Azoospermia
Raspunsuri - Pagina 5
elena74 spune:
MPH , cat de mare este FSH?
In literatura de specialitate, se spune ca la o valoare de peste 3 ori limita maxima este azoo= 0.
Dar totusi sotul meu la FSH 37,8 U/l ( normal 1,13-12,51 U/l) a avut in jur de 100.000/ml , grad A+B 20%,
Pentru mai multe sanse am avut 2 probe congelate plus inca una in ziua punctiei, astfel a fost suficient pt FIV +ICSI. Am obtinut 5 blasto AA la 5 zile.
Oricum eram pregatiti si pentru punctie daca nu erau viabile pentru ICSI.
NADALI,eu citesc forumul de foarte mult timp, si pe azoo am retinut cateva cazuri, probabil sant mai multe , dar astea mi-au ramas in memorie:
Amzulica - a reusit FIV+ICSI cu biopsie testiculara la o clinica in Bucuresti.
Melisa a reusit din prima la fel la Wunschbaby Viena.
Pisix a reusit , daca stiu eu bine de 2 ori la AZVUB Bruxelles.
In toate cele trei cazuri era vorba de azoospermie obstructiva.
mph2012 spune:
buna
fsh .... 45
Si eu am citit ca la o valoare asa mare nici nu are loc spermatogeneza.... si totusi la a doua spermograma Dr mi-a spus ca exista (sub 1 milion) cu forme normale peste 50% dar fara mobilitate si fara vitalitate.
elena74 spune:
Si sotul meu a avut odata FSH 42 ,
Cel mai important cred ca este ca aceasta analiza sa fie facuta acolo unde va hotarati pt Fiv, ei trebuie sa spuna daca sant sanse de Fiv.
Cu o luna inainte de a face noi Fiv, a facut o spermograma la Cluj Gynia, cu rezultatul " Rari" , si embriologul era foarte nedumerit ca noi eram ferciti ca a gasit totusi ceva.
nadali spune:
Azoo obstructiva fata de azoo neobstructiva se constata in functie de fsh? ce valoare indica ca ii azoo obstructiva?
gabriela_tutuianu spune:
nu cred ca asa se considera . adica nu vad cum fsh arat daca este azo obstructiv sau neobstructiv .
dar o valore mare FSH arata ca spermatogeneza nu are loc . deci 0 .
gabriela_tutuianu spune:
pt a vedea daca este azo obstrucitv sau nu se face eco . consult la urolog si eco .
barbatii insa nu sunt prea deschisi pentru acest tip de "intalnire" .
nadali spune:
Dar noi am fost la eco.. si nu ne-a zis nimic...poate nu a vazut nimic....sau poate nu stie sa citeasca ce vede pe ecran...oricum abia astept sa isi faca analizele sa vad ce surpriza ne mai este rezervata....
gabriela_tutuianu spune:
de multe ori nu spun multe pentru ca nu stiu la ce se uita . din pacate .
cred ca ar fi fost bine sa intrebi . dar mergeti mai departe cu testele .
gabriela_tutuianu spune:
de multe ori nu spun multe pentru ca nu stiu la ce se uita . din pacate .
cred ca ar fi fost bine sa intrebi . dar mergeti mai departe cu testele si vom vedea .