Ghiocei martie-aprilie2009 *457*Alaturi de IULIA!

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Pe mine nimeni nu ma vrea la picnic si cred ca stiu de ce: stie toata lumea ca mananc de sparg, va las fara provizii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Cuscra, pe tine te chem pe ominie cit vrei tu sa stai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Ilinca, ba eu vin si cu tine la picnic! Vorbim intai la o bere!

Mergi la inceput

"Picnic la marginea drumului"- singurul film la care ne-a dus dirigu';)). Pardon, asta era romanul dupa care s-a facut, filmul era "Calauza" lui Tarkovski. L-am shocat pe bietul huzband ulterior cand i-am zis ca n-am inteles absolut nimic din el si m-a plictisit:)) Imi place cand e mai destept ca mine;)) (nu tot timpul si nu in toate domeniile)
Mie mi-ar placea o mare bauta cu toate tufetele, timp in care ghioceii sunt paziti ca ochii din cap de taticii din dotare, pentru ca noi sa ne putem destrabala fara grija!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Bau.

Daca tetanosu nu traieste decat in mediu anaerob, de ce se imbolnavesc unii oameni de tetanos?

Eradicarea poliomielitei: Romania a devenit tara de imigratie. Degeaba ma laud ca l-am eradicat la noi, daca primim emigranti nevaccinati din tari in care nu s-a eradicat (din cate tin minte, in India au fost neshte brobleme cu polio relativ recent).

EDIT: „ În ultimii ani, s-a demonstrat posibilitatea apari#355;iei tulpinilor derivate din vaccinul polio (VDPV), acele tulpini care prezint#259; mai mult de 1% muta#355;ii la nivelul regiunii genomului care codific#259; proteina capsidal#259; VP1 în compara#355;ie cu tulpina Sabin, homotipic#259; original#259;. Serotipurile Sabin 2 #351;i 3 rever­seaz#259; mai u#351;or la fenotipul neurovirulent în compara#355;ie cu serotipul 1; niciun serotip nu este genetic stabil.
Epidemii de poliomielita provocate de VDPV au fost raportate în Egipt (1992–1993: 32 de cazuri, VDPV derivat din virusul Sabin tip 2): Haiti #351;i Republica Dominicana (2000–2001: 21 de cazuri confirmate, VDPV derivat din virusul Sabin tip 1 recombinat cu virus non-polio), Filipine (2001 – trei cazuri, derivat din virus Sabin tip 1 recombinat cu virus non-polio), Madagascar (2001 #351;i 2005: opt cazuri), China (2004: dou#259; cazuri), Indonezia (2005: 46 cazuri), Congo (2008: 14 cazuri), Etiopia (2008–2009: patru cazuri), Nigeria 2005–2009: 223 de cazuri).
La Babadag (Tulcea) a fost izolata in luna iulie 2002 o tulpina VDPV din intestinul a noua copii, dar numai unul a dezvoltat boala paralitica. Factorii gazdei, varsta (cinci luni) #351;i factorii genetici au favorizat apari#355;ia bolii in urma infectiei intestinale cu tulpina neurovirulenta recombinant Sabin 1/Sabin 2/Sabin 1. Din cei opt contacti cu varste cuprinse între 1 si 5 ani numai unul fusese vaccinat anterior cu doua doze de VPO.” (din Viata medicala)

In facultatea unde lucrez eu is oameni din tarile mentionate mai sus cu epidemii relativ recente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

ILINCO, pe tine nu te vrea nimeni la picnic ca est vegetariana si nu te poate pune sa faci gratarul :P

Si-acum sa salut: helau, gasca!

Noi furam raciti saptamana asta, nu f grav, doar muci si tuse, dar suficient cat sa chiulim de la gradi. M-am bagat la munca in neshte trebi care ma depasesc si inca mai dau din coltz in coltz ca sa scap cu fatza curata. Mai am 2 luni in care nu am timp nici sa mor, or trece si dansele cumva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Monnvas , sper sa treaca perioada asta agitata la tine si sa revii in forta ca tare mi-e dor de tine dupa cum ti-am spus chiar azi !!

Ilinco, cu tine mergem la bere, doar am stabilit

No, daca tot veni vorba de intalneli, ne mobilizam sau nu ?? hai sa vedem perioada preferata ca sa ne documentam apoi, nu Anaan ? ma bazez din nou pe tine sa gasim ceva fain in zona noastra

Mergi la inceput

Ne mobilizaaaaam! Luna mai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Monn! Ma bucur sa te "vad"! Spor la treaba, sa depasesti cu bine perioada asta solicitanta! Si sanatate multa!

Citat:

Daca tetanosu nu traieste decat in mediu anaerob, de ce se imbolnavesc unii oameni de tetanos?

O varianta ar fi prin plaga intepata adanca, produsa de obiecte murdare, cum e vestitul cui ruginit (desi rugina n-are nicio vina). Asemenea rani sunt greu de curatat, iar orificiul din piele se inchide rapid, sigiland inauntru sporii respectivi, fara vreo aerisire. Dar nu cred ca pe mine ma intrebai .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

La noi distractie maxima:
-miercuri eu rau...frisoane inclusiv joi
-vineri frisoane Isabella,rau
-sambata frisoane Bogdi

O duminica minunata va doresc!

Mergi la inceput