Clasa pregatitoare la scoala sau la gradinita
Raspunsuri - Pagina 5
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lala_D Ma deranjeaza, evident, ca statul NU este in stare sa decida insa o modalitate clara si stabila, valabila multi ani de acum incolo, indiferent care ar fi ea ( 6 sau 7 ani) dar sa fie batuta in cuie si sa nu ametim si sa ne invartim in cerc in fiecare an, cu reguli schimbate dupa cum viseaza alesii nostri noaptea. |
Este motivul principal al demersului oficial propus anterior
Am scris MEC si Guvernului. AM solicitat raspuns public.
Asteptam.
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)
Caravana desprecopii...
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Androix spune:
citat din mesajul lui Ramonika Androix - nu ai inteles bine. fiica-mea are 3 ani. eu gandeam in perspectiva. teoretic eu n-am avut decat de castigat dupa faptul ca din sept. 2012 s-a facut clasa 0. au fost mai multe locuri la gradi la grupa mica, unde a intrat fiica-mea asta toamna. eu continui sa cred ca fac schimbarea asta de dragul schimbarii. fiecare ministru ce se perinda pe la putere trebuie sa vina cu cate o noutate, ca sa dea peste cap viata copiilor/profesorilor/parintilor. parerea mea! |
Editasem raspunsul meu.
Nici eu nu cred ca e o schimbare de dragul schimbarii. Sunt copii pe forum care cara ghiozdanul in spate de la 4 ani, in alte tari desigur.
Eu sper sincer ca nu asta e scopul lor in viata sa ne dea tuturor vietile peste cap.
Lala_D spune:
Alinuk tu esti o doamna tare inimoasa si cu multe intentii laudabile, eu sunt, recunosc, mult mai cinica si pragmatica si ma indoiesc sincer ca vei primi un raspuns clar.
La fel cum ma indoiesc ca nu vom avea SI in urmatorii 10 ani legea educatiei schimbata in fiecare an...asa cum a fost in ultimi 20.
Dar iti admir efortul
dim spune:
Am un baietel care la 5 ani si 6 luni a inceput clasa 0. Am luat hotararea sa-l inscriu la scoala pentru ca nu am vrut sa implineasca 8 ani in clasa I. Am facut o alegere buna. A invatat foarte multe lucruri noi, care la gradinita nu le-ar fi invatat la grupa mare. Copilul s-a invatat cu un program. Stie sa scrie , face adunari, scaderi, diverse activitati pe care le face cu placere. Nu are teme, nu are calificative, este mai mult o joaca. Invatatoarele sunt o problema pentru clasele pregatitoare,majoritatea sunt suplinitoare.Din clasa I se schimba.
Poate la gradinita este mai comod. Il duceam la ora 9,00 si il luam la 17,00, dar a meritat sa inceapa scoala,s-a integrat foarte bine, este un copil mult mai responsabil.
Nu va temeti de scoli,copii se vor adapta si vor merge cu placere.
korryna_tm spune:
Si eu sunt in aceea#537;i situa#539;ie, cu un copil n#259;scut in Noiembrie. Mi se pare prea mic sa intre in #537;coala la 5 ani si zece luni, as vrea sa mai r#259;mān#259; un an la gr#259;dina, unde sa poate sa īnve#539;e literele, bastonase, siruri de numere, dar unde are si spa#539;iu de joaca, sala de mese si doarme dup#259;-masa. Dar la 6 ani si 10 luni as vrea sa īnceap#259; clasa 1.
Androix spune:
Si satul si cu slanina in pod nu se poate De-aia e nevoie de o lege pe care s-o respecte toata lumea.
adita spune:
citat din mesajul lui dim Am un baietel care la 5 ani si 6 luni a inceput clasa 0. |
Nu stiu cum ai reusit, eu am vrut sa-l inscriu pe al meu anul trecut la clasa 0 si nu s-a putut, mi s-a spus ca nu se pot inscrie decat cei nascuti pana in decembrie 2006, iar noi eram in ianuarie 2007.Asa ca o sa incepem clasa 0 la 6 ani si 8 luni, si clasa 1 la 7 ani si 8 luni, ceea ce mie mi se pare cam tarziu
Lorikay spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui adita
Nu stiu cum ai reusit, eu am vrut sa-l inscriu pe al meu anul trecut la clasa 0 si nu s-a putut, mi s-a spus ca nu se pot inscrie decat cei nascuti pana in decembrie 2006, iar noi eram in ianuarie 2007.Asa ca o sa incepem clasa 0 la 6 ani si 8 luni, si clasa 1 la 7 ani si 8 luni, ceea ce mie mi se pare cam tarziu |
Probabil a mers la evaluare, ca si noi. Fetita mea este nascuta in iunie 2007 si acum este la pregatitoare.
Androix spune:
Se putea cu evaluare, Georgia mea e in mai 2007 dar nu am avut incredere ca era prima generatie si nu stiam ce invatatoare ar fi nimerit. Acum va spun sincer ca-mi pare rau ca n-am dat-o anul trecut.
Sa vedem ca miercuri cica o sa dea decizia finala. Dupa cum a spus ministrul nu va fi o solutie de intoarcere a carutei in drum. Acum depinde ce intelege el si ponta din expresia asta