Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (29)
Raspunsuri - Pagina 14
VIOIKA76 spune:
Off ,Miche as manca fructe toata ziua ,altceva nu mi-ar mai trebui ,mie imi plac f.mult dar ma balonez de la ele de nu mai pot sa respir ,cel mai bine imi faceau portocalele la constipatie dar acum daca mananc o felie de porto ma umflu rau si asa raman pana seara.
Magneziu iau dar nu in fiecare seara ,ca mai iau si elevit si ma gandesc sa nu fie prea mult.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum25+
flafi spune:
Vio taratele se iau de 2 ori pe zi: inaintea meselor principale. Eu pun o lingurita intr-un pahar de suc de portocale. Il amesteci si-l bei repede, ca se gelatineaza alea. Poate fi si in iaurt, apa, lapte etc. Dar trebuie sa bei si multa apa dupa. Bafta!
25+ cu Vlad Alexandru
VIOIKA76 spune:
flafi mersi ! Eu am luat numai dimineata ca seara nu mai pot sa inghit mai nimic ca sunt umflata dar o sa incerc si seara ca ma dispera problema asta.
si acum25+
Iris1211 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Miche Dau eu, ca de origine sunt din Moinesti In mod normal mie imi place iarna, dar acum nu suport hainele groase Las' ca vine ea vara !!!
|
Multumesc mult. :)
Tusea ma omoara, asa ca astazi m-am hotarat sa trec pe siropul recomandat de voi (Stodal).
Am tusit si aseara pana m-am picurat in 2 perechi de pantaloni de pijama. (sa nu radeti de mine, dar pur si simplu nu aveam control)
Am incercat si cu sirop Fares si cu inhalat de ceai de cimbru si cu ceai cu miere di lamaie si cu gargara cu apa calduta si sarata cu sare calda la gat, cu cartof ras cu spirt, deci Stodalul e ultima mea speranta, asa ca tineti-mi pumnii.
24 + cu
VIOIKA76 spune:
Iris sanatate !
Eu la prima sarcina am racit rau cand aveam 8 luni si tin minte ca am luat stodal dar cam degeaba ,nu prea isi facea efectul ,am tusit o gramada ,credeam ca o sa nasc si n-o sa ma opresc.Am luat si acum cand am racit dar nu prea am tusit cine stie ce.
Bafta sa-si faca treaba !
si acum25+
Kabecka spune:
'Neata fetele,
Iar a venit iarna, e frumos cum ninge, dar parca mi s-a luat...abia astept vara!
Vad ca sunteti suparate in privinta kg...va inteleg perfect, si eu am aceeasi problema, daca sarcina trecuta nu am luat asa multe, acum parca am alt avant. Am lasat-o si eu mai usor cu painea cu miere de dimineata pe care am inlocuit-o cu cereale.Cu dulciurile, la fel, mai usor. In rest, fructe, salate si muuult optimism
Scapam noi de grasimi la vara
Iris, sanatate!Incearca pt tuse un sirop de ceapa cu miere, in cazul nostru (al meu si al puiului meu) e f eficient.
Se face asa: tai o ceapa mai maricica marunt, o pui la fiert in 100 ml apa si o lasi sa fiarba vreo 15 min; apoi strecori si cand se raceste adaugi 2 linguri de miere. Iei de cateva ori din el. Mie mi-a calmat o tuse la fel de suparatoare, la Radu are efecte benefice mai tot timpul!
Vio, cum mai e Dragos?
Imi pare rau ca te confrunti cu problemele astea neplacute.
Vicky, enjoy sedinta de yoga!
flory_blanca spune:
Neata.
Eu in weekend nu m-am atins de calculator asa ca am ce recupera. Adormeam foarte greu seara si am zis cateva zile pas la tv si calculator, in schimb m-am pus pe citit si nu am lasat cartea din mana pana nu am terminat-o. Asa ca acum am ce recupera. Ma pun pe citit sa ajung la zi.
Pana saptamana trecuta parca simteam mai des si mai energic bb, acum sunt zile cand nimic nimic, asa ca un nou stres de ingrijorare. E oare normal? Nu trebuia sa il simt mai bine pe masura ce inaintez in sarcina?
Offf... daca m-ar lasa si pe mine paranoia si gandurile, sa ma pot bucura de perioada aceasta. Asa am facut si prima data asa fac si acum, ma panichez din orice si totul mi se pare o problema.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
mony_omv spune:
Citat: |
citat din mesajul lui VIOIKA76 mony_omv tu cum iei taritele de psyllium ,ca pe tine te-am auzit ca iei ? Poate nu le iau eu cum trebuie ! Pana acum 2 saptamani isi faceau efectul dar acum degeaba le iau. Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum25+ |
Draga Vio,
eu le iau din an in pasti cand imi amintesc. Normal iau o lingurita si beau multa apa, mult mai multa decat de obicei, si din ce am mai citit ar trebui crescuta doza treptat, dupa ce organismul se obisnuieste cu ele. Deci poti sa incerci si sa iei de mai multe ori pe zi, dar sa nu cumva sa uiti de apa.
Cel putin pentru mine scaunul cu tarate de psyllium e ceva dumnezeiesc! Se face atat de usor, incat daca te uiti sa vezi ce ai facut, nu iti vine sa crezi ca e asa de mult si asa usor. E ca o spuma mare. Sper ca nu am provocat greata celor mai sensibile, dar le recomand tuturor.
Uite am gasit aici mai multe detalii:
http://www.paradisulverde.com/Magazin-On-line/Altele/Cereale/PSYLLIUM-TARATE-150g-SANO-VITA.html
Din seara asta o sa incep din nou sa iau si eu, si iti spun daca au efect ca inainte de sarcina sau nu. Adevarul e ca sunt destul de greu de inghitit, dar eu zic ca rezultatul merita efortul.
Apropo de sangerarile gingivale, de o saptamana folosesc Listerine de 2 ori pe zi si ma ajuta. Nu s-a oprit sangerarea 100% dar e de ajutor.
24+
Edy
Elyana spune:
Hai ca putem sa o punem de o hora cu ingrijorarile vizavi de miscari
BB tau contempleaza ce a ai citit tu in weekend, iar ai mei joaca tetris, altfel nu imi explic
citat din mesajul lui flory_blanca Neata. Eu in weekend nu m-am atins de calculator asa ca am ce recupera. Adormeam foarte greu seara si am zis cateva zile pas la tv si calculator, in schimb m-am pus pe citit si nu am lasat cartea din mana pana nu am terminat-o. Asa ca acum am ce recupera. Ma pun pe citit sa ajung la zi. Pana saptamana trecuta parca simteam mai des si mai energic bb, acum sunt zile cand nimic nimic, asa ca un nou stres de ingrijorare. E oare normal? Nu trebuia sa il simt mai bine pe masura ce inaintez in sarcina? Offf... daca m-ar lasa si pe mine paranoia si gandurile, sa ma pot bucura de perioada aceasta. Asa am facut si prima data asa fac si acum, ma panichez din orice si totul mi se pare o problema. Mami de fetita frumusica foc! 29.04.2010 MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot |
18+ +
Iris1211 spune:
citat din mesajul lui Kabecka Iris, sanatate!Incearca pt tuse un sirop de ceapa cu miere, in cazul nostru (al meu si al puiului meu) e f eficient. Se face asa: tai o ceapa mai maricica marunt, o pui la fiert in 100 ml apa si o lasi sa fiarba vreo 15 min; apoi strecori si cand se raceste adaugi 2 linguri de miere. Iei de cateva ori din el. Mie mi-a calmat o tuse la fel de suparatoare, la Radu are efecte benefice mai tot timpul! |
Multumesc Kabecka, chiar o sa incerc si asta diseara.
24 + cu