M-am hotarat.............adoptie(87)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Buna fetelor,

Simona nu vreu sa fiu pisaloaga, dar fa contestate pana nu e prea tarziu ca sa nu iti para rau ulterior. Nu ai chiar nimic de pierdut daca acum depui aceasta contestatie.
Cei de la Dierctie, cred ca sunt obligati sa iti raspunda intr-o anumita perioada de timp (obisnuit 30zile) si pana atunci ai ragazul necesar sa sucesti si rasucesti problema pe toate fetele inclusiv cu ajutorul unui avocat si al unui psiholog.
Da-ti acest ragaz si nu lua decizia sub impulsul supararii si frustrarii de moment.
Sefii de la tine de la Directie sunt proaspat numiti? Sau sunt din garda veche?
Si asta ar putea fi important. Daca sunt vechi s-ar putea sa nu fie neaparat in gratiile celor de la ORA de acum.

Doamne ajuta-ti!

Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Buna, fetelor!
Ma bag si eu in discutie cu o parare, fara sa mi-o luati in nume de rau. Voi stiti bine in ce tara suntem si fiecare isi cunoaste pozitia.
Unii dintre noi suntem oameni simpli, altii avem relatii, cunostinte. Dar in fata lui dzeu suntem toti egali, deci ni se poate intampla orice.
Totusi,trebuie sa stim ceea ce ne dorim si ce sacrificii si compromisuri suntem in stare sa facem.
Simo, parerea mea esta ca tu cu sotul trebuie sa va ganditi bine ceea ce va doriti: va doriti un copil sau va doriti sa aratati celor de la directie ca nu e ca voi?
Eu una nu m-as pune cu nimeni, k nu st eu smeu si nici nu st buricul pamantului. Dc imi doresc un copil si nu am avut noroc sa-mi fac unul, atunci st la mana autoritatilor si trebuie sa dansez dupa cum canta ei.
Stiu ca e un gest de lasitate, dar cartea e in mainile lor. Stiu ca nu e corect, k noi vrem sa facem un lucru bun: sa oferim o familie unui copil orfan. Dar....
Eu as pleca capul, m-as duce si as intreba ce e de facut, ce ma sfatuiesc ei, as solicita o consiliere psifologica, as depune dosarul din nou, as incerca si cu o contestatie, k si data de 19 nu era tarzie,dar poate imi ia in considerare si data de azi.
Nu vedeti k nu rezolvam nimic cu nervi si cu luat in gura cu ei? Nu vedeti asta? Nu suntem multi dintre noi in masura sa facem scandal. Poate suntei voi mai cu relatii, cunostinte, dar eu una nu ma consider in stare.Mai bine urlu acasa si acolo ma duc calma si astept sa ma invete ei, sa ma sfatuiasca...
Simo, te rog sa nu mi-o iei in nume de rau, dar trebuie sa incerci. Si incearca sa abordezi alta varianta. Nu ai incotro. Noi am mai vb si sti bine ca te inteleg si te sustin. Dar noi aici suntem cu aceleasi probleme si de asta ne intelegem.
Si pe dl Panait, dc il abordezi intr-un mod elegant, doar pt informatii si sfaturi si fara reclamatii, st sigura ca iti va raspunde si te va sfatui ce sa faci. Unele pers i-au scris si a fost f cumsecade. Dar, ca si in orice institutie, orice sef incearca sa-si salveze angajatii, chiar dc au gresit... si doar cu vorbe nu faci nimic.
Vorba aceea: "Mortii se acopera cu pamant si viii cu hartii!"
Inca ceva: am aceeasi intrebare ca si Printe: tatal tau a decedat inainte de obtinerea primului atestat, sau dupa?(scuze dc te rascolesc)
Maria, la multi ani pentru ieri si mult succes azi. Sper ca ai citit sfatul fetelor referitor la ce sa duci la prima intalnire....
Pupici la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Citat:
citat din mesajul lui erato

Simo, renunta la visul tau de a fi mama doar daca te-au facut sa te indoiesti de decizia de a adopta. Daca iti doresti la fel de mult sa fii mama prin adoptie, nu renunta, recurge la toate armele de care te poti folosi. Cauta un avocat bun si da-i in judecata, mergi la alti psihologi pt evaluare, scrie povestea ta tuturor televiziunilor si ziarelor. Nu-i lasa sa-ti taie aripile, sa-ti reteze visele, sa-ti distruga viata fara a lupta cu ei. E imposibil sa nu gasesti pe cineva care sa te ajute. Paula Herlo a devenit si ea mama, poate in perioada in care i-ai scris era prea preocupata de sine, mai incearca, poate vor face o poveste de televiziune din povestea ta. Scrie si Antenei 1 si Kanal D. Cere ajutor si cosiliere asociatiei Ador Copiii.Aduna-te si renaste din cenusa!

