Hackerii
Raspunsuri - Pagina 2
Madanic spune:
Banca pe care o folosesc eu asigura o modalitate prin care se pot face plati online in siguranta. Cardul meu de credit are un feature numit "Shop safe" care genereaza un card virtual cu suma pe care doresc sa o cheltuiesc in tranzactia respectiva si o valabilitate redusa. Pot specifica maximul sumei, cate tranzactii sa accepte cardul si luna pana cand sa fie valabil.
Alternativ in Romania am folosit un card de la BCR special pentru tranzactii online pe care nu tineam decat o suma de acoperire a comisioanelor de gestionare. Cand vroiam sa cumpar online ceva, viram suma exacta faceam tranzactia si cardul ramanea gol.
Niciodata nu platiti cu cardul de debit (in special daca va vireaza salariul pe el). Am avut cunostinte carora le-au scos toti banii din cont in felul asta. Comerciantii nu au sisteme de siguranta infailibile, chiar daca se intaresc anual tot se mai gaseste un hacker destept sa le de-a o gaura.
Madanic spune:
Eumada, facebook-ul prin natura lui de retea sociala este mult mai vulnerabil. E la libera ta alegere ce pui acolo si iti asumi riscurile in caz de problema. De exemplu, bancile iti cer sa-ti pui anumite informatii de verificare, atat cand lucrezi cu banca cat si daca folsesti e-banking. De cele mai multe ori intrebarile de securitate sunt:
"Data nasterii?"
"Prenume mama/tata/bunica/bunic"
"Locul unde ti-ai facut luna de miere"
"Numele animalului de companie"
"Data nastere copil"etc.
Astea sunt detalii pe care in general oamenii nu se gandesc cand le dau. Pui poza cu pisica pe facebook si zici "Ia uite ce-a mai facut Mitzi azi". Sau iti faci pozele de la nunta publice si zici numele restaurantului. Ti se pare ok sa faci asta si in general n-ar fi problema, dar daca le ai ca cheie de securitate la banca sau la computer-ul personal NU LE DA. Ori alege sa nu folosesti date reale in cheia de securitate dar e mai greu de tinut minte atunci .