Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #3#

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Irina uneori chiar si dupa 2 ore de la masa regurgiteaza...Dar noaptea nu avem probl.asta dupa ce mananca.Ea ziua se si agita,da din picioare,vrea sa vb cu ea si imediat varsa...
Fetelor,a comandat cineva dintre voi mobila pt copii de la Marcoshop? Vrem sa le mobilam camera fetelor,acum ca ne-am mutat si au si ele camera lor si am vazut modele super dragute la aceasta firma.Are cineva habar de ea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

am facut vaccinurile de 2 luni...nici nu a plans asa de mult cum ma gandeam eu...a tresarit de fiecare data cand a intepat-o...am pupacit-o pe frunte tot timpul..are un vaccin in piciorul drept si 2 in stangul.avem 5 kg si 57 de cm!!!!!!!!! ne-a dat reteta pentru paracetamol, sa am in casa preventiv, daca face temperatura mai mare de 37.8.

muzica ascultam, ca stiu ca e bine,chiar important pt. bebe. dar azi mi-a zis sa o pun la tv!!!! sa il aiba in fata ei, nu sa se uite intr-o parte....ei, ce spuneti de astaż cica o va ajuta sa se concentreze mai bine cand creste.

vit d3 a zis sa ii dau tot 5 picaturi pe zi pana la 4 luni...eu ii dau 2.....

mi-a spus sa fac exercitii cu mainile si picioarele dupa ce ii schimb scutecul.tip bicicleta-mana dreapta si piciorul stang si invers.sa ii pun o jucarie in fata apoi sa o indepartez si ea sa o urmareasca si la stanga si la dreapta.

CELLENA sa ne spui daca ii place paurica de activitati. irina da din maini si din picioare pana oboseste, apoi ii dau suzeta si adoarme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Alina si a mea regurgiteaza la fel, se agita si vomita. Dr a zis ca nu are probleme ca a luat bine in greutate (1400g in prima luna). Eu sunt sigura ca e din cauza ca mananca prea mult, ii place sa stea la san si papa mai mult decat ii trebuie si surplusul il da afara. Cand va sta in fundulet nu va mai vomita.

Cu tv sunt mai multe probleme dintre care mie foarte grava mi se pare asta: ca afecteaza atentia. La varsta scolara se vad rezultatele, cand e cam tarziu si recuperarea e f greoaie.

Nici desenele educative nu sunt ok pentru ca succesiunea de imagini e la fel de rapida si copilul pana la varsta scolara trebuie stimulat sa isi dezvolte motricitatea, intelectualizarea precoce franeaza dezvoltarea motricitatii, toate trebuie facute la timpul lor.

Nu mai spun de reclamele agresive de pe canalele de desene...dar astea sunt discutii pentru mai tarziu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Cellena mai ai putina rabdare cu joculetele, e inca devreme. E deajuns daca cauta cu privirea o jucarie la varsta asta.
Cat despre intors trebuie lasata sa incerce sa se intoarca singura, fara ajutor. Doar asa invata. Si nu pe pat, ci pe o suprafata mai tare, pe masa de infasat sau pe jos (pui o patura). Asa invata sa-si faca avant si sa se intoarca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Am fost la controlul de 6 saptamani. Nu mi-a facut control pe masa, s-a uitat doar la operatie si mi-a palpat burta. Sunt ok. O sa merg luna care vine sa imi fac un papanicolau si sa imi pun sterilet. Mi-a zis ca AC se dau doar cu progesteron daca alaptez, dar eu am o problema cu luatul pastilelor, uit sa le iau.

Si Corina mai regurtiteaza, chiar si dupa o ora si numai daca se agita de numai.
Eu o culc numai pe burtica pt ca altfel se agita in somn si se trezeste dupa 10 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.ellena spune:

Salutare mamicilor!
Si eu am fost la controlul de 6 sapt. Mie mi-a facut si control pe masa dar si eco transvaginala. Uterul meu e inca in retragere si am o scurgere pt care mi-a dat niste ovule, o crema si niste pastile.
Legat de fetita, tot ingrijorata sunt. In continuare are o forma ciudata de diaree. Stiu ca se spune despre copiii alaptati la san ca nu fac diaree dar Eva are, e clar. Decat face foarte moale, atat de moale incat se imbiba in scutec. In rest, niciun simptom aiurea sau ciudat. Nu are febra, nu e deshidratata, nu e somnolenta, e vivace. Ceaiul babicalm nu o ajuta la nimic, nu stiu ce sa-i mai dau. As incerca week-end-ul asta sa-i dau cate o masa de lapte praf, poate o mai strange la burtica. Problema e ca saptamana viitoare trebuie sa mergem la vaccinul de 2 luni si mi-e teama, ca nu stiu daca e ok sa i-l fac daca are in continuare diaree. In pediatra nu prea am incredere din cauza ca de cateva ori mi-a dat niste sfaturi cam contradictorii. Cred ca mai astept pana luni sa vad ce si cum si daca nu e ok, ma duc cu ea la un pediatru particular despre care am auzit ca e f bun.
Alina, si la mine inca mai scoate Eva laptic. Si o face dupa fiecare masa, chiar daca ii scot aerul. De cele mai multe ori ii curge pe obrajor laptic asa branzit dar are si momente cand scoate in jet lapte lichid. Abia astept sa se termine perioada asta ca ma dispera, murdareste toate hainutele (si pe ale ei si pe ale mele )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

M-ati mai linistit.Pup fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyaoliang spune:

S.ellena, eu am citit ca scaunele bb-ilor alaptati la san pot fi aproape lichide, sau ca arata ca un mustar dijon amestecat cu branzica de vaci, cu un "halou" de lichid (impregnat in scutec) imprejur...si eu m-am interesat mult pt. ca la o luna am crezut ca Victor are diaree, si i-am dat si tratamentul prescris prin telefon de dr. de aici- sirop cu zinc si un probiotic, dar sincer, dupa ce am mai citit si am vazut ce au scris mamicile aici, cred ca nu a fost diaree.
Puiul meu are in continuare cam 5-7 scaune /zi, chiar daca are 10 saptamani (si e alaptat exclusiv, nu-i dau apa sau ceai).Uneori sunt galbene-aurii, alteori mai verzui. Ce sa-i fac? Asa are el digestia, sper ca se va regla. Pediatra din Romania mi-a spus sa-i dau cate 2 lingurite de mucilagiu de orez inainte de masa daca vreau sa-i mai strang putin burtica. Peste tot am citit ca ar trebui sa se imputineze nr. scaunelor...astept si eu perioada aia
pup fetele si minunile mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

S.Elena exact asa are si a mea scaunul. Eu imi aminteam ca trebuie sa fie o pasta galbena cu ceva bobite mustar in ea, are f rar scaune de astea, in rest are scaune apoase care se absorb in pampers sau dau pe afara daca e prea plin. Azi am schimbat-o de 2 ori de hainute ca i-a dat pe afara. Nu imi fac problema pentru ca stiu cum e un copil cu diaree.

Pai cand au diaree sunt apatici, nu au deloc vlaga, mai ales bebelusii se deshidrateaza rapid, pai in maxim 2 zile erai cu ea la urgente daca avea diaree, parerea mea. Apoi in nici un caz nu iei in greutate cand ai diaree, ca nu retii mai nimic in intestine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Subscriu si eu la scaune moi care se absorb in pampers (nu ale mele, ale Emei )
Si chiar daca ar avea, nu cred ca laptele praf ar fi o solutie buna.

Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput