Vreau sa-mi fie mila!
Raspunsuri - Pagina 21
Chuny spune:
Andacos, nu linseaza nimeni pe nimeni si nu a vorbit nimeni de rusine. Pāna si Buflea a fost de acord cu mine, tu ai comparat incomparabilul, īncercānd sa justifici mila centrata pe milos prin mila centrata pe obiectul ei.
Eu am spus ca n-au nicio legatura intre ele si sunt diferite. Nu am zis ca-i rusine si nu am condamnat decāt pe milosul care se asteapta sa-i fie "primita" mila atunci cānd ea e de fapt centrata doar pe el-īnsusi si nu pe obiectul ei. Deci eu, personal, nu condamn niciun sentiment de mila, ci doar milosul care asteapta recunostiinta si o buna primire, mai ales in cazul īn care nu ofera absolut nimic celui asupra caruia e indreptata.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Nu trebuie sa ne intelegem trebuie doar sa ne acceptam. Si o data ce am reusit sa ne acceptam, aici, unde comunicarea in scris este atat de anevoioasa, va imaginati ce am reusi sa cream in interiorul societatii? |
Dupa cum am mai scris pe un alt topic, atunci cand, in real, o persoana a agresat fizic si verbal mai multe persoane, a fost reclamata la politie. Prefectura a hotarat ca reclamatia sa fie pe penal, nu civil. Deoarece, societatea NU tolereaza astfel de manifestari a unor indivizi sau grupuri. Eu, personal, numai pe forumul desprecopii am vazut ca moderatorii si adminii inchid ochii in fata unor asemenea atacuri care nu se mai termina.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
andacos spune:
Cred ca esentza e aici:
citat din mesajul lui viviana Nu trebuie sa ne intelegem trebuie doar sa ne acceptam. |
ma retrag la ale mele,as dori totusi sa stiu ce atzi simtzit pentru monica:mila,compasiunea sau empatie?
O seara minunata tuturor!
Dana
viviana spune:
Chuny se refera la cei care ofera in scopul de a capata ceva in schimb.
La cei calauziti de o mila pragmatica sa-i zicem. Sau compasiune. Sau compatimire.
Oricum indiferent de pozitia mea am inteles o gramada de lucruri si am acceptat o alta suma de idei.
Chuny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Chuny
|
Exact, Viviana! Mila comerciala sau in scop de self promotion. Multumesc!
Alizee spune:
Adica la cineva care ofera mila pt a primi ce... anume, in schimb ?
Credeam ca am lamurit ca dispretul invelit in mila, este doar dispret. Nu are legatura cu mila in sine.
allinta
Chuny spune:
citat din mesajul lui allinta Adica la cineva care ofera mila pt a primi ce... anume, in schimb ? Credeam ca am lamurit ca dispretul invelit in mila, este doar dispret. Nu are legatura cu mila in sine. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Recunostiinta, apreciere, o mai buna imagine publica sau ... o primire a milei lor la standardele de ei impuse.
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Chuny
Recunostiinta, apreciere, o mai buna imagine publica sau ... o primire a milei lor la standardele de ei impuse. |
Eu vorbeam de oamenii obisnuiti, nu despre cei ahtiati dupa imaginea publica.
allinta
Alizee spune:
Chuny,
allinta