Nadia Comaneci si margarina "RAMA"
Raspunsuri - Pagina 6
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adastero Un lucru e cert: Nadia Comaneci sigur nu ii da copilului margarina!!!! |
De ce e atat de cert?!
mianna spune:
no de ce ca-i scris cu bold, italice, underline si 4 semne de exclamare (ma mir ca marimea fontului a ramas normala). vrei mai multe argumente?
Dorsilia spune:
Nici Andra nu cred ca-si spala parul cu samponul caruia-i face reclama, nici Monica Barladeanu nu cred ca foloseste crema careia-i face reclama, nici Emilia Popescu nu cred ca bea Activia :P
gabitza2005 spune:
Eu am o nelamurire in ce priveste reclama asta: de ce pune margarina pe porumbul fiert??? In viata mea n-am vazut asa ceva, oare asa se mananca in America?
J G spune:
Eu pun unt pe porumbul fiert... deci banuiesc ca merge si margarina, daca servesti asa ceva :)
rall spune:
In loc de unt / margarina, incercati "grasime" (adica ulei intarit) de cocos. Are aceeasi consistenta, gust de nuca (romaneasca) si 1000 de beneficii.
(Grasimile saturate din uleiul de cocos nu duc la cresterea colesterolului rau si ajuta la prevenirea ateroscrelozei.
- este util pentru cei care lupta cu kilogramele in plus. Ajuta la cresterea metabolismului prin eliminarea stresului pe care-l are pancreasul.
- este usor de digerat si ajuta la functionarea sanatoasa a glandei tiroide si a sistemelor de enzime;
- este util in tratarea pancreatitei;
- uleiul de cocos ajuta la functionarea mai buna a sistemului digestiv, impiedicand aparitia diverselor probleme de digestie, inclusiv sindromul de intestin iritabil;
- grasimile saturate prezente in uleiul de cocos au proprietati anti microbiene si ajuta in relatiile cu diferite bacterii, ciuperci, paraziti etc, care provoaca indigestie;
- contine un nivel foarte ridicat de antioxidanti, care ajuta la protejarea organismului de radicali liberi si de prevenire de boli degenerative si imbatranirea prematura;
- intareste sistemul imunitar deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric si acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale;
- ajuta la prevenirea bolilor de ficat, datorita prezentei de trigliceride cu lant mediu care sunt usor convertite in energie atunci cand ajung in ficat, reducand astfel sarcina de lucru asupra ficatului (se previne acumularea de grasime);
- atunci cand sunt aplicate pe infectii, se formeaza un strat chimic care protejeaza partea infectata a corpului de praf, ciuperci, bacterii. Uleiul de cocos este cel mai eficient pentru vanatai, deoarece accelereaza procesul de vindecare prin repararea tesuturilor deteriorate;
- este preferat de sportivi datorita faptului ca transforma continutul de grasimi in energie, creste nivelul de energie si imbunatateste performantele sportive;
- este un excelent ulei de masaj pentru piele. Actioneaza ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata;
- impiedica formarea ridurilor, dar ajuta si in tratarea diferitelor probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatite, eczeme si alte infectii cutanate;
- este o hrana foarte buna pentru par ajutand la cresterea lui sanatoasa. Daca se fac masaje regulate cu ulei de cocos asupra scalpului, nu vor exista probleme cu matreata. Este un balsam excelent si ajuta la revigorarea parului deteriorat.
Datorita continutului ridicat in saruri minerale, oligoelemente, aminoacizi si substante vitale secundare, untul de cocos favorizeaza sanatatea si starea de bine, avand efect depurativ si alcalinizant al intregului corp. Este recomandat si in terapia ayurvedica pentru proprietatile sale antiinflamatorii, calmante ale febrei, ale tulburarilor renale si circulatorii, precum si in ameliorarea bolilor urinare si intestinale.)
gabidaniela spune:
Ultimele descoperiri in domeniu:
Milioane de romani consuma margarina in fiecare zi, insa putini o fac corect, afirma cunoscutul nutritionist Gheorghe Mencinicopschi. Potrivit acestuia, obiceiul de a scoate margarina din cutie ne vaduveste de numeroase substante nutritive, cutia fiind de fapt cea mai hranitoare parte a popularului surogat de unt.
“Cand cumpara o margarina, primul lucru pe care il face de regula o gospodina e sa o scoata din cutie. Ceea ce nu stie insa consumatorul de rand e ca plasticul din care este alcatuita aceasta ‘coaja’ a margarinei este mult mai bogat in vitamine si minerale decat continutul sau. Daca nu ne place consistenta cutiei, o putem folosi la gatit. Cand se topeste, devine un inlocuitor excelent de mozzarella, un ingredient esential in bucataria mediteraneana.”
Dr. Menci a mai tinut sa sublinieze ca, daca este consumata cu tot cu cutie, margarina este superioara untului din toate punctele de vedere. “Desi e identic cu margarina, untul de pe piata se vinde, in general, ambalat in hartie; aceasta nu contine nici pe departe atatia nutrienti cati gasim intr-o cutie proaspata, ca la mama acasa.”
Sursa: http://www.timesnewroman.ro/life-death/8726-mencinicopschi-recomanda-sa-consumam-margarina-cu-tot-cu-cutie-acolo-sunt-toate-vitaminele