Suntem ceea ce gandim. Tot ceea ce suntem ia nastere in gandurile noastre. Cu gandurile noastre construim lumea. -Buddha


Erato , nu am incetat nici un moment de a de deveni mama prin adoptie, si azi, acum as lua un copil, dar daca nu se poate asa ce sa fac.
Am scris povestea mea la toate televiziunile si nimic, cand am facut contestatia ca imi doream ca bubulina sa devina fetita mea , am fost consiliata de fetele de la AdorCopiii, pe ele le-am avut alaturi, si uite ca nu s-a intamplat nimic.
Crezi ca nu vreau sa lupt in continuare, dar stiu ca razboiul este deja pierdut.
Am vorbit si cu avocati care mi-au spus direct ca cei de la directie au ultimul cuvant.
Nu vreau sa ma dau batuta dar chiar nu mai am ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Valentina, Printe, tatal meu a decedat in 2001.
Stiu ca sunteti alaturi de mine, nu sunteti deloc pisaloage, dar si voi daca ati fi in locul meu tot asa ati face, am aplecat si capul, nu am fost doar "cu gura mare" si pusa pe reclamatii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Simo, pai si atunci cum, Doamne iarta-ma, ai obtinut primul atestat si pe cel de-al doilea nu l-ai obtinut din cz k nu poti trece peste pierderea tatalui?
Nu ai incotro. O iei de la capat.
Te duci frumos si iti depui din nou dosarul pt reatestare. Ai inteles?
Si soliciti frumos o consiliere psihologica de la ei, dc se poate sau de la cineva agreat, recomandat de ei.
Nu trebuie sa renunti. Speranta moare odata cu tine! Tu inca mai ai de trait!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Valentina ai mare dreptate in ce priveste faptul ca nu trebuie sa transformam dorinta noastra de copil in razboi si nici sa ne ducem la ei cu dusmanie, de aceea i-am si spus Simonei sa nu ia decizia sub impulsul momentului si sa inteleaga ca si ei pot gresi si ca si ei sunt oameni.
Eu din ce spune Simona inteleg ca e un mic razboi mai vechi acolo care intradevar trebuie aplanat, dar in nici un caz daca au gresit cu intentie de razbunare lucrurile nu trebuie lasate asa.
In mod normal daca au legat refuzul de moartea tatalui Simonei era firesc sa propuna o reevaluare la un moment dat (poate 6 luni) tinand cont ca fiecare om poate suferi dupa pierderea unui parinte. Buna intentie si buna credinta, trebuie sa poata fi dovedita oricand.
Singura ei varianta legala de a primi atestatul in acest moment este de a depune contestatie, (care are un nr limitat de zile) altfel va putea fi interpretat oricand ca nehotarare, lasitate chiar acceptare a ceea ce au scris ei acolo in motivatie, etc lucruri cred in defavoarea lor pt un atestat in viitor.

Contestatia nu trebuie interpretata imediat si de nimeni ca o declaratie de razboi, ci ca pe o incercare de a intelege mai bine refuzul si a putea corecta ceva daca e cazul.
Pe de alta parte cei care fac abuzuri nu trebuie cocolositi si nici mangaiati pe crestet, pentru ca vor continua la fel si vor mai face greseli si rau si altora.
Si angajatii de la stat trebuie sa inteleaga ca altul e rolul lor acolo si nu de a face pe Dumnezeii.

Vorba Danielei in majoritate oamenii de la Directii isi fac treaba, sunt de bun simt, ajuta, muncesc pe rupte, dar exista si buruieni.
Nu e corect ca astfel de oameni sa decida viitorul unei familii in Romania si nici macar viitorul atator copii, mai ales ca sunt platiti din banii nostri ai contribuabililor.

Si da suntem la mana profesionalismului lor, dar cine le garanteaza lor vesnicia acolo?
Cat priveste lupta prin presa, etc eu nu sunt pt asta decat in situatie extrema dupa ce am incercat toate celelalte variante. Trebuie sa stiti ca presa este o afacere si altruismul e departe de asta...
Calea legala e poate mai lunga dar in final ajungi unde trebuie.

