Copii legati de paturi, ce se intampla in Romania?
Raspunsuri - Pagina 9
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui giulia81
pentru ca le este frica de consecinte... "Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice." Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer) |
Asta este BS. Unul mare de tot. Ce consecinte?
Ce crezi ca patesti tu ca pacient daca la iesirea din spital faci o reclamatie impotriva unui medic sau unei asistente sau, sau?
Te asteapta la trecerea de pietoni cineva si te bate?
Asta e scuza ca sa nu facem nimic, ca e mai usor sa injuri pe la spate decat sa confrunti.
Am mai povestit asta, dar o mai spun o data: cand eram studenta m-am dus la dermatolog, la mama prietenei unui prieten. Eu il stiam doar pe el si el mi-a spus de dr respectiva. I-am spus ca sunt studenta, i-am spus ce dg aveam, ea l-a intrebat atunci pe rezidentul ei ce am, el nu a stiut, m-a laudat pe mine ca uite, nici nu am facut dermato dar stiu, totul roz si frumos. Imi spune sa vin a doua zi ca sa imi cauterizeze ceva pe fata. Ok, merg a doua zi, ne indreptam spre sala de interventii si imi spune sa am ceva pt asistenta. Eu ma uit la ea mirata si ii spun ca ce sa am, nu am nimic. Ea mirata ma intreaba cum nimic, eu ii spun ca nu am nici un leu, si ea ma intreaba 'pai cum ai venit asa nepregatita?' eu i-am raspuns ca este un spital de stat si ca nu se plateste. Dupa care am asteptat, a venit asistenta, am intrat, le-am lasat sa s apropie de fata mea cu cauterul si seringa si uite ca nu am patit nimic.
La unuld intre spitalele la care am lucrat o pacienta i-a facut reclamatie unui brancardier. La raport s-a discutat problema ridicata de pacienta si seful de sectie a spus ca asa ceva nu e posibil, ca va vorbi cu respectivul si daca se mai intampla ceva de genul il concediaza. Cu pacienta s-au purtat toti ca si pana atunci, nu a batut-o nimeni, nu a scuipat-o nimeni si nici nu am omorat-o in timpul operatiei, de ciuda.
si exemple mai am.
Asa ca da, atitudine se poate lua, da' e mai simplu sa nu faci nimic.
histamina spune:
XIO,
am nascut la municipal.
dr meu era in concediu.
dr la care ma lasase a plecat,dr care ma preluase a zis ca oricum crap si 4 zile cu toata jalba in protap,cu toate reclamatiile si ce mi-au propus:
1. transferul al giulesti.in noapte de 3 spre 4 august.am refuzat.m-au facut criminala,ca scriu in raport ca imi omor copilul.de c enu am vrut?habar nu am. asa a vrut cu siguranta Dumnezeu.
giulestiul a luat foc pe 16 august,copilul meu a iesit din ATI pe 18 august,deci ar fi fost acolo.
s-a ajuns pana la director si doar asa,s-au indurat de mine.repet,cu mama reclamtiilor,banilor...
2. la spitalul de chirurgie plastica de pe grivitei.
dr imi arata direct buzunarul.eu ii spun:n-am.
aveam o mare punga de puroi in palma.
ea:ai pacate multe de spovedit.m-a hacuit, cu o ustensila care taia indoilnic.m-a certat ca am lesinat,de durere.
au fost singurele cazuri urate.plus alea din desocare.
in rest ,am facut o echipa de oameni minunanti,fantastici,care sunt oameni inainte de a fi medici si pt car eam tot respectul din lume.
si inca ceva: nici unul nu mi-a luat 5 bani vreodata.
doua dintre incercari s-au soldat cu suparari,iar altele cu luat plicul si bagat in geanta mea,de catre dr.
