Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papelusca spune:

Kytana, ms pt adaugarea la lista de bobocei.
Alexandra, bine ai venit!

s-a trezit la 8 , vesel, miscaretz si vorbaretz. ce-as mai fi dormit, ca abia la 7 am reusit sa adorm, de la 2 si-un pic. Ma gandesc serios sa ma culc in sufragerie la noapte, sa-l las cu sotul in dormitor.
Azi si-a scos mana de sub el se rostogoleste de pe spate pe burta de vreo 2-3 sapt., dar mana ramanea sub el. Deci macar azi-noapte a mai evoluat, imi trece supararea ca n-am dormit decat 4h jumate. Voi puteti dormi cand ii auziti cum se foiesc? El uneori si maraie prin somn, alteori parca plange asa, cred ca viseaza urat, il mangai, mi-e mila de el si adio somn!

Stefan face likid de la inceput; doar meconiul a fost solid, in rest likid, apos aproape. Mereu culoarea mustarului, cu "seminte de mustar" in el. Nu mi-am facut griji niciodata, ca mananca bine, umple scutece, e alert si ia in greutate ohooo!
Am trecut totusi pe lista, sa-l intreb pe mf cand mergem la vaccinul de 4 luni daca e ok.
Aud si eu forfoteala in stomac, uneori si simt la mana. In spital mi-au spus ca bebeii au stomacul in stanga, organele nu erau inca asezate, de asta simtiti in partea stanga.

si eu ma intreb ce se intampla cu Bob si Lulutza... fetele celelalte sigur sunt ocupate cu copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

.
Papelusca si eu il aud cand se foieste, cand da din cap dar mai mult daca il culc cu noi in pat, daca e in patutul lui nu il aud decat daca scanceste. Asa m-am linistit ca nu sunt singura care aud "voci" . Astazi nu i-am mai dat debridat deloc, sa vad daca nu asta il deranjeaza la burtica, incerc si eu.
Bobulet cred ca e ocupata cu Irisica grisinica si cu munca.
Am un pic emotii acum ca vine noaptea, sper sa doarma mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

seara buna dragele mele

Eu sunt obosita rau pentru ca am reusit sa racim cu totii: intai Stefan a venit cu niste muci grosi care nu sunt deranjanti dar a daruit cu drag si Nataliei dar si mie care am facut o forma de gripa de abia imi tin nasul prin casa, curge ca la robinet, cand o alapez pe Natalia stau cu servetzele in nas . Natalia are nasucul infundat si urlaaa cand o curatz de-mi vine sa ma las pagubasa. Aseara a dormit mai bine, am lasato in carucior si miscam de el cand dadea semne de trezire. Am incercat sa ii dau san din 2 in 2 ore pt.a fi bine hidratata mai ales ca suge greu...
Of, sper sa treaca repede...

Ne incadram si noi in simptomele descrise de voi, un puseu de crestere, agitatie de la dinti , vrea sa vada lumea de sus dar se joaca si singura... e fericita si rade in hohote cand Stefan e in preajma ei si se zbenguieste ...

Laptele vine si la mine greu dar nu imi fac prbl.pt.ca Natalia suge numai prin somn, rar cand e treaza, eventual 2-3 minute cat sa-si potoleasca setea , ma streseaza modalitatea asta de a o alimenta dar nu am alta solutie, mai face fitze si la bibe... sper sa nu fie la fel si cand incepem diversificarea (undeva dupa varsta de 5 luni) .

Bun venit fetelor noi

Olivette - ce de-a schema cu probiotice ai tu acolo... eu nu ii dau decat Ca 10 zile pe luna iar din luna a 6-a o sa incep cu Colostrum cu probiotice, au fost foarte bune pentru Stefan asa ca incep si cu Natalia

Natalia doarme numai legata sarmaluta altfel nu ar inchide ochii, legatul il asociaza cu somnul si linistea . Cat e treza sta si eu cu mainile in gura, le mai scapa pe gat si ii vine sa vomite

Gata, ma bag la tv ca sunt zombi rau, capul greu, ochi impaienjeniti, nas curgator
Noapte buna si linistita !!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_loca spune:

