ADHD, Asperger, autism, SD - la scoala (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

3 ani ii implineste luna viitoare.
Stateam de vorba cu sotul intr-o seara, zilele astea daca s-a schimbat ceva dupa ce am nascut. Amandoi am realizat ca doar s-au mai accentuat pe ici pe colo dar nu e o reactie la noul venit in familia noastra. Asa a fost felul lui de a fi de la inceput.

O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Iti trimit un PM in dimineata asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

3 ani ii implineste luna viitoare.
Stateam de vorba cu sotul intr-o seara, zilele astea daca s-a schimbat ceva dupa ce am nascut. Amandoi am realizat ca doar s-au mai accentuat pe ici pe colo dar nu e o reactie la noul venit in familia noastra. Asa a fost felul lui de a fi de la inceput.

Mami de: baietel & fetita
O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!




Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
eu cred ca mijlocia are doar "sindromul"copilului din mijloc, adica nu e nici cea mai mare si nici cea mai mica. e... doar la "mijloc".


e posibil sa ai dreptate, ieri am studiat-o mai indeaproape, si s-ar putea sa nu fie nimic in neregula cu ea, ci probleme normale ale unui copil de clasa I care mai are si "norocul" de-a fi cel mijlociu.
Aseara am jucat monopoly impreuna, si desi nu stie inca sa faca adunari si scaderi complicate, reusea cu usurinta sa se descurce cu banii, retinea culorile, stia de exemplu ca 2 "verzi" (20) si un "galben" (10) sunt echivalentul unui "albastru" (50), sau doi "rosi" (5) fac un "galben", etc. Altfel spus, fiind ceva ce ii facea placere sa faca/joace, era atenta si concentrata, probabil ca temele nu intra in categoria lucrurilor placute, deci nu se agita sa se concentreze la ele .
Dimineata a venit la mine sa-i semnez o fisa, un test de matematica pe care-l dadusera la scoala, si pe care-l facuse fara greseala (FB), deci la scoala nu are probleme de concentrare.
In schimb caietele de teme erau din nou rosii, temele rezolvate corect dar scrise neglijent.

O sa o mai urmaresc o vreme, si o sa incerc sa ma implic mai mult in tot ce tine de scoala, sa fiu sigura ca nu e nicio problema reala. Si o sa va urmaresc din umbra o vreme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Oana cand te citesc pe tine, imi amintesc de mine, clasa intaia este foarte foarte grea, pentru ca noi ca parinti ne confruntam pentru prima data cu dificultatile copiilor. Este prima data cand se asteapta ceva clar de la ei. Eu stiu prin ce treci tu, pentru ca am trecut si eu.


Nu este usor ca prima nota a copilului tau sa fie I sa stai printre parinti care se bucura ca ale lor odrasle au luat FB si sa pleci plina de furie de la scoala.
Toate astea se vor diminua pe masura ce fata creste, observi si tu progrele ei, chiar daca sunt marunte, sunt progrese. Conteaza doar ce zice domnisoara de sprojin dupa parerea mea.


Daca o muti din clasa (ceea ce am facut eu dupa clasa intaia) s ar putea sa gasesti o doamna putin mai permisiva decat prima, dar I urile vor continua, poate va lucra adaptat, dar dificultatile vor mai persista, pentru ca asa sunt fetele noastre speciale. Pe masura ce va creste se va obisnui, crede-ma pe mine - O fosta mamica disperata de fetita in clasa intai.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaib

Eu zic ca lucrurile stau bine. Din punctul me de vedere . M-a intampinat doamna azi la pranz: "trebuie sa facem ceva cu matematica asta ca nu vrea sa scrie nimic", "poate veniti sa stati cu ea sa scrie de pe tabla!" ok"zic eu. Primul meu gand a fost: inseamna ca fata a scris la romana si nu a mai plans la ora de sport. Intr-adevar asa a fost. Deci, victorie! Copilul a inceput sa scrie zilnic la romana dupa cum s-a vazut chiar si la evaluare. Profesorul de sport are vre-o 2 metrii (si se cam sperie de el)si ei oricum nu-i place sportul din cauza motricitatii deficitare, deci daca participa chiar si numai putin la sport e f bine.
Azi avem sedinta cu parintii. Deci trebuie sa o mai vad si dupa-amiaza.
Acum citesc o carte care (sa nu radeti) mi se pare revelatoare. Se numeste Cum sa cresti copii fericiti de Dr. Rudolf Dreikurs.
Sper sa reusesc sa imi schimb atitudinea intr-un mod pozitiv astfel incat sa o influentez si pe ea in bine.
Am ajuns la concluzi ca am un copil profund descurajat si incerc sa schimb asta.
In ceea ce o priveste pe doamna am hotarit sa o ignor si de la anul sa o schimb cu orice risc.


Bravo, Oana pentru progresele fetitiei tale! Bravo ca citesti si te documentezi! Si eu ma simt cam descurajata de problemele noastre si incerc, citind, sa invat cum sa-l ajut pe Tibi. Dar simt ca descumpanirea mea transpare si se supara ca ma supar ca lucrurile nu stau tocmai bine. Incearca mereu sa estompeze problemele, zicand ca nu conteaza mami, eu vreau sa priceapa ca notele la scoala sunt importante si ca pentru ele trebuie sa munceasca si sa aiba lucrari curate, fara greseli.

