Homeland cu miros de tocanita de cartofi
Raspunsuri - Pagina 11
speed spune:
Morning :)
Io am avut juma' de noapte alba, iar s-a chinuit micuta cu febra si varsaturi :(
M-am trezit pe la 9 in miros de afumaturi, a venit cumnatul din ro si mi-a umplut frigiderul cu cirnati, muschiulet, slanina si zacusca :))
Ma gindesc sa-mi trag un full romanian breakfast cu piine prajita, unt, zacusca, cirnat prajit si un ochi :)) ( sau mai bine nu)
Adela99 spune:
speed, [emoticoncudeshtelenurechi] asa un mic dejun as manca, da' m-am multumit cu a noastra paine crocanta wasa cu avocado, ou si branza
mihaela_s spune:
Adela, daaaaa, au multe care se aseamana la inteles, desi expresiile sunt altele...le-am mai invatat si noi pe la Komvux si mai vine Silvia cu ele acasa :). Noi ne-am mai chinuit si sa ii explicam aia cu sa nu vinzi pielea ursului din padure sau sa nu dau vrabia din mana...a avut o tema pentru scoala cu proverbe si zicatori in suedeza...eu i le spuneam in romana, i le explicam si poc, le spunea ea in suedeza .
Silvia e mortala cu cate unele...aseara ma astepta cu sotul in port si cand am intrat in masina ei discutau despre asigurare la masina si despre riscul personal (självrisk). Io stateam si faceam ochii mari, nu stiam de ce au discutia asta...dar citise pe un chiosc langa care se oprisera, un chiosc ccc care inchiria masini :). Si scria acolo ca riscul personal la acea firma e mic.
Acum cauta cai pe net.
speed...io nu ma mai joc cu tine! Toate ca toate da' zacusca! Asta dupa ce spuse si mianna ca mananca la mic dejun asa ceva....
Noa am fugit, vin la noapte. Ca ccc cucuvelele.
carmencat spune:
Le bati bine de tot, cu... sa zicem 100-150g zahar tos, iar bati bine la ele, picuri un strop de zeama de lamaie, mai pui un pliculet de zahar vanilat, mai bati la ele un pic si iaca ai bezele.
Pui pergament pe o tava, cuptorul incalzit in prealabil la foc mic(cam 150 grade C) pui cu lingurita sau faci musuroaie cu cornetul, cum ai chef. Coci si mananci. Teoretic reci!
carmencat spune:
Sau minichec din albusuri.
Bati alea 4 albusuri cu 4 linguri zahar pudra de data asta si cu zahar vanilat, dupa aia adaugi 4 linguri faina amestecand usurel de sus in jos sa nu se tufleasca albusurile, adaugi coaja de lamaie si ceva nuci, alune, daca ai macinate, dar nu prea fin. Pui hartie pergament intr-o tava, torni compozitia si coci la foc mic mult si bine (vreo...45-55 minute, vezi si tu) in cuptor preincalzit.
Poti presara si praf de cacao in compozitia aia.
Adela99 spune:
multzam carmen, cum de nu m-am gandit. cred ca fac pricomigdale.
na, ca mi-am facut de lucru :)
Adela99 spune:
multzam inca o data! nu-s pretena cu chec-urile. io vreau creeemaaa! :) de preferat de ciocolata :)
speed spune:
Da Adela, asa epidemii blastamate ca anul asta n-am mai vazut demult :( nici copila n-a fost bolnava atit de des de muuulti ani :(
Is paralizata si eu de nesomn, acuma ne uitam la niste Graham Norton re runs si apoi cred ca o sa incercam sa dormim putin. Si datorita lui Murphy e o zi splendida azi .