Clasa pregatitoare la scoala sau la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

alinuk ministerul nu iti poate raspunde acum DECAT in baza legii actuale si a metodologiei INCA in vigoare. Adica aia de anul trecut.

Pana NU apare o metodologie noua, oficiala, legea veche este in vigoare.

Si cum ei amana aparitia acestei metodologii...stam si vedem in presa ce debiteaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Asa si unde isi poate exprima fiecare parinte opinia? Oficial adica.

O sa completezi o hartie la gradinita.

Pe sistemul adunam hartii, le numaram...cunosti sistemul probabil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

desprecopii, daca autoritatile se uita si aici, de unde stim ca cei care isi vor exprima voturile nu sunt/vor fi persoane direct interesate ca pregatitoarea sa ramana la gradi, respectiv la scoala ? ma refer la educatoare, invatatoare, membri din familiile acestora, samd., care NU au copil eligibil pentru clasa 0 sau chiar nu au deloc copii...nu m-ar mira deloc sa apara si astfel de persoane...

pana la urma mai importante cred ca sunt opiniile si argumentele exprimate de parinti, nu rezultatul sondajului in sine...si oricum, rezultatul nu reprezinta parerea tuturor/majoritatii parintilor direct vizati, ci doar a unui "esantion" sa zicem...destul de restrans...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

alinuk ministerul nu iti poate raspunde acum DECAT in baza legii actuale si a metodologiei INCA in vigoare. Adica aia de anul trecut.

Pana NU apare o metodologie noua, oficiala, legea veche este in vigoare.

Si cum ei amana aparitia acestei metodologii...stam si vedem in presa ce debiteaza...

Lala eu cred ca un demers comun al unei comunitati de parinti
poate reprezenta si un LOBBY

e o voce a societatii civile

Eu imi doresc o DECIZIE pana la urma, e mult?
Indeferent care e ea.
Aceasta intoxicare, petardele astea de stiri... ma revolta.

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)

Caravana desprecopii...
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Asa si unde isi poate exprima fiecare parinte opinia? Oficial adica.

O sa completezi o hartie la gradinita.

Pe sistemul adunam hartii, le numaram...cunosti sistemul probabil...

Din pacate un sistem in care nu am incredere, avand in vedere ca directorii de gradinite, in ciuda lipsei de spatiu si a dificultatilor de ordin logistic, abia asteapta sa se intoarca pregatitoarea a gradinita, pe principiul cerere vs. oferta if you know what I mean...

Da, si eu vreau sa se hotarasca o data si sa se tina de hotararea luata, eventual mai mult de un an, ca si eu mi-am facut planuri si e greu de tinut pasul cu ce viseaza tonta noaptea si vrea sa aplice ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Eu sunt o mamica de elev in clasa pregatitoare, care am plecat cam sceptica la drum la inceput de an scolar, mai ales ca baietelul meu nici nu implinise 6 ani,insa acum sunt foarte multumita ca am facut alegerea potrivita. Am avut noroc si de o invatatoare buna.
E foarte adevarat ca pregatirile pt clasa pregatitoare au lasat foarte mult de dorit. E adevarat ca anul acesta s-a creat din aceasta cauza un adevarat haos, dar tot la fel de adevarat ar fi ca daca anul viitor clasa pregatitoare ar trece din nou la gradinita haosul ar fi si mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Corina, pai se voteaza numai daca esti membru inregistrat, aici.
O comunitate de parinti are si trebuie sa aiba o voce, tocmai de asta suntem puternici impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Premierul nu doreste sa dea el ( sau ministrul invatamantului) o decizie. Propune ca fiecare parinte sa isi inscrie copilul unde vrea: unii in grupa pregatitoare la gradinita (care sa mearga totusi dupa programa clasei pregatitoare), unii in clasa pregatitoare la scoala. Afirma ca aceasta clasa va ramane o parte din ciclul primar, nu din cel prescolar!
Adica o invatatoare care termina clasa a IV-a anul acesta va lua in septembrie clasa pregatitoare cu un nr de 15 elevi, sa zicem.
La gradinita, o educatoare va lua gupa pregatitoare (care-i tot clasa, caci face parte din ciclul primar)tot cu un nr de 15 elevi.
Anul urmator, copiii din gradinita se vor duce in clasa I la invatatoarea care si-a format deja colectivul in anul precedent.

