Bebelusi de Sep-Oct 2013 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis
[Dar din ce am inteles, conteaza foarte mult "materialul clientului", daca cineva are piele care "se preteaza" la vergeturi, poate sa dea si cu mama cremelor si tot apar ele.


Eu Aviz mamicilor primipare: sanii cresc mult din primele saptamani. Nu asteptati sa ajungeti in luna 6-7 ca sa va dati cu crema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mess0804
Ziarele is pline de situatii cand GP-ul trimite acasa lumea cu dureri vagi care pana la urma se dovedesc chestii grave.


Nu puteti opta pentru clinici particulare?
EDIT: am vaqzut ca ai zis ca mergi la particular - nu citisem tot mesajul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elena_R
Maine ma duc iar la un ultrasunet si sa imi ia sange. Cred ca de data asta imi face si testele genetice. Voua va face asa ceva? Ce sunt astea de fapt?


Se fac si aici. Se face eco si a doua zi se iau analize de sange (sau in ordine inversa, nu-mi mai amintesc din 2010 ). Ideea e ca se urmaresc niste markeri din sange si se coreleaza cu ecografia. Are si o mare componenta statistica si conteaza imens genetica - daca au fost copii cu afectiuni genetice in familie. Eu nu am mare incredere in el, pentru ca are o marja de eroare maricica si poate da fals-pozitiv unde nu este cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Ioana, vreo noutate de la medic? (tin pumnii sa fie cu vesti bune)



Inca nu DB, dar multumesc pentru incurajare. Dupa 1 februarie merg la control din nou. In ultimile zile sanii s-au potolit si tare ma tem ca nu iese cum imi doresc dar inca mai sper.

Pe un ton mai optimist, vineri va vizitez! Ma rog, va vizitez insula , ca ajung la Cardiff/ Swansea DACA vor circula avioanele. O excursie scurta de 3 zile. Am scris si la subiectul ro in UK sa intreb fetele ce e de vazut/ facut, ca e timpul scurt dar nu imi raspunsese nimeni - o sa mia verific.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna fetelor, intru si eu sa va salut intre 2 programari

Imi pare rau ca ai probleme cu o scurgerea maronie, Elutza, sa vii cu vesti bune de la medic si sa nu fie nimic serios. Stiu o gramada de gravidute care au avut acest tip de scurgeri si a fost totul OK.

Si eu sunt mare amatoare de fructe de mare, putem sa le mancam daca sunt gatite... deci paste cu fructe de mare bine gatite e OK, cocktail de creveti nu e OK. Eu va trebui sa fiu atenta la branzeturi (sa fie toate din lapte pasteurizat, deci bye-bye branza mea favorita de capra) si sa nu pap pateu sau icre...iar in aprilie cand merg in Romania in vacanta sa intreb mereu pe unde ma duc daca maioneza e "de casa" sau "de pravalie" (aia din borcan e OK)

Ioana, nu-ti imagina ca serviciile sunt asa de rele... problema e ca unii dintre medicii de familie, ca peste tot, pot sa fie superficiali si nu te trimit la investigatii mai serioase de la inceput. Si ca poate dura cateva saptamani pana ajungi la un specialist prin NHS - cam asa e peste tot in Europa de Vest sau America, exista liste de asteptare, doar in situatii de urgenta ajungi la specialist in cateva ore sau zile. Bineinteles, daca ai asigurare privata mergi la "privat" si acolo merg mai repede lucrurile, problema e ca asigurarile private sunt f f scumpe si putina lume le are. Exista clinici particulare unde te poti duce sa faci ecografii (si eu am fost la prima sarcina), costa intre 100 si 200 de lire (depinde de tipul de ecografie), dar ca sa ai sarcina urmarita complet in sistemul particular si sa nasti in clinica particulara, asta e f f scump - eu cunosc doar o singura persoana care a procedat asa si e vorba de o actrita destul de renumita, cu exceptia ei toate femeile pe care le stiu in Glasgow (scotiene, romance sau de alta nationalitate) au avut nascut prin NHS. Asa cum spunea si Miha, e cu plusuri si cu minusuri, dar pe ansamblu e OK.

Dark Bendis 7+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ioana, bafta pe 1 febr

Imi pare rau ca nu ti-au raspuns fetele in legatura cu vizita, poate nu e nimeni care sa stea in zona aceea, majoritatea cred cs locuiesc in Londra sau prin imprejurimi. Eu nu am fost niciodata in Wales pana acum.
Mult noroc sa zoboare avioanele si sa ajungi cu bine in UK!

Dark Bendis 7+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Darkbendis, chiar ma gandeam ca noi acum mergem numai la o clinica privata si abonamentul ne costa cam 50 de lire/ luna pe toti 3.

Multumesc pentru urare, sper sa ajungem cu bine in Wales.

Am vrut sa te intreb, de la ce vine nickname-ul tau? Daca nu e secret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabold spune:

Sa va povestesc despre ecografii. Eu cum am mai spus sunt medic pe medicina interna si am facut si cursuri de ecografie. Momentan fac ecografii pt intreg spitalul. Am citit destul de mult despre efectele ultrasunetelor. Depinde mult de aparatul de ecograf cat de nou sau cat de performant e. Dar orice tip de aparart care foloseste ultrasunetele incalzeste tesutul. Acum cu cate grade exact este disputabil. O temperatura ridicata poate da malformatii. idee e ca nu trebuie abuzat nici ecograful asta mai ales cand se foloseste dopplerul( instrumentul cu care se asculta bataile inimii), cica asta ar incalzi si maimult. Au mai fost demonstrate ceva fenomene in timpul folosirii ecografului, cum ar fi formarea de mici bule in lichidul amniotic, foarea de fluxuri de lichid amniotic...dar nu s-a demonstrat inca ce efecte su aceste fenomene asupra bebelusilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabold spune:

Nu vreau sa va sperii. Si eu am facut pna acum 4 ecografii si o sa le fac pe toate cele recomndate de medic. Dar nici un abuz nu e ok. Tentatia la mine e mare...am ecograful pe mana in fiecare zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_lupu spune:

Citeste mai bine cine a spus.Uita-te la Alinabold.Si mie mi-a spus dr. ginecolog faptul ca sonografia nu da chiar asa bine folosit des.Intr-adevar,in primul trimestru mergi mai des la sono si ecograf.

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Citat:
citat din mesajul lui alinabold

pt ca am auzit ca ecografia ar putea incalzi bebelusul si nu ii face chiar bine.


Laura, chiar ma faci curioasa. Ecograful foloseste unde asemanatoare celor radio si sunt printre cele mai inofensive. Ai citit vreun studiu sau e... din auzitelea?

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!


Mergi la inceput