Cu bine,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Bravo Oanaib! Atitudinea ta face totul! Oare invatatoarea asta nu poate fi reclamata la inspectorat... pentru ca nu primeste profesorul ajutator in clasa?

julyjuly si baiatul meu are probleme de b / p etc... am citit mult, am vorbit cu psihologi si concluzia a fost ca are o dislexie, dar am refuzat sa fie diagnosticat intr-un fel. Acum este in clasa a 6-a si rar incurca literele, mai scrie intot deauna, alt undeva, apdomen (in loc de abdomen) etc... o face insa mai rar... La momentul respectiv mi s-a explicat ca nu se poate vorbi de o vindecare ci doar de recuperare, ca probabil mereu va avea probleme de acest gen, care se vor diminua cu timpul, dar nu dispar.



Tocmai ce am citit ceva despre dislexie, cred ca Tibi are o forma usoara de dislexie auditiva si manifesta si ceea ce s-ar numi disgrafie, pentru ca dintotdeauna a avut dificultate in a tine creionul corect in mana pentru a desena, are stangacie in miscari si nu-i place sportul, miscarea, alergarea. Singurul sport care se lipeste de el pare a fi karate, mi-as fi dorit sa faca inot, dar fuge de efort, la inot profesorul il punea sa inoate fara pauza o ora intreaga si m-a rugat sa nu-l mai duc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ela, nu ai optiunea de a primi PM si vroiam sa te întreb lucruri mai personale despre cel mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

nu sunt specialist, dar de nevoie am avut multe de invatat despre dislexie in ultima vreme. si ce am aflat este ca de foarte multe ori chiar si aici in continentul-mama al lui ADHD se pune gresit acest diagnostic copiiilor cu dislexie. doar un gand, pe net se gasesc o multime de materiale si resure, v-am mai dat si eu linkuri, toate sunt metode care ne pot ajuta copiii.

dislexia mai vine adesea cu discalculie la pachet. si dislexia are mai multe forme, de la dificultati in decodarea literelor pana la dificultati de intelegere a textului

e corectabil, e vestea buna. vestea si mai buna e ca nu e o disabilitate, ci o particularitate de invatare, deci cu un proces adecvat copilul are sanse de succes academic.

o alta veste buna e ca si deficitul de atentie se corecteaza cu varsta. tot din ceea ce-am citit si ceea ce am vazut. asa ca rabdare rabdare si calm mult + luptati pentru drepturile copiiilor vostri cu ADHD/ dilslexie.

Ei pierd cel mai mult nu din cauza conditiei in sine, ci din sentimentul de a fi "in urma" celalorlati, au probleme mari cu respectul de sine, acumuleaza frustrari si merg pe panta lui "eu sunt prost si nu pot" si asta le face cel mai mult rau. lucrati la increderea copiiilor vostri in ei insisi si acceptati pasii mici ca pe niste victorii mari.

[/quote]

Draga Aqay,

Am ingrosat o fraza de-a ta care ma roade tare.
Ce drepturi crezi ca are un copil cu deficit de atentie si usor dislexix in romania? Al meu calificative de FB sau B la scoala, deci am putea spune ca problemele noastre sunt usoare. Si totusi dna invatatoare m-a intrebat daca are probleme neurologice copilul, asa frontal, m-am simtit oribil, apoi mi-a zis sa vorbesc cu dna psiholog a scolii sa-l vada. Azi o sun sa aflu ce imi propune sa facem.

Dreptul copilului in cazul meu nu exista, doar lupta parintilor care, ori citesc singuri si incearca sa corecteze problemele, ori cu bani, nu putini, in privat - corectarea greselile de scriere, exprimare prin logopedie, sau de comportament prin terapie. Sau, daca totusi te incapatinezi sa beneficiezi de tratament in centrele de zi dedicate copiilor, ti se propune sa-l aduci zilnic vreo 3-4 ore sa stea sub observatie - deci adio servici sau angajezi pe cineva care sa mearga cu el - si mai trebuie sa accepti o medicatie care deja in vest am vazut ca este interzisa. In cazul nostru, Ritalin, asa ca test, sa vedem daca se calmeaza ticul motor.. Vorbm de anul 2010. Asta dupa 2 sedinte de evaluare cu medic neuro-psihiatru. Cam abrupta abordare, am considerat eu...

Aici in Romania nu exista un sistem coerent de suport al copiilor cu aceste probleme si de consiliere a parintilor. Serviciile calitative se fac cel mai adesea doar in privat. Daca mergi in sistemul de stat, trebuie sa ai un serviciu extrem de flexibil si sa accepti si minusurile aferente. Mi-as dori sa avem si noi sistemul complex de ajutor din Vest, dar...

Cu bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Ela, nu ai optiunea de a primi PM si vroiam sa te întreb lucruri mai personale despre cel mic.


Chuny, habar nu am cum se activeaza ma duc sa ma mai uit pe acolo.

Mergi la inceput