Buna seara fetelor.
Da Carmen, a facut si bebelusa revelionul, s-a culcat pe la 1:00 ...oricum programul ei de somn coincide cu al meu adica 00:00 - 10:00 asa ca a profitata de acest aspect.
Si a mea de vreo saptamana a inceput sa nu mai doarma chiar asa de bine si am observat ca este cam dependenta de suzeta, daca o pierde noaptea in somn, incepe sa se foiasca, apoi sa planga. Eu acum dorm cu ea in pat, cateodata doarme si in patut si am observat ca atunci cand doarme cu mine se foieste mai mult decat daca ar dormi singurica in patut, mereu zic ca o pun in patut, insa cand adoarme imi este asa de draga ca o pun langa mine in pat . Sotul doarme separat in alta camera, desi bebelusa nu plange noaptea cand se trezeste, iar acest lucru nu prea imi convine pentru ca simt ca ne-am departat putin. El spune ca ii este frica sa nu se intoarca in pat peste ea. In fine, poate este doar o faza trecatoare, am sa incerc sa stabilesc noi obiceiuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papelusca spune:

Alina, poate ajuta daca-i spui sotului ca bebe e destul de mare sa arate daca ceva o deranjeaza. Sunt sigura ca daca da peste ea, se apuca de zbierat. Noi dormim cu Stef in pat de cd am venit acasa de la spital, si s-a intamplat o singura data sa isi puna sotul mana peste burta lui Stef, si s-a si apucat sa se foiasca. Avea vreo luna jumate atunci. Daca nu-l auzeam eu, sigur incepea sa planga.
Si eu sunt convinsa ca separarea asta pe camere ii indeparteaza pe parteneri ( lol, tocmai ce-am zis mai devreme ca vreau sa ma culc in sufragerie diseara si sa-i las pe ei doi in patul matrimonial )

Intrebare pt fetele care alapteaza / au alaptat exclusiv: bebe face caca legat sau lichid?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Multumim de capitol, Kytanutz! Sa fie plin de progrese si nopti dormite!

Kytanutz, nicidecum nu m-am suparat, doar am uitat sa raspund De cele mai multe ori nu-mi iese schema cu trezitul. In seara asta am mutat baia la 8, pt ca era nedormit de la 5 si chitaia... n-am mai asteptat pan la 8.30 ca poate ar fi adormit intre timp. Deh, incerc si eu sa ma mulez cat pot pe nevoile lui Cu suzeta n-am mai incercat de vreo 2 sapt noaptea, o sa incerc la noapte si va spun Ideea e ca face distinctie intre san, bibe si suzi. Cand i-am dat bibe prin somn, tot misca gurita, incercand sa se muleze ca dupa san, norocul meu ca a adormit, dar se cam foia. Sa mai incerc cu suzeta, sa vedem daca o primeste.


Interesanta observatia voastra, credea ca numai mie mi se intampla, dar si eu constat ca brotacul doarme mai linistit la el in pat. Cand doarme langa mine tot cauta sanul si isi da mainile peste fata, cum decrii si tu Olivia Interesanta schema de probiotice, eu i-am dat lui Matei o sapt de Eubiotic si cam atata ca facuse un scaun mai ciudatel si fix atunci s-a nimerit sa ne verifice pediatra scutecul, norocul nostru. De atunci n-am mai avut pb. Slava cerului ca au trecut episoadele alea cu scremut si plans. Acum cand face kk rade, ca de regula face cand il tin la san si se uita la mine si rade.

Olivia, m-am gandit sa intru pe fb, dar m-am luat cu altele si n-am apucat Vreau sa intru si pe contul comun de gmail sa pun pozici, dar nu m-am mobilizat pana acum. Off, oboseala asta.

Si eu am facut curatenie azi, iar acum sunt franta. Daca nu doarme Matei la noapte nu stiu ce fac.

Gabi, nu stiu cum rezisti cu asa putin somn. La mine e invers, ma chinui sa raman treaza. Cand ma ridic noaptea sa-l alaptez imi pica ochii in gura, ma ia cu vartej si simt ca o sa adorm. Cum pun capul pe perna pic, iar eu inainte eram genul care se foia o ora pana adormea.

