Dupa scoala, cum va/v-ati organizat?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

pe la ora 7 incep sa trag de el, si reusim in general sa plecam pe la 7:30-7:40 din casa (nu mananca micul dejun).
e drept ca se culca pe la 22:30 si dupa-amiaza nu doarme la after decat extrem de rar.
Cu activitatile extra ce sa spun....mergem de doua ori pe saptamana la tenis, de la 17:30 la 19.

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui geniest

Cat ii admir pe cei care reusesc sa-i implice pe copii in atatea extra-activitati scolare, sa faca si teme muuulte si sa se si odihneasca copiii, iar la 21 - 21:30 sa fie in pat. Cum reusiti, fratilor ????
Al meu e acasa pe la 12:30, se dezbraca, spala, povesteste ce a facut la scoala. Pe la 13:30 mananca si dureaza cam 1 ora (ca e genul care sta sa manance pe-ndelete). La 14:30 - 15:00 sta in pat sa adoarma si doarme pana pe la 17 - 17:30. Se apuca de teme care-i iau cam 2 ore. Deci la 19:30 e gata cu temele, fara gustarea de dupa-amiaza. Unde sa-l mai duc la ora asta ??? Daca nu l-as lasa sa doarma nu m-as intelege cu el. Este irascibil, il ajunge oboseala si nu mai coopereaza. Plus ca are, inca, nevoie de somn. Are 9 ani jumatate.

Sincer mie mi se pare ca pierde mult timp de la venirea de la scoala pana la dormit. Daca are acolo o ora de joaca, sa zicem, e OK, daca nu cred ca e prea multa lalaiala.
Apoi spui ca somnul de pranz e obligatoriu, dar ca nu-i intelegi pe altii care dorm la 21-21:30 ? Acei copii, in general, nu mai dorm la pranz. S-ar putea ca in 24 de ore sa doarma la fel, dar au mai mult timp in partea activa a zilei si nu seara tarziu, cand nu mai sunt posibile activitati in afara casei. (de exemplu al meu doarme de la 9 seara la 7:30 dimineata, adica peste 10 ore, dar nu mai doarme de pranz)
Gandeste-te ca daca copilul tau ar veni de la scoala si ar mananca intr-o ora, apoi nu ar mai dormi de pranz s-ar putea apuca de teme la 13:30-14:00. Si pe la 4 dupa-amiaza ar fi gata. Timp berechet pentru inca o activitate si joaca pana la 8 seara cand incepe pregatirea de culcare ce se produce la 9.

Apoi sunt o multime de copii care fac activitati extra la scoala, in sau in continuarea after-school-ului, adica nu se mai pierde timp cu drumul. Al meu face o mare parte la scoala, numai inotul il facem separat, de doua ori/saptamana, din care una in week-end.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_florina spune:

Fiul meu este in clasa pregatitoare si ramane la afterschool pt ca nu exista alta posibilitate. Dar in timp am ajuns la concluzia ca e foarte ok la after, iar el se simte f bine. After-ul e organizat la scoala, la masa merg la un restaurant in apropierea scolii, apoi au perioada de odihna in care li se citeste o poveste, iar dupa aceea cine are teme face teme, iar cei de la clasa pregatitoare care nu au teme, se joaca. Ii scot afara in curtea scolii ( care e cu iarba si cu un mic loc de joaca) cand nu e foarte frig sau nu ploua. O data pe saptamana au o ora de germana. Atat. After-ul costa 500 lei/luna si Alex ramane pana la ora 5 (5.30 ar fi ora maxima pana la care se poate sta).
Alte activitati extrascolare nu avem deocamdata, dupamasa petrecem timp impreuna pana la ora de culcare care e 8.30. Alex se trezeste dimineata f devreme, in jurul orei 6, chiar inainte sa sune ceasul, asa e el. Prin urmare, pe la 8 seara e rupt de oboseala, asa cum spunea si Yagmur mai sus.
Am vrea din primavara sa incercam un sport, sa vedem care ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca nu as avea bunicii, copiii mei ar merge la after-ul de la clubul de inot. Colegii lor mananca, fac lectii, inot si engleza in aceeasi locatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Anya bine te-am regasit , imi poti spune mai multe detalii despre acel after? Stii cumva costuri, program, cu ce scoli lucreaza?
Ar fi o idee buna poate pentru anul viitor.
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

si pe mine m-ar interesa acest after, anja, insa pentru vacante, daca ar fi posibil

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:

