Clasa pregatitoare la scoala sau la gradinita

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Aceeasi Marie cu alta palarie, asa as numii eu acordul de ieri........
Hai sa nu spunem "NU"grupa pregatitoare in gradinita, ca aoricum acestea nu mai au spatiu, nu au prins in planul de scoarizare propus in 15 ianuarie, clasa pregatitoare in gradinita, ci este prinsa la scoala. Deci, copii intre 6-7 ani vor merge la scoala, in Bucuresti cel putin(aici nu intra gradinitele particulare)......

Daca cineva de aici a dus copilul anul trecut la scoala si nu avea 6 ani la 1 sept, imi poate spune in ce consta aceea evaluare....noi facem 6 ani pe 7 sept, deci o sa fim nevoiti sa trecem prin evaluare....Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

parerea mea e ca se v-a trece mai usor peste problemele de adaptare ale copiilor,nu mai pot fi terorizati cu "de la anu mergi tu la scoala..." pentru ca primul an la scoala nu va fi chiar asa de ingrozitor precum isi imagineaza unii copii(ajutati de parinti si educatori).trecerea se va face treptat si le va da timp tuturor sa se acomodeze cu ideea de "scoala".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasha spune:

si eu sunt in aceiasi situatie,fetita mea face 6ani in octombrie, daca ne poate spune cineva ce presupune aceasta evaluare,ne-ati ajuta tare mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Copilul meu a fost anul trecut la evaluare, pentru ca nu implinise 6 ani pana pe 1 septembrie. Evaluarea a fost ok, facuta de psihologul scolii unde l-am inscris. L-a pus sa-si scrie numele, sa numere de la 1 la 10, sa deosebeasca culorile , sa faca diferenta intre niste creioane mai lungi si mai scurte, mai groase si mai subtiri, sa deosebesca anotimpurile. Sa spuna care e diferenta intre un fotoliu si un scaun, sa vorbeasca despre prietenul lui cel mai bun, zilele saptamanii...lucruri normale , pe care copiii de 5-6 ani trebuie sa le stie, nimic peste nivelul lor. L-a mai pus sa prinda si sa arunce o minge, parca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui rasha

si eu sunt in aceiasi situatie,fetita mea face 6ani in octombrie, daca ne poate spune cineva ce presupune aceasta evaluare,ne-ati ajuta tare mult.

Dinu E.

uite aici s-a discutat despre evaluare, anul trecut:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=170283&REPLY_ID=7294122

Mergi la inceput

Multumesc, pentru link,eu nu l-am gasit pe site.Am citit si m-am speriat,pentru ca am mai zis,copilul m eu nu reuseste sa invete,de 3saptamani ne chinuim sa invatam cifrele de la 5la 10,facem pagini intregi de exercitii,si dupa 3 minute tot nu stie ce cifra invata.Dar poezii stie o gramada.Am incercat zilele saptamanii cu ea,le-am repetat de 10ori impreuna,si la ziua saptamana incepe marti,miercuri,duminica .Nu stiu ce sa ii fac.Maine am programat-o la un psiholog(dar e prima sedinta asa ca nu o sa se rezolve mare lucru dar e un inceput),si am inscris-o si la un atelier pt dezvoltare personala,sper sa dea rezultate,caci in ritmul asta nu intram la grupa pregatitoare.Ceea ce inseamna sa o dau la 8ani fara o luna la cls 1 si nu vreau,o sa fie prea mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

rasha - de ce te inversunezi asa? chiar conteaza asa mult varsta la care intra la scoala? nu crezi ca e mai important sa invete dupa puterile lui decat sa-l duci la psihologi, la testari? si daca incepe prea repede scoala si nu se descurca, tot nu o sa fii multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Alex a mea face 6ani in decembrie 2013 si nu va merge la scoala. O mai las inca un an in gradi, va repeta grupa mare, ptr ca este micuta.
Am dat-o la gradi in grupa mica la 2ani9luni si stiu ce inseamna sa fie cea mai mica in clasa. In conditiile in care Alex numara foarte bine si in romana si in engleza, scrie si cunoaste toate literele alfabetului, face adunari de 2cifre, deseneaza foarte bine.
Nu am de gand sa mai fortez nimic cu ea de-acum incolo. Are dreptul sa nu mearga anul asta la scoala, deci nu va merge.
Sunt convinsa ca va fi in regula si la anul.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Nu sunt de accord sa dau copilul la 8ani in clasa 1.La bia problema este ca a fost intr-adevar rasfatata si de-aia se poarta asa,si o schimbare de mediu iar prinde bine.Daca as fi sigura ca de la anu poate intra in cls 1,as mai lasa-o acasa,dar altfel nu.Daca la ea acum este doar o etapa de moment,si in 2-3-6luni de exemplu,isi revine si devine mai constiincioasa(asta e problema ei nu vrea sa fie atenta,nu ca nu este capabila)atunci ce fac daca o las la grupa mare inca un an?Nu crezi ca este mai rau? ca s-ar plictisi?Acum o sa mearga intr-un colectiv nou,cu o noua invatatoare,si o sa vada ca va trebui sa invete,si o va face.Dar daca o voi tine acasa inca un an,va face la fel,nu se schimba nimic(nu-i nici o problema daca nu fac ma cearta un pic si gata),dar la scoala numai este asa.In ceea ce priveste testarea,m-i se pare normal, sa merg in prima faza cu ea la un psiholog,care sa imi spuna,daca intr-adevar este doar o faza,si nu este o problema pentru care sa ma ingrijorez,si eventual sa imi zica cum as putea sa am mai multa rabdare cu ea.Problema cea mai mare sunt eu,deoarece nu am rabdare,si incep sa tip la ea dupa ce i-am explicat de cateva ori,si am timorat-o.Deci repet problema sunt eu,nu ea.Nu toti copii prind repede,asta ce inseamna ca nu e pregatita de scoala?Si peste un an,si peste doi,poate sa prinda la fel de greu,atunci ce fac nu o mai dau la scoala?
Si pana la urma indiferent unde se face grupa pregatitoare materia este aceeasi.Singura diferenta e cu dormitul si binenteles cu banii.La bia la clasa,totii colegii inclusiv ea stiu sa isi scrie numele,stiu sa scrie cifrele (le mai incurca) asta e?Dar eu te intreb ramona,tu sau oricine altcineva imi poate garanta ca peste un an va merge mai bine?Nici eu nu pot garanta intr-adevar ca va fi asa cum zic eu 100%,dar din ce vad la copilul meu,este exact ce i-ar trebui.Si despre ce testari vb mai exact?Cate creioane sunt pe masa,ce culori au?Nu cred ca asta este un motiv de stres pentru ea.Pana la urma fiecare face cum crede,pentru ca el isi cunoaste copilul,dar sunt de parere ca ,daca un copil are destule cunostinte este si pacat sa il mai ti un an acasa,sa se plictiseasca(asta se intampla cand faci in clasa ceva ce stii,voi nu v-ati plictisi sa face-ti 2ani acelasi lucru?)
In fine asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Nu este vorba de cunostintele pe care le are un copil. Trebuie sa fie pregatit atat dpv cognitiv cat si emotional. Cunosc un copil care a intrat la evaluare si nu a vrut sa comunice sub nici o forma cu doamnele de acolo (nu pentru ca nu stia raspunsurile, pur si simplu nu a vrut sa discute cu ele).

Mergi la inceput