Adoptie

Adoptie | Autor: Iulia.33

Link direct la acest mesaj

Salut prieteni!Sunt cetatean roman dar si american. Sotul meu e american si am vrea mult de tot sa adoptam un copil din Romania. Am contactat Ambasada Americana din Romania, care ne-au indrumat doar spre agentii de adoptie din State. Formularele si procedura de adoptie prin ei e foarte greoaie, scumpa si de lunga durata, apoi ne-au spus sa nici nu speram la copii sub trei anisori, desii noi ne-am dorii un bebelus. Eu fiind romanca, prefer sa lucrez direct cu o agentie din Romania, deoarece neavand nevoie de traduceri si intermediar, procedura de adoptie ar putea deveni pentru noi cat si pentru copilul adoptat mult mai usoara. Va implor dati-mi un nr de telefon unde as putea suna pentru mai multe informatii.Multumesc din suflet!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Buna Iulia ,

Incearca sa suni la ORA ,acolo o sa-ti dea toate informatiile necesare,din cite stiu eu pt.cetatenii romani stabiliti in strainatate sau cu dubla cetatenie ,cu noua lege nu prea poti adopta un bebe mic.
Sigur o sa ai nevoie de muuulte traduceri si multe acte de facut pt.ca multe acte se aduc din tara in care ai rezidenta.
De cind sa schimbat lege ,atestatul pt.cei care sint in situatia ta se obtine in tara unde locuiesti,nu stiu cum este in alte parti/tari ,si cit dureaza ,unde locuiesc eu trebuie sa astepti 1 an pina -l obtii dupa care contactezi o asociatie care este autorizata sa faca adoptiile din Ro.pe care trebuie sa o platesti.
Poate e bine sa mergi sa intrebi si la serviciile sociale americane cum este legea acolo pt.un copil adoptat din Ro.daca au acorduri cu tara noastra si daca este vreo problema .
Succes si asteptare usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

eu sunt curioasa care este procedura .

astept sa ne povestesti cum a decurs .

iti doresc sa dureze cat mai putin , desi adoptiile internationale dureaza cel mai mult . daca sunteti hotarati insa , sunt convinsa ca veti avea copilul vostru acasa .

Mergi la inceput