Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (21)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Fetele, eu sunt bulversata toootal!

Au sosit toate analizele pe care le-am facut la Medlife si ce credeti: la examenul de secretie vaginala si col, a iesit totul perfect, adica:

Ex. citobacteriologic secretie vaginala
Frecvente epitelii superficiale si intermediare.
Rare PMN. Frecventi bacili Doderlein.
Absente levuri. Absent Trichomonas vaginalis.

Ex bact. str. grup B secretie vaginala
Absent Streptococcus agalactiae (grup B)

Ag Ch. Trachomatis NEGATIV (0.020)
CO = 0.216
[ EIA - Trinity Biotech ]
NEGATIV
Ag Mycoplasma+Ureaplasma
Mycoplasma hominis: absent
Ureaplasma spp: absent

Eu ce sa mai inteleg???? Analizele cu streptococ B pozitiv de acum 2 saptamani au fost prelevate in spital si facute la Regina Maria, iar acestea, negative, la Medlife? Cine are dreptate? Eu m-am saturat sa fac analizele de cate 3 ori

Pana la urma nu sunt ipohondra dar nici nu vreau sa iau tratament aiurea, daca nu e cazul. In schimb, se duc la banuti pe aceste analize...bani pe care prefer sa ii tin pt bebe. Nu mai am incredere in nicio analiza...

11 +

Mergi la inceput

Pana acum ziceam ca sunt nepregatiti cei de la Sanador, dar acum, si Regina Maria??? Nu stiu ce sa zic...le-as repeta la Synevo, dar trebuie sa merg la un gineco pt recoltare...la altul?!

11 +

Mergi la inceput

Aaa si la anticorpi, la Herpes 2, au iesit negativ si IgM sI IgG, adica nu am si nici nu am avut...deci iritatia care imi mai aparea mie era candida, nu herpes cum a zis un medic acum 3 ani drept dovada, ca acum 2-3 sapt cand mi-a aparut iarasi si am fost la dr mi-a zis ca e candida, am luat 6 zile tratament cu Canesten si a trecut

Pfff...cate probleme!

11 +

Mergi la inceput

Fetele, sper sa nu va terorizez cu mesajele mele, dar nu stiu cu cine sa vb si eu...pana Vineri cand merg la control ma tot gandesc la diverse...

Eu sunt optimista de fel, dar cand e vorba de bebe ma cheama "Panica totala" :))
Il iubesc asa mult si nu vreau sa ii fac rau cu diverse tratamente, mai ales antibiotice, daca nu e cazul...

Voi ce parere aveti? De ce ies analize diferite la laboratoare diferite?

11 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Bobitza, nu te mai chinui singura! Eu te sfatuiesc pe viitor sa alegi un laborator si sa mergi cu ala. Diferentele pot fi date de multe cauze. Laboratoarele folosesc tehnologie si metode diferite, cu alte intervale de relevanta. Momentul in timp cand faci analiza poate surpinde alte transformari hormonale, cresteri temporare ale unor microorganisme etc.,ceea ce poate distorsiona rezultatul. Nu mai punem la socoteala posibilitatea de viciere a mostrelor si eroarea umana care pot sa apara oriunde, chiar si in cel mai cu pretentii laborator. Prin urmare, eu zic sa alegi o varianta si sa te iei dupa aia. Greseli pot fi peste tot. Dar cred ca organismul ne indica daca ceva e totusi in neregula. Este de inteles stresul. E normal sa iti faci griji.

Happy_Ama 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Bobitza eu te-as sfatui sa nu mai faci analize in paralel la mai multe laboratoare, chiar daca esti tentata ca ai abonament intr-o parte si e gratis (si eu am f multi prieteni dr in spital si as putea sa-mi fac o droaie de analize moca pe foaie de spitalizare fictiva, dar tocmai din cauza erorilor care apar prefer sa ma lipsesc).
Ce pot eu sa-ti spun e ca Synevo e unul din cele mai serioase laboratoare, multe spitale colaboreaza cu ei pentru determinarea diferitilor markeri/parametri pentru care nu exista kituri in laboratoatrele lor si am auzit numai de bine, adica tot ce-ti iese prost in alta parte se zice sa verifici la Synevo ca sa te asiguri.

Mergi la inceput

Si ca o paranteza si eu am avut surprize cu analizele, cu urocultura la picea mea cand mi-a facut un puseu de febra f f mare care nu scadea neam si m-am dus cu ea la spital la "Grigore Alexandrescu", unde i-a iesit infectie urinara; mi-au dat antibiotic si eu nu eram convinsa, am repetat urocultura la spital la IOMC unde a iesit infectie cu Klebsiella (o chestie f nasoala, pediatra mi-a zis ca nu crede in rezultatul asta si sa o repetam; zis si facut, am repetat tot la IOMC si a iesit flora mixta si dr mi-a zis sa-i dau tratament). Vreau sa-ti spun ca nu stiam ce sa fac, copilul era perfect sanatos, trecuse febra tot si eu trebuia sa-i dau minim 10 zile tratament cu un antibiotic f puternic
Am decis sa-i recoltez eu acasa si am trimis probe din aceeasi emisie de urina la 2 laboratoare diferite: una la Synevo si una la Medlife, ambele uroculturi au iesit sterile!!!
MORALA: conteaza f f mult si cum e recoltata proba, eu am respectat maxim conditiile de asepsie, igiena maxima, am tras urina cu ac si seringa sterile etc...

Mergi la inceput

Din moment ce a iesit poz la streptococ si Toxoplasma, am simtit nevoia sa repet analiza sa stiu daca iau sau nu tratamentul... Ganditi-va, daca nu le repetam, atat la strept. ,nu mai zic de cele cu Toxoplasma, luam 6 saptamani antibiotic?

Acum le repet la inca un laborator si daca iese neg la streptococ B, asa cum arata cei de la Medlife, voi merge clar numai pe mana lor, mai ales ca am gratuitate. Nu mai fac nimic la spital, clar!!! Eu sunt sigura ca au viciat proba la recoltare, nu se compara cu conditiile de la Medlife...

Eu asa gandesc, ca decat sa ma reped cu tratament, mai ales la probleme pe care eu stiu ca nu am de unde sa le iau, mai bine repet (si de 3 ori analiza daca e nevoie) dar stiu ca nu il supun pe bebe la un tratament inutil si daunator.

11 +

Mergi la inceput

Am inteles, ai patit cum am patit eu cu urocultura piticei. Atunci e normal sa le repeti, in conditiile astea le-as fi repetat si eu; tind sa cred ca si Medlife e destul de OK ca laborator, dar pentru mine prima alegere ar fi mereu Synevo.

Mergi la inceput

Gata, mi-am actualizat si eu semnatura!
Intre timp s-a trezit si zana.

Happy Mom si S17+

Mergi la inceput