"Medierea"...violurilor?!?!?!!!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Se intampla erori grave judiciare. Sunt persoane care din nefericire au fost judecate,condamnate si au ispasit pedepse privative e libertate care s-au dovedit erori. Asta este foarte grav, greu de admis si de suportat.
De aceea procesul juridic analiza incadrarea decizia sentinta sunt extrem de delicate si de purtatoare de responsabilitati pentru ca uneori se schimba definitiv destine.

si mediatorii rezolva asta, ca doar, nu-i asa, ei nu fac greseli niciodata

sau nu? atunci care-i relevanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ei si tu Mianna...nu ti-au spus oamenii de bine ce strasnici mediatori se formeaza in 14 zile de curs si 0 experienta?

Zau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Informati-va ce reprezinta medierea cine sunt mediatorii si ce competente au. Abia apoi discutam. Nu sunt interesat in discutii puerile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:

Informati-va ce sunt mediatorii si ce fac. Abia apoi discutam. Nu sunt interesat in discutii puerile.

Te-am solicitat cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Ce incredere sa ai in medierea violului cind insusi vicepresedintele Consiliului de Mediere, Zeno Sustac, spune: “Am observat, din practica mea de avocat de drept penal, ca de multe ori violul este folosit ca modalitate de sicanare pentru a leza imaginea celui acuzat.” Si inca o data:

Probabil daca ai lucra in domeniu ai avea si tu astfel de experiente concrete. Si as completa ca nu doar acuzatiile de viol ci si ate forme sunt utilizate pentru a arunca o imagine negativa asupra unei persoane. Chiar daca prin proces se retrag acuzatiile ca fiind nefondate ramane perioada de la lansarea acuzatiei si pana la retragerea ei (eu as spune chiar si ulterior) in care imaginea partii acuzate in fals este prejudiciata. (Si)De aceea se recomanda deschiderea unui proces civil ulterior pentru acuzatia de calomnie si solicitarea de daune interese mari. Adica daca iti permiti sa acuzi in fals sa si platsti pentru asta ulterior. Acuzatia de viol (in fals) este uzitata in general de persoane de sex feminin pentru obtinerea de avantaje materiale sau relationale uneori din considerente de razbunare dar pot sa existe si alte motivatii. Acestea sunt fapte certe din viata proceselor penale inchise.

Marius, tu spui altceva, omul ala spune altceva. Sigur ca daca ai facut acuzatii false, platesti dupa aceea. Trebuie sa platesti indiferent de fapta. Eu nu vorbesc de acuzatiile de viol false si nici domnul respectiv nu s-a referit la asta, caci nu ar fi fost vorba de mediere. Domnul respectiv s-a oferit la faptul ca medierea ar putea face bine in sensul ca daca au fost lansate acuzatii de viol, victima si agresorul s-ar 'intelege' intre ei si nu ar mai ajunge la procese, care sa fie folosite apoi pentru a leza imaginea celui acuzat. Sigur, ca nu va recunoaste ca asta a zis, acum cind a sarit toata presa pe el, dar iti spun eu la ce se referea: in tinerete, cind cam nelinistit asa, incerci sa violezi sau chiar violezi. Na, se intimpla, si la case mai mari.

Mediereaa ar duce asta in paminturi, nu ar mai sti nimeni, s-ar termina acolo, intre ei... fata ia banul, el e om curata, fara pata... un proces insa l-ar termina, pentru ca oricine in viata, cind va ajunge un om cu scaun la cap, chiar director pe la vreo firma... ar putea sa-l discrediteze pentru ceea ce a facut.

Sau... o tinara se hotaraste sa-l dea in git pe un mare bos pentru ca a incercat sa o violeze si poate chiar a reusit. Fata e nimeni, el e tare si cunoscut de toti... li se propune medierea, cu obligata sa participe la sedinta de informare, acolo, i se propun bani, i se spune ce i se va intimpla, ca toata lumea va sti si nu o va crede nimeni ca ea nu l-a provocat, ca de fapt, a vrut sa se intimple asta ca sa obtina avantaje (asa gindeste societatea, mai ales daca e tinara, frumoasa si saraca). Fata accepta medierea, se termina, fata ia banul, bosul e liber... sa incerce cu alta, daca i-a mers o data, de ce nu?

Uite asta e pericolul medierii in cazul violului si atit, caci nu exista grade de violare si nici circumstante, in afara de cele scrise in codul penal. Restul sint interpretari ca sa se protejeze de victime, ca doar toata lumea are dreptul sa greseasca, inclusiv sa violeze cind si-a pierdut limitele. Nu vreau sa ma gindesc ce se va intimpla cu medierile astea in saracia si coruptima din Romania!

Medierea este buna ca sa elibereze salile de judecata, dar nu ar trebui sa afecteze si nici sa impiedice calea justitiei.

Si lucrez in domeniu, dar de partea cealalta, a victimelor pe care nu le-a crezut nimeni, nici macar parintii.

Mergi la inceput

Citat:
Sau... o tinara se hotaraste sa-l dea in git pe un mare bos pentru ca a incercat sa o violeze si poate chiar a reusit. Fata e nimeni, el e tare si cunoscut de toti... li se propune medierea, cu obligata sa participe la sedinta de informare, acolo, i se propun bani, i se spune ce i se va intimpla, ca toata lumea va sti si nu o va crede nimeni ca ea nu l-a provocat, ca de fapt, a vrut sa se intimple asta ca sa obtina avantaje (asa gindeste societatea, mai ales daca e tinara, frumoasa si saraca). Fata accepta medierea, se termina, fata ia banul, bosul e liber... sa incerce cu alta, daca i-a mers o data, de ce nu?