Cat ii admir pe cei care reusesc sa-i implice pe copii in atatea extra-activitati scolare, sa faca si teme muuulte si sa se si odihneasca copiii, iar la 21 - 21:30 sa fie in pat. Cum reusiti, fratilor ????
Al meu e acasa pe la 12:30, se dezbraca, spala, povesteste ce a facut la scoala. Pe la 13:30 mananca si dureaza cam 1 ora (ca e genul care sta sa manance pe-ndelete). La 14:30 - 15:00 sta in pat sa adoarma si doarme pana pe la 17 - 17:30. Se apuca de teme care-i iau cam 2 ore. Deci la 19:30 e gata cu temele, fara gustarea de dupa-amiaza. Unde sa-l mai duc la ora asta ??? Daca nu l-as lasa sa doarma nu m-as intelege cu el. Este irascibil, il ajunge oboseala si nu mai coopereaza. Plus ca are, inca, nevoie de somn. Are 9 ani jumatate.

Sincer mie mi se pare ca pierde mult timp de la venirea de la scoala pana la dormit. Daca are acolo o ora de joaca, sa zicem, e OK, daca nu cred ca e prea multa lalaiala.
Apoi spui ca somnul de pranz e obligatoriu, dar ca nu-i intelegi pe altii care dorm la 21-21:30 ? Acei copii, in general, nu mai dorm la pranz. S-ar putea ca in 24 de ore sa doarma la fel, dar au mai mult timp in partea activa a zilei si nu seara tarziu, cand nu mai sunt posibile activitati in afara casei. (de exemplu al meu doarme de la 9 seara la 7:30 dimineata, adica peste 10 ore, dar nu mai doarme de pranz)
Gandeste-te ca daca copilul tau ar veni de la scoala si ar mananca intr-o ora, apoi nu ar mai dormi de pranz s-ar putea apuca de teme la 13:30-14:00. Si pe la 4 dupa-amiaza ar fi gata. Timp berechet pentru inca o activitate si joaca pana la 8 seara cand incepe pregatirea de culcare ce se produce la 9.

Apoi sunt o multime de copii care fac activitati extra la scoala, in sau in continuarea after-school-ului, adica nu se mai pierde timp cu drumul. Al meu face o mare parte la scoala, numai inotul il facem separat, de doua ori/saptamana, din care una in week-end.

La noi nu tine faza cu nedormit ziua si culcat la 9 seara, asta pentru simplul motiv ca regasirea cu noi se produce seara cand simte nevoia sa interactioneze cu parintii lui. Am experimentat si am constatat ca rezultatul a fost pierderea orelor de somn de dupa-amiaza. Se culca tot la 22:30 - 23:00 (adoarme). In week-end il ducem patinaj (acum iarna) si/sau inot insa e prea mult efort concentrat pe 2 zile si nu-mi convine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La Miramar, club de inot Aquateam. Are si after in aceeasi cladire. Yagmur, cu 56 cred ca lucreaza ca e in zona. Au un singur microbuz si nu aduna din tot orasul, dar daca esti in zona cred ca e ok. Am o colega care are fetita la ei la after si e multumita. Pt. costuri (cred ca gasesti ceva si pe net) si alte detalii ar fi mai bine sa mergi la ei.
Stiu ca mai exista gradinite si after-uri care duc copiii la sporturi, dar presupune un transport dus/intors la bazin/sala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:

La noi nu tine faza cu nedormit ziua si culcat la 9 seara, asta pentru simplul motiv ca regasirea cu noi se produce seara cand simte nevoia sa interactioneze cu parintii lui. Am experimentat si am constatat ca rezultatul a fost pierderea orelor de somn de dupa-amiaza. Se culca tot la 22:30 - 23:00 (adoarme). In week-end il ducem patinaj (acum iarna) si/sau inot insa e prea mult efort concentrat pe 2 zile si nu-mi convine.

Eu nu am vrut sa te judec , dar ai intrebat cum fac altii.
Daca voi ca familie asa sunteti confortabili iar el e OK cu acest program, nu inseamna decat ca trebuie sa va alegeti bine ce faceti extra si cand ca sa va incadrati, cumva in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Din experienta mea (am la dispozitie si bunica, as putea avea si bona daca ar trebui) pentru copil cel mai bine ar fi la after-school.

Isi face temele intr-un cadru organizat, alaturi de alti copii de varsta lui, socializeaza, are un program riguros (cu masa, teme, joaca, optionale, etc) - ceea ce acasa, oricat as incerca (cu bunica sau eventual bona) nu iese la fel. Cu bunica isi face temele, dar cam atat (in zilele in care "chiuleste" de la after), si in rest, cu ochii in TV sau i-pad etc.

Mergi la inceput