Lali spune:
In sfarsit un raspuns coerent dat de Raed Arafat. Aproape ca nu mi-a venit sa cred cand am auzit o astfel de pozitie oficiala a Ministerului:
" Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in urma evaluarii cazului copiilor legati de paturi la Spitalul Judetean din Buzau Ministerul "nu poate sa inteleaga modul inuman" in care copiii au fost legati de paturi si tratati, in conditiile in care personalul era suficient pentru ca acestia sa fie supravegheati.
Arafat a amintit ca una dintre justificarile spitalului a fost ca personalul nu era suficient pentru supravegherea copiilor in timpul administrarii tratamentului, insa, potrivit evaluarilor, in sectie se aflau "6 medici, 9 asistenti medicali, 2 infirmiere, plus 27 de mame insotitoare la 27 de copii din cei 66 de copii internati. Dintre acestia, copii cu probleme psihiatrice si cu infectii respiratorii erau doar 8".
Oficialul a mai spus ca, avand in vedere faptul ca filmarea din sectia spitalului a fost facuta cu autorizarea spitalului, se poate concluziona ca nu este vorba de o practica accidentala, ci de una curenta.
El a declarat ca Ministerul Sanatatii va lua masurile necesare impotriva celor care au autorizat aceasta practica si va solicita acest lucru din partea autoritatilor locale. "
Sursa:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14165978-raed-arafat-despre-cazul-copiilor-legati-pat-copiii-fost-tratati-intr-mod-inuman-vom-lua-toate-masurile-necesare.htm?nomobile=
Marcia03 spune:
In Elvetia a aparut ieri intr-un ziar un articol despre acest video. Nu pot accesa link-ul de la servici, dar incerc de acasa si voi face un rezumat, despre cum privesc ei problema asta.
Aici parintii pot sta in spital cu copiii de pana la 12 ani. Si nu se plateste nimic. Primesc un pat pliant pe care pot dormi, care insa in timpul zilei se strange. Nr. max. de paturi intr-un salon e de 6 (exista si saloane de 1 sau 2 paturi, pt asigurarile private si semi-private). Chiar in saloanele cu 6 paturi ai loc pt paturi pliante pt parinti. Mi se pare inuman sa nu lasi parintii sa stea cu copiii in spital. Legatul de pat mi se pare barbar Mama insa mi-a povestit ca nici pe ea nu au lasat-o sa stea cu mine in spital (Elias din Bucuresti) cand aveam 2 ani. Inca o mentiune : aici si doctorii fac injectii, pun perfuzii, chiar iti schimba asternutul daca infirmierele sunt ocupate.
XIO spune:
Marcia, in Romania e treaba asistentelor sa puna perfuzii si sa faca injectii, in Germania in multe spitale nu au voie sa faca asa ceva, in Elvetia ma gandesc eu ca o fi la fel.
Problema nu este ca medici nu ar pune ci ca nu exista personal in spitale. Oamenii pleaca din spital si se angajeaza altundeva iar posturile sunt blocate si nu se poate nimeni angaja.
caress spune:
,,in sectie se aflau "6 medici, 9 asistenti medicali, 2 infirmiere, plus 27 de mame insotitoare la 27 de copii din cei 66 de copii internati. Dintre acestia, copii cu probleme psihiatrice si cu infectii respiratorii erau doar 8".
Oare asa sa fie?Deci sefa de sectie careia i s-a luat interviu,si care a spus ca erau 2 asistente pe tot etajul, mintea???
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Marcia, in Romania e treaba asistentelor sa puna perfuzii si sa faca injectii, in Germania in multe spitale nu au voie sa faca asa ceva, in Elvetia ma gandesc eu ca o fi la fel. Problema nu este ca medici nu ar pune ci ca nu exista personal in spitale. Oamenii pleaca din spital si se angajeaza altundeva iar posturile sunt blocate si nu se poate nimeni angaja. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Cum adica? Vrei sa spui ca posturile blocate inseamna ca nici nu inlocuiesc personalul plecat din sectii? Eu credeam ca blocarea se refera la creearea de noi posturi, nu ca daca toti medicii pleaca or sa inchida sectia cu totul.
