Gradinita Berceni-sector 4 - centru

Gradinita Berceni-sector 4 - centru | Autor: LilianaR

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamicilor, taticilor, educatorilor si cui mai citeste pe-aici!
Sunt intr-un impas: trebuie sa aleg o gradinita si, de cateva luni, nu am stabilit macar tipul de invatamant. Sa fie de stat, sa fie privat, sa fie pe metoda Montessori, sa fie pe Waldorf... habar nu am ce si cum.

Sigur, as prefera ca gradinita sa fie cumva in drumul meu, asa incat m-ar ajuta sa cunosc daca stie cineva ceva despre gradinitele din Berceni de Ilfov. Si, mai apoi, din Berceni de Bucuresti. :))

Cu spaga am probleme; am probleme si sa dau si sa intru in fata cuiva si mai si uit cand e ziua tuturor, asa incat nu prea mi-ar trebui o gradinita pe unde daca uiti de ziua educatoarei mai uita si ea de pruncul tau. Nu de alta, dar ma sperie ce aud.

So... aveti copii in zonele cu pricina, ma puteti indruma macar spre ce gradinite sa vizitez, despre care sa ma interesez etc.???

Sunt in pom, pomul in aer, stiu ca intrebarile mele sunt generale, dar daca macar ma certati ca sunt imprastiata, poate inteleg de pe unbde ar trebui sa apuc aceasta cautare. Ca nu prea mi-as dori sa imi duc pruncul sa se adapteze pe undeva si sa-l mut apoi ca-i ma-sa nebuna.

Sa aveti copii fericiti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns consi_s spune:

Liliana, asa eram si eu acum un an, total dezorientata si nu stiam de unde sa o apuc oe drumul gasirii gradinitei perfecte. Stiam doar ca vreau o gradinita privata (nu avea 3 ani) si cat de cat aproape de casa. Am citit mult pe forumuri, am vizitat niste gradinite, in final baiatul meu merge la Yuki. Daca te interseaza ca locatie si vrei mai multe amanunte, te pot ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Am gasit gradinita pe net, e o gradinita. Pe tine ce te-a convins? Caci asa, de pe saituri, toate sunt gradinite.

Este ieftina, asa e clar. In rest? Masa cum e? Nu mi-am putut da seama din poze daca dorm in aceeasi camera unde au si activitatile si nu precizeaza pe sait ca ar avea si dormitoare. E important, al meu abia-abia mai doarme cate o ora si ceva pe zi... Nu stiu cat o sa mai doarma peste 1 an.

Mergi la inceput

Cred ca termenul imi place sau nu o gradinita are o foarte mare componenta subiectiva.
Noua, ca parinti, ne poate placea o gradinita dpdv al locatiei, al pretului, ne place sau nu meniul, educatoarea, metoda de educare, etc. Dar verdictul final il da copilul. Din acest motiv cred ca la fiecare gradinita exista pareri pro si contra. Copilului trebuie sa-i placa de educatooare, daca nu e "chimie" cred ca mai departe nu va functiona bine. De asemnea, treebuie sa-i placa colectivul, copii. Daca va fi cel putin un copil care il va agasa sau sicana zilnic, din varii motive, atunci copilul clar nu va mai vrea la gradi.
Noi oscilam intre 2 gradinite, in final am zis sa incercam aici sa vedem cum e, fiind si mai aproape de casa. Am mers 3 zile, cate o ora pe zi, de proba, sa vedem cum ii place baiatului (avea 2 ani si jumatate si era foarte foarte mamos si reticent la straini, schimbari, locuri noi). Nu a reactionat foarte rau, motiv pentru care l-am inscrs aici. A plans rau la inceput, dar s-a atasat de educatoare si incet incet s-a obisnuit. Mi-a placut ca atunci cand l-am inscris noi se forma grupa mini (2-3 ani) si doar ce sosise o educatoare, educatoare pe care o are si acum la grupa mica.
La grupa lui dorm in camera in care se joaca, la cei mici acum au camera separata. Sala de mese e separata. Au 2 mese principale si 2 gustari. Suplimentar poti plati sistemul de supraveghere video si poti vedea ce face copilul tau. Au si tot felul de optionale. Fac cand si cand iesiri la teatru, in parc, la gradina botanica. Au avut serbare de 1 iunie si de Craciun. Vara ies zilnic afara, iarna au program de sport in clasa. Daca mai veri alte amanunte te rog sa-mi spui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Liliana, citesc si eu pe aici ca ma intereseaza subiectul; locatia as fi in drumul meu spre serviciu.

