Clasa pregatitoare la scoala sau la gradinita
Raspunsuri - Pagina 10
Mallox spune:
Lala, exact asta caut! Sa ma organizez si sa ma linistesc in toata nebunia asta!
Stiu ca cererea mea de mana nu are prea mare efect, directoarea mi-a zis clar ca va trebui sa completez "cererea tip" a ministerului si odata cu ea sa aduc si copii ale CI parinti, certif. nastere copil si casatorie + copie carnet vaccinarisau adev de la medic cum ca-i vaccinat copilul.
In toata nebunia asta vreau totusi sa-mi trasez niste linii, niste directii! Nu pot sta ca frunza in bataia vantului guvernantilor, chiar daca in final, tot la ei este decizia.
Evaluarea o fac prin "pile si relatii" doar pentru a ma asigura ca fica-mea este cu adevarat apta pentru etapa asta..Nu vreau sa dau gres, si daca pot verifica, o fac. si da, ai punctat bine: toate astea le fac pentru linistea mea sufleteasca si pentru a crea un soi de normalitate in mintea fetei..
Mallox spune:
Rufus, parintii nu stiu ca in gradi orarul, programul, programa vor fi identice cu cele din scoala, de asta trag cu dintii de mentinerea in gradi a clasei pregatitoare!
De asemenea, sunt convinsa ca daca s-ar explica cu subiect si predicat aceasta situatie, nimeni nu ar mai dori pregatitoarea in gradi ! Se mentine artificial o stare de isterie, nu stiu cui ajuta..poate doar ca asa ne place noua, romanilor, sa privim orice schimbare ca pe ceva rau , dur si greu de asimilat..poate asa suntem noi, distructivi, in loc sa fim optimisti si senini...
Rufus spune:
Am inteles Mallox.
E de inteles ca parintii (unii din ei) prefera sa-i mai aiba gradinita in grija pe copii inca un an. Chit ca, in opinia mea, nu asta este interesul copilului, ci strict al parintelui.
Nu stiu de ce nu se spune clar cum sta treaba. Probabil nu intereseaza pe nimeni (din cei ce ar avea un cuvant de spus).
Totusi, raspunsul ar parea logic: gradinita este o forma de educatie prescolara subventionata de stat, eventual cu plata hranei; scoala (in care clasa 0 a ramas inclusa) este alta forma de invatamant, fara legatura cu gradinita; faptul ca cursurile clasei 0 s-ar tine in sediul gradinitei nu inseamna deloc faptul ca copilul mai este la gradinita, beneficiar al formei acelea de invatamant. Deci nu stiu cine le da de mancare (aici poate ca s-ar putea aranja cu bucataria), cine i-ar culca, supraveghea...adica cine le-ar oferi un afterschool veritabil, insa foarte ieftin.
Este desigur doar un punct de vedere...
Rufus, Tora si iadele
Mallox spune:
Rufus, ai punctat bine. Insa tot nu inteleg de ce nu se spune clar tuturor faptul ca si in gradinita, tot regim de scoala vor avea.
In alta ordine de idei, tocmai m-am intors de la evaluarea psiho-pedagogica, sau cum ii zice. Psiholoaga a stat cu fica-mea aprox 45 de min, iar concluzia a fost ca are inteligenta unui copil de clasa a 2-a. Se astepta, cerand aceasta evaluare, sa o inscriu la clasa I-a. I-am explicat ca nici vorba de asa ceva, ca doar am vrut sa vad daca-i apta pt pregatitoare in scoala. Asadar, mi-a dat Doamne-Doamne un copil bun, trebuie doar sa am grija sa o pastrez asa! Eu ca "mama cioara", asa-mi vedeam odrasla, cea mai cea, dar e linistitor sa-ti spuna si "profesionistul" ca nu ti se pare!:)
PS - daca vi se pare ca ma laud, sa stiti ca chiar o fac, dar cu inocenta si simpatie, nu cu rautate si fatarnicie. Sunt mamica mandra de copilul ei, putin mai mandra decat sunt tot timpul de ea!:)
Androix spune:
Eu zic ca s-a spus destul de clar, dar si eu aveam aceasta impresie ca ar putea avea supraveghere si masa de pranz. De fapt, aici era nelamurirea mea: cum vor proceda ei concret cu un numar de copii inscrisi la scoala, dar care consuma si platesc o suma de servicii la o gradintia? Legal, se taie factura gradinita/scoala? se face contract de inchiriere? Nu-mi era clar si mi se pare foarte complicat si tocmai de aceea sunt sigura ca in 99% din cazuri, cel putin in bucuresti, nu va exista aceasta situatie.
Insa parintii care tin cu dintii de gradinita nu numai argumentul programului il au. Ci si faptul ca sunt copii mai putini intr-o gradinita, ca nu se alearga pe culoare, ca teoretic toti copiii sunt supravegheati mai tot timpul de catre un adult calificat, ca toaletele sunt mici si nu sunt mizerabile ca la scoala si or mai fi dar acum nu-mi mai vin in minte.
Dar, la fel ca si programul, noi toti trebuie sa incercam fiecare acolo unde este, cerand in primul rand, sa miscam lucrurile in interesul copiilor nostri. Nu e logic si normal sa ne agatam de conditiile din gradinite in loc sa cerem conditii similare si in scoli.
Mallox spune:
Androx, ai dreptate in legatura cu conditiile, ar trebui cerut in primul rand asta...de fapt, de ce nu s-o fi cerut pana acum?? In cazul scolii noastre, toate-s ok si la locul lor, insa stiu ca nu este decat poate o exceptie. Ma intreb la scolile de la tara cum se vor descurca piticii...acolo-i cu adevarat urata situatia..
Si iarasi, ce nu consider eu ca-i ok, tarifele de la after-school. Pe bune, 5-800 lei de copil, e enorm! Pentru o masa pe zi si plata unui singur cadru didactic care sa-i supravegheze..e cam mult! Ca sa nu va mai spun ca se trezesc parintii cu temele copiilor facute, scrise in caiete, de catre supraveghetor...ceea ce iarasi nu mi se pare in regula.
monicabo spune:
Da, este enorm 800 lei pt 1 copil. Daca ai 2-3 copii, dai faliment..
Trebuie gasita o forma de program prelungit si pt scoala, in regim "de stat", exact ca la gradi, cu costuri asemenatoare. Macar pe clasele 1-4 + pregatitoarea.