Va pup pe toate si va doresc multa putere, rabdare si implinirea celei mai de pret dorinte!

Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Simo scriam si nu am vazut raspunsurile tale.

Imi pare tare rau pentru suferinta dar mai ales pentru resemnarea ta.

Nu considera totul pierdut; asta a fost doar o batalie.
poate puiul tau e menit sa fie altul si nu bubulina;
Fa totusi contestatie la toate institutiile abilitate in acest sens si in contestatie cere si sfatul pentru ce pasi sa urmezi pentru remedierea acestei situatii! Nu ii acuza pe cei de la Directie in conetstatie, nu ii acuza si nu scrie nimic de bubulina ci doar ca nu esti de acord cu rezultatul si ca doresti o reevaluare de o comisie independenta de Directie.
Iti propuneam ajutorul uni avocat si al unui psiholog astfel incat textul sa fie cat mai bine scris cu putinta.

Te pup si Doamne ajuta!

Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Simo uite ce am gasit pe site-ul ORA ref la cine nu poate adopta!

In contestatie poti sa scrii ca nu va incadrati in nici una din situatii si ca doriti reevaluare.
Diagnostice nu pot pune psihologii ci doar psihiatri!

Cine nu poate adopta? Art. 459. din Codul Civil al Romaniei prevede c#259; “ Persoanele care nu au capacitate deplin#259; de exerci#355;iu, precum #351;i persoanele cu boli psihice #351;i handicap mintal nu pot adopta”.

(1) Persoana care a fost condamnat#259; definitiv pentru o infrac#355;iune contra persoanei sau contra familiei, s#259;vâr#351;it#259; cu inten#355;ie, precum #351;i pentru infrac#355;iunea de trafic de persoane sau trafic #351;i consum ilicit de droguri nu poate adopta.
(2) Persoana ori familia al c#259;rei copil beneficiaz#259; de o m#259;sur#259; de protec#355;ie special#259; sau care este dec#259;zut#259; din drepturile p#259;rinte#351;ti nu poate adopta.
(3) Interdic#355;ia se aplic#259; #351;i persoanelor care doresc s#259; adopte singure, ai c#259;ror so#355;i sunt bolnavi psihic, au handicap mintal sau se g#259;sesc în una dintre situa#355;iile prev#259;zute la alin. (1) #351;i (2).

Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Buna fetelor,

Simo, esti in termen da faci contestatia pana pe 23 februarie, adica sambata. Intrucat este o zi nelucratoare termenul se prelungeste pana luni, 25 februarie. Cele 5 zile se calculeaza de la data cand ai semnat la posta de ridicare a plicului.

Parerea mea este sa incerci in continuare, fa toate demersurile, incearca sa iei legatura si cu "emisiunile" gen "acces direct" de la antena 1 sau "de-ale lui mitica" de pa tvr. E imposibil sa nu gasesti o cunostinta la televiziunea locala care sa faca cu reportaj pe tema asta si apoi sa se transmita pe posturile nationale.

Poti sa faci si sa trimiti in sustinerea contestatiei si o evaluare la un alt cabinet medical, poate chiar la institutul de medicina legala care functioneaza la spitalul judetean din judetul tau. Expertizele psihiatrice facute la IML sunt gata repede si taxa perceputa este una modica.

Din nefericire stiu cum e sistemul nostru de "cacao" si cum niste incuiati fac legea si stabilesc de pe scaun daca copilul se potriveste cu familia sau nu.

Fruntea sus si nu te lasa.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Eu tind sa fiu de acord cu Valentina, nu cred ca ai sa reusesti ceva aducand toate televiziunile peste ei. Iar daca va rezolva cumva ceva cu contestatia razboiul nu o va ajuta in etapele urmatoare, deci cumva trebuie rezolvata situatia mai pasnic.

Cred ca cel mai bine ar fi sa depui contestatie. Nu stiu daca intr-o contestatie e obligatoriu sa pui un motiv pentru care contesti, dar daca e necesar poti sa te folosesti de faptul ca la primul atestat nu a fost un impediment suferinta ta pentru moartea tatalui tau. In plus cum zicea si Valentina ai putea cere indrumari ca sa indrepti acest rezultat nefavorabil....consiliere pshilogica sau ce e necesar.


Mergi la inceput