Acel "Fir-ar..."!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa


Citat:
ca imi e frica sa ma gandesc ce intelege fie-mea din "alba ca zapada si cei 7 pitici" ( o ramane pe viata convinsa ca soacrele vitrege vor cu tot dinandisul sa isi ucida nurorile?!)

alina, ai gresit povestea,...e mama vitrega, nu soacra vitrega

michelle
"Fear less, hope more; Whine less, breathe more; Talk less, say more; Hate less, love more; And all good things are yours"


faza cu soacra vitrega e nesemnificativa, avand in vedere ca a scapat esentialul...nurorile mici vor sa-si ucida soacrele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa


Citat:
ca imi e frica sa ma gandesc ce intelege fie-mea din "alba ca zapada si cei 7 pitici" ( o ramane pe viata convinsa ca soacrele vitrege vor cu tot dinandisul sa isi ucida nurorile?!)

, ai gresit povestea,...e mama vitrega, nu soacra vitrega

michelle
"Fear less, hope more; Whine less, breathe more; Talk less, say more; Hate less, love more; And all good things are yours"


asa e, cred ca imi bantuie soacra ( care are 3 nurori ) gandurile de am ajuns sa incurc atat de tare povestile intre ele.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Eu tot nu inteleg de ce va raportati raspunsurile spre mine?
Eu am dat o tema de discutie care se refera la responsabilitatea pe care ne-o asumam atunci cand ii lasam pe copiii nostri la desenele animate pe care ei le adora!
Doresc sa va dau aceasta tema de gandire nu ca sa ma combateti pe mine ci ca sa fie un momento in care sa va analizati aceasta optiune de a lasa liberi copiii la desene!
Chiar nu va pasa daca sunt influentati in mod negativ copiii vostri?

"Evenimentele care vin in vietile noastre nu le putem controla, dar atitudinea noastra fata de ele categoric o putem controla !"


b.nica, eu trebuie sa recunosc ca nu iti inteleg mesajele. in general vorbind nu numai aceasta tema de gandire pe care ne-ai oferit-o si eu nu pot sa o analizez , pentru ca nu o pot intelege.

iar pentru ca ai pomenit cuvantul ecolalie, in contextul in care stiu ca ai gemeni pe care ii suspectezi de autism vreau sa te intreb care este cu adevarat tema pe care ne-ai dat-o?
pentru ca daca chiar vrei sa tragi un semnal de alarma pui un alt titlu si te exprimi direct nu " dupa visini", cum ai facut pana acum!

ecolalia este ori o limitare a limbajului ori imitarea invonluntara iar in ambele situatii se specifica si codul ICD ( clasificarea internationala a bolilelor ) . aceste cazuri sunt boli clare si nu au nici o legatura cu repetarea cuvintelor auzite la desenele animate.

spui ca esti medic, cum poti sa crezi ca niste desene animate sau niste povesti ne -ar putea influenta negativ ? ca ne propui sa facem o regresie in copilarie incercand sa ne amintim ce povesti sau desene ne-au ramas in minte si mai ales de ce!

doamne ajuta , sper ca nu esti psiholog!















Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Chiar, care-i faza cu ecolalia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Eu cand ii spun baiatului povestea cu alba ca zapada sar peste faptul ca vrea sa o omoare o duce intr-o padurice de unde printesa porneste sa caute adapost si da peste casa piticilor...bla bla bla.
Adevarul e ca inca nu stie de moarte...ca oameni mor. Are doar 3 ani. I-am explicat eu o data ca se duc inapoi la Doamne Doamne dar nu s-a prins. Asa ca mai asteptam.
Eu ma bucur enorm ca a inceput sa-i placa povestile si are rabdare sa le asculte. Dar si eu le mai scurtez ca sa nu exagerez.
Referitor la subiect...inca fiul meu nu a reprodus nimic suspect.
Astazi insa cand i-am spus sa-si stranga creionele l-am auzit cum bombanea: ufff.."Doamne Doamne"
Si expresia nu e sigur de la desene!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Ca tot intreba autoarea de povestile sau desenele ce ne-au influentat, eu nu pot nici in ziua de azi citi (si fata mea cea mare e la fel de sensibila ca mine, deci nici ea nu le va auzi curand) Gandacelul, Catelusul schiop si Puiul. Dar nu m-au influentat negativ, nu mi-a venit sa bat catei si sa strivesc insecte...mi-a fost mila si am suferit pt. ce li s-a intamplat...
Cat despre Tom si Jerry si altele asemenea, nu m-au facut sa am tendite teroriste si nici sa incep sa lovesc cu tigaia sau sa ma las calcata de masina, sau mai stiu eu ce, ca sa vad ce se intampla.
Mie imi pasa sa nu fie copilul meu influentat negativ de ceea ce vede la desene, cred ca tuturor de aici ne pasa, de aceea am scos din grila (cum de altfel a mai sugerat cineva mai devreme) canalele cu care nu sunt de acord. Asa ca da, copilul meu se uita liber la desene, ca la ce i-am lasat libertatea (da, stiu ma contrazic, ca nu mai e libera in adevaratul sens...) sa se uite, eu consider ca e ok.


Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

fiecare cu grijile lui,de parinte...
am o vecinica de 3 ani si 6 luni,iar mama ei e extrem de deranjata(pe buna dreptate) de modul in care a perceput micuta ei povestea Scufita rosie,auzita la gradi.
mai exact,fetita s-a ales cu o fobie fata de lupi,se trezea noaptea din somn ca o mananca lupul,refuza sa mai stea singura intr-o incapere ca vine lupul,ce mai,era ferm convinsa(am auzit-o cu urechile mele!) ca lupii au in meniu doar... bunicute si fetite
cred ca e esential sa le explicam copiilor nostri diferenta dintre realitate si desene/filme/povesti,tocmai ca sa evitam situatiile in care ajung sa dezvolte fobii,devin agresivi(cu sau fara tigaie) sau cred ca daca trece masina peste ei,nu li se va intampla nimic.
plus o dezaprobare profunda aratata de parinti in legatura cu vorbele urate.le vor stii,oricat de mult veti incerca sa-i protejati,sursele sunt multiple(in unele cazuri chiar familia),dar asigurati-va ca nu le vor folosi pe post de "buna ziua!"
utilizati cei 7 ani de acasa pentru a le da o imagine asupra lumii cat mai sanatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Chiar, care-i faza cu ecolalia?








Uite care "este faza" cu ecolalia si este clar ca am o problema cu comunicarea si probabil de aceea am sa o cam raresc pe aici pt. ca nu doresc sa se discute nici macar in trecere despre mine ca persoana, copii, meserie, etc.!
Ecolalia a fost corect definita aici si a fost o faza trecatoare in evolutia gemenilor mei care se manifesta in momente de stress.
Nu chiar la ea ma adresam dar m-a furat jocul de cuvinte cu numele userului Lali asa cum se poate observa in raspunsul meu.
Doream sa atrag atentia ca sunt copii si copii si printre acestia sunt unii care iau ad literam ceea ce aud si repeta ceea ce aud in mod automat.Dar mai grav este ca se poate sa perceapa anumite imagini, replici, evenimente, etc. altfel de cat o facem noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

N-am avut rabdare sa citesc tot subiectul, dar banuiesc ca este traducerea lui "Darn" pe care eu il interpretez ca "fir-ar sa fie" deci nu mi se pare injuratura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

pt ora de lectura baietelul meu are de citit un basm al lui Nicolae Filimon, "Omul de piatra"...mi se pare departe de puterile lui de intelegere a unui copil de 8 ani acele actiuni ale personajelor din basm. Copilul pierde din vedere ca e un basm si ca personajele, actiunile sunt hiperbolizate. In finalul povestii imparatul si imparateasa isi ucid propriul copil ca sa-l readuca la viata pe fratele de cruce al imparatului, impietrit. Doar pt ca asa li s-a aratat lor in vis. Dupa care cel readus la viata, isi cresteaza degetul si readuce la viata pe copilul sacrificat al imparatului, scurgand sange peste trupul lui mort.....carui copil i-ar putea place acest basm? mie nu-mi place nici tema, nici basmul, nu vad nimic ce poate fi util, nu e o morala simpla, o concluzie pe care s-o traga copilul si sa ramana cu ceva. Nu, doa niste fapte exacerbate, extremiste...

Mergi la inceput