Sprijin pentru mamici
Nu pentru mine dar nu conteaza. Am fost solicitat pentru urmatoarele informatii. Pentru ca nu le cunosc in mod concret va rog sa ma(le)sprijiniti.
Deci intrebarea este:
Care sunt procedurile concrete privind stabilirea si intocmirea actelor(dosarului) pentru parintii ai caror copii se incadreaza in caz medical de handicap ce le dau dreptul la concediul pt ingrijirea copilului pentru 3 ani sau mai mult?
Am urmatoarea cerinta. Aceste informatii le voi publica in sectiunea legislativa pentru a le fi de folos in viitor altor parinti in consecinta va rog sa raspundeti doar si numai doar cei care aveti informatii reale sau experiente concrete personale, demersuri efectuate si finalizate. Nu doresc impresii, aprecieri, presupuneri sau comentarii adiacente.
Va multumesc in numele parintilor ce au acest necaz si al meu personal pentru ajutorul acordat.
Marius
Raspunsuri
mamaluiana spune:
Daca copilul este cu o dizabilitate psihica si motorie, medicul de familie indruma parinti catre un specialist ...de aici medicul te trimite la comisia pt. acordarea certificatului de handicap...dupa obtinea acestui certificat de handicap se merge la Agentia de prestatii sociale.
Aici sunt pasi de urmat:
http://povestea-lui-rares.blogspot.ro/2010/01/cum-se-obtine-certificatul-de-incadrare.html
Mamecitta_C spune:
De la Directia de protectie a copilului se porneste. Acolo ti se da o lista cu ce acte se cer la dosar: Copii dupa certificat de nastere, CI parinti, ancheta sociala (aici se face un alt dosar care se depune la primarie, care primarie iti emite peste 1-2-3 saptamani foaia cu rezultatul anchetei sociale), traseu educational, fisa psiho-pedagogica sau o hartie de la gradinita/scoala, fisa psihologica (te indruma ei unde se completeaza), fisa medicala de la medicul de familie, adeverinte de salariu ale parintilor, acte medicale din care sa reiasa diagnosticul si tratamentele urmate in antul anterior (fise de iesire din spital, scirsori medicale, orice). Odata cu lista asta ti se face si programarea (cam peste o luna) cand sa te prezinti cu copilul (se precizeaza, cu copilul) la comisie. La comisie, un psihopedagog sta de vorba cu parintele si cu copilul, se face o cerere si apoi te programeaza din nou peste o luna cand trebuie sa vii sa iei rezultatul, adica certificatul de handicap cu gradul de handicap inscris pe el, o hotarare care s-a dat de catre comisie referitor la certificatul de mai sus, un plan de recuperare in care se specifica ce drepturi banesti ii revin copilului si ce indatoriri revin parintilor, medicilor etc. in anul urmator, pana la urmatoarea examinare. Si ti se face programarea deja pentru anul viitor: in ce zi anume sa vii sa-ti iei din nou lista cu actele necesare pentru un nou dosar.