Buna, sunt noua pe acest forum si si mai noua la Problemele legate de sarcina. Sunt in 6 saptamani si aparent, daca totul va merge bine voi avea gemeni. Am doar cateva mici probleme (trombofilie si tromboze anterioare, hipoglimecie, hipotensiune,etc) dar ce ma "ucide" pe mine acum sunt greturile constante...de varsat nu vars dar am o stare de greata toata ziua incat numai daca ma gandesc la mancare am stomacul in gat, sa nu vb daca o vad sau miros...ma fortez cat pot sa mananc dar nu dau randament si in loc sa iau in greutate scad in greutate...am si un job f stresant si solicitant (sef dep logistica la un mare lant de magazine) si nu pot sa stau toata ziua sa ma chinui sa mananc ca inca putin ar trebui sa dau randament si la job...cel putin pana anunt
Deci...help please, un sfat, un remediu, orice...
Mersi anticipat
Felicitari si sarcina usoara iti doresc! desi nu pare usor de crezut antidotul sta tot in mancare. Cum deschizi ochii sa ai ceva langa tine (o felie de paine, un biscuite) si mananca pana sa te ridici de tot din pat. Senzatia de foame mai rau face. Bineinteles ca eviti ce poate avea miros care sa-ti displaca in noua ta stare. Pana am priceput eu asta m-am chinuit la ambele sarcini, dar de la a doua cel putin, m-am invatat minte si mananc si eu dimineata (ceea ce nu s-a intamplat inainte de 30 si de ani)
Zofran este medicamentul minune care iti ia greata in 10 minute si esti ca noua. Din pacate, medicii romani nu il recomanda, dar poate gasesti pe cineva are a facut ceva schimb de experienta in State (poate si in Europa, nu stiu) care sa ti-l prescrie. Eu numai cunel am putut duce 4 sarcini cu hiperemeza (la fel, nu puteam nici bea apa)
Toate celelalte remedii, in cazul meu, au fost apa de ploaie. Ginger tea, ginger soda, mancatul de biscuiti sarati inainte sa ma scol din pat, benzile anti-rau de mare/masina, acupunctura, nimic, nimic nu a dat rezultat.
Succes!
Si eu am folosit tot Zofran atunci cand simteam ca nu mai pot. Am avut greturi la a doua sarcina pana pe la sase luni cu zile in care vomam de 4-5-6 ori pe zi. Eu stiam ca se gaseste si in Romania, substanta activa este Ondansetron.