Oooofff, mare-i gradina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

O sa trimitem o scrisoare deschisa Ministerului Educatiei din partea noastra

ce intrebari ati dori sa se mai regaseasca in aceasta...
(sau daca cele de mai jos le considerati potrivite, sau le mai putem nuanta)

rog pareri constructive, scurte si la obiect

Ziua buna,

In numele mai multor parinti ai celei mai mari comunitati online despre copii din Romania, solicitam public o pozitie clara si oficiala cu privire la decizia "grupa pregatitoare la scoala sau/si la gradinita".

Urmare mesajelor contradictorii primite in ultima perioada cu privire la acest subiect, in cadrul forumului desprecopii.com se afla o dezbatere publica si de asemenea, s-a deschis o ancheta. Aici parintii isi exprima opiniile, nelamurirule si neintelegerile despre diferitele variante discutate in spatiul public pe aceasta tema.

De aceea, va rugam sa veniti in sprijinul acestora si, in baza legii 544/2001 a liberului acces la informatiile publice, sa le furnizati raspunsuri urmatoarelor intrebari:

1. Care e decizia concreta pentru anul scolar 2013-2014 a Ministerului, Guvernului Romaniei in ceea ce priveste copiii care urmeaza sa intre la grupa pregatitoare?

2. Cand se face inscrierea in clasa pregatitoare pentru anul 2013/2014? In cate etape? Care e procedura concreta prin care parintii isi pot exprima optiunea in situatia in care se va aplica varianta prezentata de dl prim ministru, aceea a alegerii (la scoala sau la gradinita).
Ce trebuie sa contina dosarul de inscriere?

3. Cine preda la clasa pregatitoare: invatatori suplinitori, cadre didactice care au iesit la pensie si se reintorc in sistem sau invatatori care termina clasele a 4-a?
Din experienta copiilor care au intrat in 2012-2013 la grupa pregatitoare in scoli, multe cadre didactice invatatori nu agreeaza ideea preluarii de clase pregatitoare, preferand preluarea copiilor mai mari de clasa 1. Astfel ca, in realitate multi copii care acum sunt in clasa pregatitoare, ar urma sa fie preluati in clasa 1 de alte cadre didactice. Exista reglementari si proceduri cu privire la aceste aspecte?

4. La mai bine de jumatate de an scolar 2012-2013 in desfasurare, care sunt rezultatele evaluarilor realizate vis a vis de oportunitatea ramanerii in scoli a clasei pregatitoare versus reintoarcerea la gradinita?
Avand acces la statistici si detalii de acest fel, care este opinia Ministerului Educatiei cu privire la calitatea procesului educational? Din acest punct de vedere considerati ca grupa pregatitoare ar trebui sa fie mentinuta in scoli sau la gradinite?

5. Din punct de vedere statistic, la nivelul tarii si separat la nivelul capitalei:
cati copii urmeaza sa intre in grupa pregatitoare in anul 2013-2014
cati copii urmeaza sa intre in grupa mica in gradinite

6. Unde se pot obtine mai multe informatii despre clasa pregatitoare (tel, mailuri, etc)?

Multumim pentru raspunsuri si deschidere

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)

Caravana desprecopii...
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

alinuk, eu as adauga si intrebari legate de criteriile de inscriere, in cate etape se vor face inscrierile, in ce mod isi vor exprima parintii faimoasele optiuni mentionate de Ponta.
poate ca ar trebui tras un semnal de alarma si asupra dificultatii in care se vor afla multi parinti, ai caror copilasi stateau la gradinita la program prelungit, iar acum, prin intrarea in clasa 0 la scoala, se vad nevoiti sa cheltuiasca suplimentar, cu un an mai devreme decat estimasera, pentru angajarea unei bone sau inscrierea copilului la un after-school - si aici exista un deficit pe piata, se va adanci daca aceasta clasa 0 ramane la scoala.
chiar ieri era la protv o stire in acest sens, cu cat se vor majora in medie cheltuielile parintilor, daca pregatitoarea ramane la scoala. pentru ca, nu-i asa, pe langa bona sau after-school, se mai pune si problema contributiilor la fondul scolii...

Mergi la inceput