M-am hotarat.............adoptie(87)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Fetelor, va rog mult sa nu va suparati pe mine, dar am o mare rugaminte la voi: puteti sa incercati sa nu mai scrieti cu prescurtari si cu k, etc.?
Este foarte greu de urmarit/citit...Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

N-am de gand sa isc a nspea disputa pe tema adoptiei copiilor rromi, pina si eu m-am plictisit.....:)
INSA, nu ma pot abtine sa nu zic totusi ceva cand citesc un post care zice "si ca de ce nu vreau sa devin mama maternala, sincer in prima faza asa am vrut dar cd am aflat ca iiti pot da si un copil de alta etnie"
Deci din toate diferentele esentiale dintre a fi asist. maternala si parinte adoptiv, cea care o sperie pe o potentiala mamica adoptiva este aceea ca ar putea primi un copil de etnie rroma ( ca banuiesc ca la aceasta etnie se referea, doar nu la cea...incasa de exemplu :)))
Inspaimantator nu e deci ca poate primesti un copil care nu va fi niciodata adoptabil sau de care "nu te lipesti", sau care iti poate fi luat si dus la biologica, sau care ar putea avea o varsta sau niste probleme de sanatate de care sa nu fi parintele potrivit a se ocupa, ci ...etnia!!!
Cum ziceam, desi nu sunt de acord, respect dreptul semenilor mei de a alege sa nu fie parintii unui copil rrom, asa cum nici eu nu as opta de exemplu ptr un copil cu HIV, desi si el ar merita o familie si sa fie iubit (si mi-e rusine de gandirea mea dar e a mea...)
Dar mi se pare totusi strigatoare la ceruri atitudinea de mai sus, care arata cat de nepregatit e respectivul parinte adoptiv fata de eforturile si riscurile adoptiei.
Sper insa ca lucrurile stau asa ptr ca sunt la inceput de drum si ca pina acea micuta fiinta carui destin va sta in mainile dumnealor va ajunge acasa, se vor fi "emancipat" nitel intr-ale adoptiei.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patiadi16 spune:

Buna , astazi iar am batut la portile dagsp , dar sincer aceste persoane nu sunt deloc dispuse sa coopereze; dosarul inca nu l-am depus , am inceput sa strang pentru el, pana la sfarsitul sapt voi termina de strans toate actele; abia astept sa-l depun sa vad ce mai gasesc; oricum ati avut dreptate, tb sa am nervi de otel si nu numai asta; poate cine stie vor incepe sa fie mai dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

multa rabdare . cred ca unii dintre ei sunt acri pentru ca vor sa ne testeze .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Buna dragelor!
Simo, Amy unde sunteti? Nu ati mai dat vesti despre voi. Ce mai faceti?
La voi in judet au mai fost incredintari? Cum sunt cei de la directia voastra? Va dau informatii?
Eu degeaba intreb orice imi dau raspunsuri de doi bani. Pai nu sunt copii. Altceva mai stiu sa zica? Ii atata de frustrant. Cand ne-am atestat erau in jur de 20 de familii. Acum cand intreb tot asa imi zic. Chit ca s-au facut incredintari intre timp si au si trecut 8 luni. Eu nu inteleg, de ce nu putem afla cate familii suntem in asteptare? Cati sunt atestati inaintea noastra si cati dupa? De ce e asa mare mister lucrul acesta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Loriana, Dacris asteptam vesti!!!!!!!

Apropo, nu stiti cand vor afisa directiile pe site-urile lor rapoartele de activitate? Cred ca doar atunci vom afla cateva informatii concrete.

Carmen, ce-ti mai face printesa? Are rabdare sa-i vina surioara? Cei de la dgaspc ce v-au spus, cam pe cand puteti sa va asteptati sa vina "barza"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Buna, fetelor!
Manuelita, ai perfecta dreptate in legatura cu etnia.
Toti suntem oameni si nu trebuie sa facem discriminare. Poate din cz k st persoane la inceput de drum, sau au avut experiente mai putin placute cu anumine persoane si au fost bagati toti in aceeasi oala.
Eu de exemplu, nu as avea o problema cu etnia, din special cu cae rroma.
Din pacate am vazut discriminare din aprea unei alte etnii...dar la oamenii mari, cu pozitie sociala.
Imi povestea o anumita persoana(de etnie nu rroma) de la lucru ca a avut ca partener de viata un roaman si parintii s-au impotrivit.Eu am intrebat de ce?
Mi-a rasp: pai sti cum sunt romanii...(uitase cu cine voarbea)
Eu intreb nervoasa: cum adica?
cand si-a dat seama de gafa a zis k de fapt era gelos partenerul...ha, ha.
Deci,cum suntem si noi catalogati, etichetati.Ca si sectele religioase. Respect orice religie, dar nu prea am intalnit sectanti sa se treaca la ortodocsi, k tot am vazut duminita la schimb de mame: Daca ma vrei, treci la religia mea.
Mai asteptam vesti, feletor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

sunshine, ce sa spun? "nu sunt copii"?stiti, am vazut un baietel, care era mamica bolnava dar nu ne putem permite sa riscam cu sanatatea copilului ptr ca am avut destule la viata noastra, nu mai avem putere. parerea mea este ca si acesti copii au mare nevoie de noi. daca o sa ajungem sa facem si al treilea atestat, o sa acceptam si micile pb de sanatate care se pot rezolva, ca sa marim sansele. da, nici eu nu imi explic de ce este atata mister cu lista. noua ne-au spus ca sunt cam 30 de fam care asteapta in jud nostru, mai mult nu ne-au spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

La noi nimic nou. Asteptam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

fetelor , asteptam vesti de la voi .

valentina
carmen
sunshine2012
dacris77
patiadi16
manuelita

pup toate fetele


Mergi la inceput