Oricum din postura de om care a experimentat copil fiind spitalele romanesti pot sa spun ca la capitolul asta suntem in evul mediu si la comunicarea medicului cu pacientul si la partea de implementare a tratamentului. Branulele alea pe care le tot folosesc drept scuza sunt puse ca naiba in general, mana e imobilizata in pozitii cat mai nasoale ca trebuie sa suferi ca sa te faci bine nu sa fii confortabil. Copil fiind mi se invineteau mainile de cate ori aveam porcaria asta prinsa si ma durea, ba mai si trebuiau repuse ca nu se asigurau ca nu o sa se blocheze. Dar stiti de cate ori am incercat sa le dau jos? Zero, zero ori pentru ca durea al naibii de rau sa le puna.
Baietelul meu a avut nevoie de branula aici, mana i-au imobilizat-o cu o atela de polistiren ca sa nu miste branula din loc, locul in care era bagat nu a avut nici urma de vanataie si bagau regulat ser fiziologic sa o tina deschisa ca sa nu fie nevoie sa o repuna.
magdalena67 spune:
"Cum adica? Vrei sa spui ca posturile blocate inseamna ca nici nu inlocuiesc personalul plecat din sectii? Eu credeam ca blocarea se refera la creearea de noi posturi, nu ca daca toti medicii pleaca or sa inchida sectia cu totul"
posturi blocate la ora actuala inseamna ca, dupa ce pleaca 7 oameni au voie sa angajeze unul.Deci daca ti-au plecat 6 oameni din sectie nu se face nici un fel de angajare.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui caress ,,in sectie se aflau "6 medici, 9 asistenti medicali, 2 infirmiere, plus 27 de mame insotitoare la 27 de copii din cei 66 de copii internati. Dintre acestia, copii cu probleme psihiatrice si cu infectii respiratorii erau doar 8". Oare asa sa fie?Deci sefa de sectie careia i s-a luat interviu,si care a spus ca erau 2 asistente pe tot etajul, mintea??? |
Ar fi prea frumos sa fie adevarat.
Cred ca adevarule este unde va la mijloc. Ministerul a luat personalul din schema, dar daca imparti personalul pe ture/schimburi si saloane rezulta un numar mult mai mic de personal prezent la 10 pacienti.
Pe de alta aprte e clar ca asistentelee stau in oficiu in loc sa stea in salon cu pacientii, si se duc in salon cand trebuie sa desfasoare o activitate.
Chestia cu masura degradanta, este trasa de par, pentru o persoana care nu are formate valorile morale si care nu constientizeaza valorile sociale nu sufera de pe urma umilirii.
Privit din exterior este degradant, dar din perspectiva copilului este doar o lipsire de libertate, fara conotatii morale.
Si persoanele adulte agresive sau agitate sunt legate de pat.
Stiu un caz, in spital era internata o persoana adulta cu arsuri, care si-a scos perfuzia, si au fost nevoiti sa o imobilizeze lagand-o de pat.
Intr-un spital de psihiatrie sunt 3 asistente (femei)/schimb, care supravegheaza 150 de persoane adulte, femei si barbati, ajutate de un portat.
De ce nu spune ministrul care-i norma de personal din Romania si dintr-o tara vecina, sa nu comparam cu tari dezvoltate.
dana vio spune:
citat din mesajul lui magdalena67 "Cum adica? Vrei sa spui ca posturile blocate inseamna ca nici nu inlocuiesc personalul plecat din sectii? Eu credeam ca blocarea se refera la creearea de noi posturi, nu ca daca toti medicii pleaca or sa inchida sectia cu totul" posturi blocate la ora actuala inseamna ca, dupa ce pleaca 7 oameni au voie sa angajeze unul.Deci daca ti-au plecat 6 oameni din sectie nu se face nici un fel de angajare. stoian |
posturi blocate inseamna ca sunt blocate, nu se angajeaza nimeni pe posturile alea indiferent ca au plecat 6 sau 10.
Alexandra Maria
14.12.2007