Voiam doar sa-ti spun sa nu incepi cu idei preconcepute ca nu va dormi. Al meu a avut mereu probleme cu somnul acasa. E greu mereu sa-l pun la somn. Acum ca e mai mare nici nu ma mai chinui sa-l adorm la pranz. Daaaaaaaaaar... la gradi doarmne fara discutii. Adoarme imediat ce pune capul pe perna (am posibilitatea de a vedea video). Si asa sunt cam toti colegii lui: acasa dezastru... la gradi adorm, mananca, se schimba... etc
Succes

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 22+

Mergi la inceput

Consi_s, asa e, suntem foarte subiectivi, de aceea sunt constienta ca ar trebui sa ma informez destul inainte de a lua o hotarare. Si mai sunt constienta, chiar si asa, ca fiului meu ar putea sa nu-i placa si atunci, asta e, vom schimba.
Oricum, sansele reale sunt foarte mici, e un copil cu o adaptare buna la diferite situatii si sper sa nu il agaseze nimeni, ca al meu inca nu realizeaza cat de tare poate rani cand impinge (asta e reactia lui acum: impinge sursa raului :)) ).

Ma intereseaza mult abordarea sau metodologia educatorilor pe care i-ar avea, mai mult decat distanta fata de casa ori de munca. Circa o jumatate de ora imi pare decent.

Cat despre somn, asa e, nu stiu daca va dormi sau nu la pranz, nici nu spun asta, spun doar ca vreau sa aiba locatii diferite, preferabil, tocmai oentru ca nu stiu ce va fi. Poate ca va dormi, poate ca ba, as vrea sa aiba varianta in ambele cazuri, avand in vedere ca mereu a dormit sub medie ca timp, ca adoarme tot mai greu si mai putin.
Sincer, mi-as dori sa-si pastreze somnul de pranz, dar mie imi era greu cu el la camin... :))

Multumesc de sfaturi, m-ar interesa pe ce axeaza o gradinita sau o educatoare, care e linia educationala, de exemplu invatarea prin joc (generic, toate metodele aplica asta la varstele lor) sau accent pe obedienta, pe spiritul liber; pe imaginatie sau pe politete; pe aia sau pe aialalta.
Nu stiu cum sa fiu mai exacta, mi-as dori ca fiul meu sa se poata desfasura, nu sa stea la colt sau cu mainile la spate, asta nu imi pare educatie, ci dresaj.
Mi-ar placea o gradinita cu multe activitati creative, cu o curricula larga, cu o buna comunicare cu parintii, cu eventuale asociatii de parinti, cu o buna colaborare intre toti educatorii copilului: parinti, profesori de diverse, educatoarea, directoarea...
NU mi-ar placea sa aiba activitati restranse, desenam, apoi coloram... ar fi indicat (pentru mine spun, subiectiv) sa aiba si ceva hand crafturi (gen origami, decupaje cu foarfecta, hand made obiecte de Craciun sau martisoare...).
Sa puna accent pe diverse sarbatori, ce inseamna mama, ce inseamna tata, cum ii sarbatorim. Bla-bla.
Nu ma intereseaza ca programul lung e pana la 17, 16:30 sau 18:30, insa as prefera o gradi fara program pana la 20.
Mentalitatea gradinitei, asta incerc sa aflu. Poate e prea mult...

L.E. Am gasit unele detalii despre modalitatile de disciplinare la unele gradinite si e neplacut...

Mergi la inceput

Ce varsta are copilul tau? Pentru ca activitatile se fac si in functie de varsta. Spre exemplu anul trecut, la grupa mini, se jucau foarte mult. Acum, la grupa mica, au activitati intercalate: gimnastica, lucru manual, colorat, plastilina, povesti-poezii, jucuri colective, etc. Au inca o mare parte din timp dedicata jocului, pentru ca chiar daca au implinit 3 ani, nu-i poti tine mai mult de 15-20 min intr-o activitate la masa. Au tot felul de jocuri si jucarii. De multe ori vine acasa cu diverse obiecte confectionate la gradi (cu ajutor, cu siguranta). Cei mai mici se joaca destul de mult, au spatiu mare de joaca, asculta muzica, danseaza, foarte rar se uita la desene animate. Televizor nu e decat la cei mici, dar e folosit in general pentru diverse activitati.
Sfatul meu e ca, orice gradinita alegi, sa nu te bazezi exclusiv pe forumuri si pe diverse persoane mai mult sau mai putin binevoitoare, ci sa mergi 1-2 zile sa asisti la activitati, pentru a-ti forma o parere.
Pentru martisor pregatesc de exemplu o surpriza care va fi prezentata in fata mamelor.
Legat de somn, nu cred ca exista vreun copil care sa nu doarma la baiatul meu in grupa. Unii adorm mai greu, altii mai usor, unii dorm mai mult, altii mai putin, dar toti dorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea41 spune:

