beka-11L-Couscoussiere/dp/B00616CRR6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1361121589&sr=8-1 .

Cele electrice par sa aiba vasele f mici, pt bebe ar fii suficient insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria-Cris spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. mina, cred ca vasul tau e si mai potrivit decat ceea ce gasisem eu (avand in vedere materialul din care este facut) dar din pacate nu am magazin real prin apropiere si am vazut ca se comercializeaza doar acolo. Oricum, multumesc inca o data, si sper sa rezolv problema curand, ca deja am inceput operatiunea diversificarea si acus, acus dam de legume:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria-Cris

Multumesc mult pentru raspunsuri. mina, cred ca vasul tau e si mai potrivit decat ceea ce gasisem eu (avand in vedere materialul din care este facut) dar din pacate nu am magazin real prin apropiere si am vazut ca se comercializeaza doar acolo. Oricum, multumesc inca o data, si sper sa rezolv problema curand, ca deja am inceput operatiunea diversificarea si acus, acus dam de legume:)


Intre timp, pana te lamuresti ce vrei sau ce poti achizitiona, o sita pusa peste o oala care fierbe in clocot, fara sa atinga apa, iar peste sita un capac cat de cat etans, constituie o improvizatie multumitoare. Dureaza un pic mai mult decat la o oala special conceputa pt gatitul la aburi dar....merge. Eu asa l-am diversificat pe Matei.

Mergi la inceput