Alina, uite cum facem noi cu dormitul, ca am avut aceleasi temeri, ca sotul se va intoarce si va da peste Matei. Asa ca am inceput sa-l culc pe Matei doar la margine, eu la mijloc si sotul la perete. Chiar daca alaptez mai mult cu stangul noaptea, ziua ii dau mai mult din dreptul :)) El papa doar un san la o masa si schema asta ne merge, am gasit un echilibru. Acum avem patul lui Matei lipit de al nostru si-l mai pun in patutul lui, ca sa avem eu si sotul mai mult loc in pat.

Ramona, ufff, nasol cu raceala asta. Multa sanatate tie si boboceilor tai!

Alexandra, bine ai venit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_loca spune:

Nu stiu cine intrebase cu cateva zile in urma de menstuatie. Mie mi-a venit dupa trei luni de la nastere, in luna decembrie, insa in ianuarie ioc... banuiesc ca este cam dereglata la inceput pana isi pornesc hormonii astia motorasesle .
Voi ce lotiune de hidrtaare folositi pentru pielea bebeilor? A mea papusa este alba ca mine si am probleme cu ea in sensul ca pe picioare si pe manute ii apar regulat niste pete rosii aspre la pipait (catva pe maini si cateva pe picioare). Regulat adica azi ii trec si peste trei zile reapar. Doctorul de familie a spus ca este dermatita atopica si mi-a dat Atoderm PO Zinc de la Bioderma pentru hidratare, problema este ca este 60 de lei tubul, mi se pare destul de scumpa, iar acum s-a terminat si trebuie sa ma orientez catre o alta crema mai accesibila.
Inainte de a avea aceasta problema foloseam doar ulei de baie, stiu ca unele mamici folosesc uleiul de masline, insa mie nu-mi place nici cum miroase si nu vreau sa-i imbacsesc copilului hainele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Gabi, eu nu prea reusesc sa fac distinctie intre kk mai apos sau mai putin apos. Ideea e ca in prima luna i-am dat si lp, facea kk ca mustarul cu granule in el. Din a doua luna am alaptat exclusiv, iar kk lui a devenit nitel mai verzului, are o tenta de kaki si este mai moale. Scutecul il absoarbe destul de repede. Mie pediatra mi-a zis ca e normal pt alaptatul exclusiv, si chiar daca sunt probleme minore, poate o fi un pic diaree sau constipatie, ele se rezolva din alimentatia mamei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Si mie mi-a venit menstra, insa neregulat. Pe 17 nov si 4 ianuarie. Sa vedem daca apare in feb.

Alina, eu folosesc de la DM, uleiul Bubchen, care are extract de musetel, unt de shea si ulei de floarea sorelui. Imi place ca intra repede in piele si hidrateaza bine de tot. Pe noi ne-a ajutat mult cu cojitele. Stiu ca uleiul de migdale dulci este iarasi f bun pt bebelusi. Nici mie nu-mi place uleiul de masline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Papelusca periculos dormitul asta separat , stiu pe cineva care dupa nasterea copilului tot asa a dormit si asa s-au obisnuit. Acum copiii sunt studenti si ei tot asa au, dormitoare separate . Eu nu pot fara sa il simt pe sotulache langa mine. Mai bine dormim ca bostanii unul peste altul decat sa fim despartiti. Chiar in 2012 am locuit pentru 6 luni intr-o garsoniera, pentru fete a fost o placereeee sa fie tot timpul cu noi . Chiar astazi am trecut pe la servici si eram cu Daria, un coleg m-a intrebat "ce faci, te intorci la servici?" Daria m-a tras de maneca si m-a intrebat speriata "nu mai stai cu noi acasa la vara?"
Paul e alaptat mixt dar predominant cu lm si are scaunul cam apos, eu puneam pe seama problemutelor pe care le-a avut cu enterocolita dar nu stiu ce sa zic. Uneori imi fac griji dar mai scrie Olivette ca si Maya face apos si ma mai linistesc .
Si cu asta ajung la Stella, tu i-ai dat probiotice ca sa reglez scaunul sau l-ai intrerupt pentru ca era scaunul aiurea. Te intreb pentru ca ma gandeam si eu sa ii dau.

Ramona va doresc sanatate multa si tie putere sa rezisti, esti o mama model.

Alina momentan pe Paul nu il dau cu nici o crema dupa baita. Cand era mai mic plangea si nu ma lasa si cred ca m-am obisnuit asa .

Oana, Olivia pe unde sunteti? MIrabela cum mai e micutul C cu mucisorii?



Mergi la inceput