Eu nu am cerut sa fiu roman! Am avut noroc!

Eu nu am cerut sa fiu roman! Am avut noroc! | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

File din istorie...

05 ianuarie 1909,

In anul 1909, nasterea sa a fost salutata cu douazeci si unu de salve de tun. Ileana, Alte#539;a Imperiala si Regala, Principesa de Romania, Arhiducesa a Austriei, Principesa de Habsburg - Toscana, Principesa de Hohenzollern, ai carei parinti au fost Regele Ferdinand si Regina Maria.
..M-am nascut in sunetul a douazeci si una de salve de tun – salutul regal pentru fiica unui lung sir de regi si imparati. Mi-am inceput viata, intr-un fel, de sus, cum s-ar spune. Dar salutul celor douazeci si unu de tunuri inseamna ca m-am nascut cu o ocupatie deja stabilita. Datoria a fost lucrul cel mai important in timpul copilariei si adolescentei mele. Am fost invatata sa imi fac datoria catre tara mea in toate situatiile, sa fiu respectuoasa si iubitoare fata de parintii mei, loiala familiei si prietenilor!

Ochii ei mari, de un albastru intens si scanteietor duceau cu gandul la inceputul unei povesti.. A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti.. A fost odata o printesa frumoasa ca lumina zilei.. Principesa Ileana, copila, adolescenta, apoi femeia cu ochi frumosi. De-o sinceritate, generozitate si o hotarare covarsitoare. "Putini copii au ochii larg deschisi in momentul venirii lor pe lume. Ochii acestei micute straine au fost inca din prima clipa ca niste stele. M-am pierdut in adancimea lor si era ca si cum as fi citit in ei o multime de secrete pe care ea nu mi le putea spune si nici eu nu puteam sa-i spun acestui suflet micut, de-a carei grija eram responsabila, despre toate cate viata m-a invatat. O micuta straina si totusi, mai aproape de mine decat orice pe lumea asta". Asa scria Regina Maria despre Ileana, fiica ei iubita.

Viata Principesei Ileana, devenita Maica Alexandra o impune ca model si o legitimeaza in fata posteritatii. Poate ca daca ii citim cartile si ne gandim la personalitatea sa uriasa, princiara si duhovniceasca, ne vom simti ceva mai protejati. Si mai puternici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

La 81 de ani, în 1990, Maica Alexandra a venit în România sa ajute copiii orfani.
În tot timpul cat a fost maicuta, Maica Alexandra avea în chilia sa pe noptiera o caseta mica din aur care continea un pumn de pamant romanesc. Si-a dorit ca atunci cand o sa moara ,sa nu i se puna la mormant decat o cruce simpla de lemn, româneasca iar in testament a cerut sa îi fie îngropata cu ea si caseta cu pamant românesc.I-am citit biografia si mi-a placut foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Tot vad titlul asta pe FB si nu inteleg ce inseamna si ce se vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Eu nu am cont pe FB deci habar nu la ce te referi,dar am citit carti despre maica Alexandra si mi-a placut ca OM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

:D

Mergi la inceput