Atata timp cat nu stii ce se intampla la o sedinta de informare (desi am scris si eu pe aici) afirmatiile de mai sus sunt efectiv nule ca si continut pentru ca nu corespund realitatii. Sunt simple presupuneri complet false.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:

Informati-va ce sunt mediatorii si ce fac. Abia apoi discutam. Nu sunt interesat in discutii puerile.

Te-am solicitat cumva?

"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

Ti-am spus tie cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:

Citat:

Stai sa vezi ce corect va fi procesul,avand in vedere ca exemplul tau nu-si permite un avocat ca lumea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Eu tot nu inteleg ce vrea sa se obtina din incercarea de a media victima unui viol cu violatorul. Un violator este un infractor.
Ce-ar fi sa se medieze hotul care a produs o paguba imensa si a facut disparuta prada, cu pagubitul ? Pai pagubitul isi vrea bunurile inapoi, nu il intereseaza sa stea la taclale cu hotul.
Asa si in cazul unui viol.
Pe mine nu m-ar incalzi cu nimic sa aflu ca violatorul era suparat in ziua respectiva si ca i-a casunat pe nu stiu cine.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Pot sa exemplific (desi am mai facut-o si unele s-au suparat cum adica!!!)
Exista doua persoane A si B necasatorite dar care intretin relatii intime una cu cealalta. Sa zicem ca A este fiul tau sau al Neliei si B este prietena lui.
La un moment dat va pomeniti cu o citatie de la Politie din care rezulta ca s-a depus plangere de viol din partea prietenei B a fiului vostru fata de fiul vostru. Din discutiile particulare cu fiul vostru ar rezulta ca defapt s-au certat pentru Motivul X si (teoretic) prietena B de nervi l-a amenintat pe fiul vostru A ca daca nu.... atunci ea o sa-l faca sa-i para rau si o sa vada el cum.
Azi avem o plangere de viol din partea prietenei fiului dvs. pt viol o explicatie a fiului dvs ca nu a fost vorba de viol si motivatia teoretica este rabunarea pentru motivul X.
Ar urma procedura de urmarire penala procuratura politie si proces.
Este un caz clasic in care exista probabilitatea ca fiul dvs. (partea acuzata) sa aiba dreptate si sa fie vorba de razbunare violul fiind o modalitate nicidecum o realitate. Desigur exista probabilitatea de a fi reala acuzatia si fiul dvs sa-si fi fost violat prietena. Daca prietena B si fiul dvs. sunt de acord sa se intalneasca intr-un loc neutru si sa fie asistati impartial de o persoana cu probabilitatea de a gasi o rezolvare impreuna care sa reprezinte acordul lor de vointa putem sa discutam de o mediere intr-o acuzatie de viol prezumtiv.
Ceea ce am scris este cu titlu exemplificativ.

Marius, sa fim clari. Sint o mama iubitoare, as trece prin foc pentru copiii mei. M-as lupta cu toate sistemele din lume pentru ei. Si daca fiul meu ar fi intr-o asemenea situatie, ars fi linga el, ca-i sint mama, si desi nu as fi de acord cu ce a facut, nu l-as parasi, caci e al meu si daca a ajuns acolo, poate ca am si eu partea mea... Dar as fi si linga victima, caci am si fete acasa si pot sa inteleg prin ce trec fata si mama acesteia.

Si in concluzie, mi s-ar parea jignitor sa i se ofere asa ceva victimei, as refuza, eu mama presupusului agresor, chiar daca victima ar fi de acord. Am destula coloana vertebrala in mine si citeva principii si valori ca sa nu pot face altfel. Si atunci as lasa justitia sa-si faca treaba si cind se va termina, vom afla daca au fost false sau nu. Iar daca au fost false, exista cai si mai departe, poate chiar medierea pentru a cere daune sau... si mai corect, un alt proces pentru calomnie si defaimare.

Dar de ce nu ai pus problema invers (adica inteleg de ce, pentru ca astea vor fi cele mai multe situatii de mediere, fiul savirseste fapta, fiu de bani gata in general si taticul vine cu medierea, da banul si onoarea e scapata). Sa presupunem cu durere chiar si la nivelul asta ca una din fetele mele sau chiar dintre ale tale, vine si ne spune ca a fost violata de cutarica... si mergem si depunem plingere la politie.

Ei ne ofera o sedinta obligatorie de mediere, la care eu nu vreau sa merg, caci ma insulta (asta cred ca e una din bubele acestei legi, de ce obligatorie???), tatal agresorului insista, eu refuz, fata la fel... eu vreau sa se afle adevarul si sa fie judecat si pedepsit, nu am ce negocia, vreau bani ca sa-mi sustin copila dupa, dar nu pentru ca a violat-o si sa scape, ci ca daune... insa in aceste conditii insistenta de a media mi se pare lipsita de etica.

Deci eu asa vad, tu, daca ai fi parinte intr-o asemenea situatie, ce ai face? Ai merge la sedinta de mediere fara sa simti aceasta obligatie ca o palma pe fata fetei si a ta si inca o lovitura in plus?

Ma refer doar la medierea in cazul violului, nu extrapola spre alte exemple, daca poti, raspunde strict la intrebarea de mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Si ai cumva impresia ca daca legea nu prevedea medierea asta "organizata", "bosul" nu-i poate spune fetei acelasi lucru, nu-i va propune bani si n-o va ameninta c-o face de rahat? Crezi ca n-a existat niciodata un astfel de lucru? Ai vreo informatie, vreo statistica?
Sau e doar un scenariu fara drept de apel?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput