Copii legati de paturi, ce se intampla in Romania?
Raspunsuri - Pagina 8
Ramonika spune:
cand am fost internata in maternitate, intr-o dupa-amiaza am vrut sa ma invoiesc 2 ore de la asistenta. n-o gaseam si pace. ea si cu infirmiera erau intr-o rezerva goala cu 2 paturi si DORMEAU!!! la ora 3 a dupa-amiezii! va jur ca va spun adevarul.
in tura de noapte mai inteleg sa doarma daca nu sunt probleme, insa somn de pranz la spital in timpul serviciului
de asta sunt convinsa 100% ca e vorba de mentalitate, mai ales acolo unde e si un sef moale si nu le pune la treaba...
Cristina_OR spune:
Ramonika,e oribil ce spui tu ,alea erau chiar nesimtite,acolo nu mai era vorba de lipsa de personal.
cred ca depinde de la spital la spital,de ex in Timisoara ai voie sa insotesti copilul,parca pana la 12 ani(sau 14?),insa pt cei peste 3 ani se plateste o taxa (parca 20 ron /zi era acum 2 ani).mie mi se pare foarte ok varianta asta,am putut sa stau cu copilul sa-l supraveghez eu,de cand a iesit din blocul operator pana am plecat acasa.
iar in ce priveste competenta personalului(asistentele in general).....am si exemple bune,dar si comportamente pe care le accepti o singura data.a doua oara te vezi nevoit sa iei masuri.prima oara cand am lasat copilul singur,dupa o interventie chirurgicala,la cateva ore,s-a gasit o "desteapta" sa vina sa urle la el din usa salonului,ca daca nu coboara imediat si nu incepe sa umble,"ii face injectie" .fiu-miu s-a speriat,a sarit efectiv din pat,cu perfuzia conectata,si a inceput sa urle pe jos.sarind de la acea inaltime a patului,pe ciment,si-a deplasat putin cusatura operatiei,deci va dati seama ce durere,plus sperietura de rigoare.eram pe coridor,am auzit toata scena,insa n-am apucat sa intervin.am facut un scandal monstru,am vrut sa-i fac reclamatie scrisa,insa s-a milogit s-o iert,sa incheiem conflictul.din acel moment de copilul meu nu s-a mai atins nimeni in afara de medic,nu l-am mai lasat singur deloc,mergeam la baie sau sa mananc doar cand veneau vizitatori,ca sa am cu cine sa-l las in siguranta.
toate astea s-au intamplat sub ochii mei,ma intreb cum s-or simti bietii copiii aia legati de pat,uitati acolo cu orele,fara nimeni cunoscut langa ei.e strigator la cer.vad ca nici macar pe banii nostri nu primim un tratament adecvat.nu cred ca este o solutie nici lasatul apartinatorilor sa stea cu pacientii,insa se pare ca la noi asta e unica solutie cat de cat convenabila.si,asa cum spuneau unele fete mai sus,ar trebui ca parintii sa nu mai accepte sa stea departe de copii,oricare ar fi starea lor sociala si materiala.insa,pt asta,cred ca ar trebui sa promovam toti,care cum putem,cat mai multe informatii despre drepturile pacientului si obligatiile personalului medical.
-----------------------------------------
ALEX va cere din nou ajutorul:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=176454&whichpage=1
cipcipcip spune:
Ramonika, cand ai gasit acele asistente dormind in miezul zilei (si amandoua odata!), le-ai facut reclamatie, te-ai dus la seful lor?
Toate astea se intampla ca nimeni nu ia atitudine si se poarta cu ei ca cu un ou. Toata lumea tace si inghite, de ce??
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip Ramonika, cand ai gasit acele asistente dormind in miezul zilei (si amandoua odata!), le-ai facut reclamatie, te-ai dus la seful lor? Toate astea se intampla ca nimeni nu ia atitudine si se poarta cu ei ca cu un ou. Toata lumea tace si inghite, de ce?? Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
ca e mai comod.
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip Ramonika, cand ai gasit acele asistente dormind in miezul zilei (si amandoua odata!), le-ai facut reclamatie, te-ai dus la seful lor? Toate astea se intampla ca nimeni nu ia atitudine si se poarta cu ei ca cu un ou. Toata lumea tace si inghite, de ce?? Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
pentru ca le este frica de consecinte...
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
cipcipcip spune:
Sunt de acord si cu consecintele, dar poti sa faci reclamatie la iesirea din spital. Eu poate sunt o fire mai razboinica dar va spun sincer ca nu las asemenea abuzuri sa treaca neobservate, mai ales asa grave ca astea. Chiar daca nu mi se intampla mie, ma gandesc ca data viitoare pot fi eu in situatia aceea.
Doua asistente care dorm!!! in timpul serviciului pericliteaza viata pacientilor! Ca sa nu mai vorbim de nesimtirea crasa, nu pentru asta sunt platite!
Ramonika spune:
ai dreptate cipcip. poate ar fi trebuit sa le reclam, nu stiu de ce nu am facut-o... poate din cauza ca nu s-ar fi rezolvat nimic si cele care ar fi tras ponoasele ar fi fost tot pacientele? poate ca ar fi negat cu desavarsire ca au dormit? (daca nu-mi trecea prin cap sa le fac o poza)
cand am vazut cum directoarea se ruga de soferul spitalului sa mearga la sanepid sa ridice vaccinurile pt. nou-nascuti, iar soferul afirma ca nu stie daca are timp pt. asa-ceva... ce sa mai zici???
cipcipcip spune:
Ramonika, nu ai facut-o pentru ca din pacate romanii s-au obisnuit cu abuzurile, de orice fel. Gandesc pesimist, ca nu pot schimba nimic. Dar nu e asa. Daca macar 10% din pacienti ar face reclamatie pentru nereguli lucrurile s-ar schimba, te asigur. Nu neaparat pentru ca cei reclamati ar invata peste noapte etica muncii, ci pentru ca li s-ar face frica de repercusiuni. Poate ca seful lor nici nu stie ca ele dorm in timpul serviciului. Sau poate stie, dar nu e constient de consecintele care pot avea loc (vezi cazul Giulesti). Va rog nu mai treceti pe langa asemenea lucruri fara sa faceti nimic.
Se intamla si la altii. Eu am nascut in Portugalia si cand am sunat alarma (butonul de la pat) in timpul pranzului, nu a venit nimeni o jumatate de ora pentru ca toate cadrele medicale isi luau masa in acelasi timp. Nu e posibil sa lasi o sectie fara nici un cadru medical! Din fericire voiam doar un paracetamol si nu a fost o urgenta. Dar si-au gasit nasul cu mine, le-am scris si in cartea de reclamatii plus plangere la seful de sectie. Sunt convinsa ca a fost ultimul pranz pe care l-au luat impreuna lasand sectia pustie si pacientii in plata domnului
filofteia spune:
Citat: |
cred ca depinde de la spital la spital,de ex in Timisoara ai voie sa insotesti copilul,parca pana la 12 ani(sau 14?),insa pt cei peste 3 ani se plateste o taxa (parca 20 ron /zi era acum 2 ani).mie mi se pare foarte ok varianta asta,am putut sa stau cu copilul sa-l supraveghez eu,de cand a iesit din blocul operator pana am plecat acasa. |
Ai avut pat separat?
Si eu am platit pentru a sta cu copilul peste 3 ani in spital, dar nu mi se pare normal. Copilul era operat si aveam un singur pat amandoi.. Asigurari am platit si platesc la greu... si totusi am platit ca sa pot sta pe marginea patului langa copil. Nu cred ca este normal.
La subiect... daca vroiai sa stai cu copilul trebuia sa dai spaga... au dat o mamica la TV, care explicat ca nu si-a permis sa plateasca si spaga si tratamentul si statul in spital cu copilul... si chiar o cred. Nu toata lumea isi permite sa-si suie copilul in masina si sa plece la alt spital.
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip Ramonika, nu ai facut-o pentru ca din pacate romanii s-au obisnuit cu abuzurile, de orice fel. Gandesc pesimist, ca nu pot schimba nimic. |
ai dreptate. de asta noi, romanii, suntem unde suntem.
problema e ca nimeni nu vrea sa initieze schimbarea, toti sunt egoisti si se gandesc cum sa le fie intai lor cel mai bine, apoi la altii. toti dezaproba spaga la medici (de exemplu), insa daca li s-ar intampla lor sau unui membru din familia lor ceva, ar da spaga. lasa sa incerce altii sa desfiinteze spaga, pe pielea lor.
iar bruma de oameni care chiar fac ceva in sensul asta, e prea mica sa se perceapa o schimbare la nivel national. cu o floare nu se face primavara.