Liliana, eu cred ca ai inceput cu dreptul deoarece criteriile tale de selectie sunt foarte bune, e mai importanta educatia pe care o primeste decat apropierea de casa. Fetita mea a fost la Big Smile (str. cuza voda- tineretului) iar eu locuiesc pe Oltenitei, am preferat sa merg 20 de minute dimineata pana la gradinita dar sa stiu ca are un program bine organizat si fara timpi morti. A facut engleza in fiecare zi, activitati educationale impartite pe arii de activitate, arta plastica (cu profesoara de arta, la fel si engleza-au profesoara de engleza care ramane cu program lung in gradinita) si au o gramada de proiecte si activitati extrascolare. Eu am fost tare multumita, acum dominisoara mea e la scoala . Iti recomand cu caldura acesta gradinita, te vei indragosti de la prima vedere de ea si de educatoarele de acolo. Vezi ca au si site!

Andreea

Mergi la inceput

Cred ca joaca trebuie sa fie activitatea prin care invata pana la macar 6 ani... Sigur ca joaca e ceea ce fac, asta nu inseamna ca e altceva decat educatie.
La 2 ani si 4 luni fiul meu se poate juca fix 15 secunde cu un joc sau il poate teroriza si o ora. Depinde de starea lui de atunci, de interes, de noutate sau nu, de persoanele cu care participa la acel joc...

In mare toate gradinitele promit la fel, toate sunt centrate pe copil, caci ce-ar putea spune altceva? Toate ii invata prin joc, toate le dezvolta ce le trebuie dezvoltat, toate au saituri cu vorbe de lemn...
Cum vad in spatele acestor vorbe, unele sunt reale, altele nu.
Ca face arte plastice sau desen, origami sau arte martiale, nu conteaza deloc; modul de lucru conteaza, sa nu se tipe, sa nu se pedepseasca, sa nu se descurajeze initiativa...
Nu vreau musai sa vorbeasca fluent engleza la final de gradi sau sa citeasca cu intonatie, dar vreau sa nu fie timorat in fata educatorilor, sa aiba initiativa, sa fie indraznet, sa stie sa ceara ce vrea, sa stie a se integra intr-un grup nou.
Sigur ca asta va invata si acasa, insa nu doresc o contradictie intre sistemul de educatie organizata si familie, trebuie sa avem o linie comuna.
INvata integrarea in societate la gradinita, atat, asta ma intereseaza; si m-am plictisit sa tot citesc pe saituri de gradinite despre dezvoltarea personala... fara sa mi se spuna o metoda, ceva palpabil, dincolo de limbajul standard.

Mergi la inceput

Apropo de ce scrie pe saiturile gradinitelor: am gasit o gradi interesanta si am zis sa studiez, vad pe sait ca au optional de Mind Lab, mie imi plac si caut pe saitul Mind Lab, lipsa pauza. Le scriu si nu colaboreaza cu respectiva gradinita.
Acum, as fi luat-o in considerare, insa ma tem ca informatii din astea dezinformante duc la o proasta comunicare ulterioara. Nu stiu ce sa fac, sotului ii placea gradinita.

Mergi la inceput

Nimic despre gradinitele din comuna Berceni?

Gradinita privata e varza, in afara de curatenie (care e default pentru mine), optionalele lasa de dorit, engleza e praf, caldura mare (ca la toate gradinitele, ca si de-aia se imbolnavesc toti pruncii atata). Pretul e mic, ce-i drept, mancarea so-so, adica e facuta acolo, dar in meniul pe care mi l-au dat aveau in acelasi pranz si mazare si varza... ma rog.
Minunat e ca dorm in alta camera decat cea de activitati, nasol e ca sunt cam 30 intr-un dormitor. Daca vin toti.
Curtea e superba, mare, foarte bine amenajata.
Transparenta buna.

La Gradinita de stat nr. 2 parca, salile de clasa te strang, trebuie sa scoti mesele sa intinzi paturile de culcare. Caldura mare, la fel, miros inchis dupa somn, neaerisit. Educatoarea care va lua grupa mica e de dinainte de razboi si pare la fel si mentalitatea; sau mai degraba mentalitatea.
Curtea super ok, amenajata frumos, marisoara. Nu am intrebat cost.

Sa ma duc si la nr. 1?

Mergi la inceput