Pro sau contra scoala de corectie.
Raspunsuri - Pagina 23
ladyJ spune:
Viviana,
S-a constatat ca expunerea la scene violente creste violenta privitorului. Asa ca da, degeaba ne infioram ca sunt atatia copii violenti cand parintii ii lasa in fata televizoarelor sau in fata jocurilor pline de violenta.
Edit: si mai e o chestie. Comportamentul agresiv tine mai mult de invatare decat de instincte. Psih. Leonard Berkowitz spunea ca ´´atunci cand imi ating scopul, comportamentul este intarit, asa ca pe termen lung am o predispozitie crescuta de a ma purta din nou agresiv´´
Mai pun o data link-ul, partea a doua.
http://homeschooling.urbankid.ro/2010/04/13/sunt-oamenii-violenti-din-nastere-ii-de-alfie-kohn/
elyda spune:
Sa presupunem ca avem una bucata copil/adolescent care a facut ceva grav care conform legii l-ar trimite la scoala de corectie.Sa presupunem ca cineva ( nu conteaza cine) hotaraste sa trimita copilul la psiholog impreuna cu familia si sa presupunem ca acestia accepta.De-a lungul sedintelor de psihoterapie,terapie comportamentala etc, psihologul isi da seama ca acel copil/adolescent nu raspunde cum ar trebui la aceste terapii , ba mai mult este violent si cu terapeutul si cu membrii familiei care nu mai sunt interesati pentru ca ei considera ca nu se schimba nimic .Prin "raspunde" ma refer la rezultate, adica tocmai a facut din nou o prostie nu participa cum ar trebui este insolent...Ce ramane de facut? Nu ar fi normal sa existe scoli de corectie care sa se ocupe de asemenea cazuri(care sunt foarte multe) dar la modul serios nu sa-i inchida si gata, cu un program de reabilitare bine facut in care sa si invete cate ceva ,dar in acelasi timp sa-l faca sa inteleaga ca acel comportament al sau nu este acceptat de societate?
ladyJ spune:
Elyda, cum vezi tu programul asta de ´´reabilitare´´ si, mai ales, de catre cine sa fie facut? (ca vaz´ ca terapeutii una doua se pot declara neputinciosi in fata unui pusti cu iesiri violente)
Imi permit sa zic ca lipsa de interes de care pot da dovada cei implicati in tot procesul asta terapeutic e fix din partea...parintilor. Ai zis tu acolo un mare adevar, doar ca-i ascuns
elyda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Elyda, cum vezi tu programul asta de ´´reabilitare´´ si, mai ales, de catre cine sa fie facut? (ca vaz´ ca terapeutii una doua se pot declara neputinciosi in fata unui pusti cu iesiri violente) Imi permit sa zic ca lipsa de interes de care pot da dovada cei implicati in tot procesul asta terapeutic e fix din partea...parintilor. Ai zis tu acolo un mare adevar, doar ca-i ascuns -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
De cele mai multe ori lipsa de interes din partea parintilor duce la fapte reprobabile ale copiilor.Dar nu intotdeauna.D-aia majoritatea ajung pana la urma in puscarii, pentru ca au avut parinti care au ridicat din umeri, profesori depasiti de situatie si organe abilitate care ori nu au avut legi pe care sa le aplice, ori nu au avut cum sa le aplice.
Terapeutii pot fi uneori neputinciosi atunci cand este vorba de un copil care nu are sustinerea familiei , a mai facut tampenii si nu a patit nimic sau nu vrea sa asculte de nimeni si nimic. Daca el nu vrea sa participe la sedintele de terapie,daca nu este nimeni din familie care sa-l sustina , ce faci? Te duci si il iei cu arcanul?
Intr-o scoala de corectie exista alte reguli si norme.Atunci cand este privat de libertate altfel cred eu ca se supune acestor reguli.Invata ca problemele comportamentale au dus la privarea de libertate, invata ca exista consecinte, face terapie alaturi de ceilalti,exista ore ca la scoala in care invata ceea ce poate nu a invatat pana atunci, isi dezvolta abilitati de care nici el nu a stiut cu ajutorul carora un psiholog poate sa-l ajute...Eu consider ca totul tine de organizarea unor scoli de corectie care sa fie exact ce spun ca sunt, nu doar niste centre unde copii astia invata sa fie mai rai sau sunt tratati ca niste animale.Noi adultii avem in cap ideea scolilor de corectie de demult cand acesti copii erau tratati mai rau ca animalele, erau batuti , infometati si mai stiu eu ce chinuri indurau.Poate tocmai de asta Ministerul Educatiei nu sustine ideea acestor scoli,pentru ca ar trebui regandite si organizate de la zero.
ladyJ spune:
Elyda, am inteles acum care e parerea ta.
Sunt de acord ca sistemul din´´scolile de corectie´´ trebuie regandit si reorganizat. Incepand cu numele, ca asta cu ´´corectia´´imi suna extrem de neprietenos.
elyda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Elyda, am inteles acum care e parerea ta. Sunt de acord ca sistemul din´´scolile de corectie´´ trebuie regandit si reorganizat. Incepand cu numele, ca asta cu ´´corectia´´imi suna extrem de neprietenos. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Ma bucur ca m-am facut inteleasa.Probabil denumirea a fost pusa cu scopul de a-i speria pe copii care erau dusi acolo, numai ca odata intrat...se alegea praful mai rau.