Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (74)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

BrighitMama ,Miracol si eu plingem citind mesajul tau foarte emotionant mama sa topit toata si iti transmite sanatate tie si picilor tai

esti exeplu cel mai bun pt mine imi dai curaj si putere sa merg mai departe ma simnt norocoasa si mai bogata ca te am "cunoscut"

Noi aseara am avut un episod... sangerare puternica ca la ciclu am inebunit dimineata am fost la medic copii sunt bine sangerarea este de la cerclaj aia mici "ii faceau cu mana la miracol"am tras o speruetura

amalia tsakoniati
14+
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_a spune:

brigit toata admiratia, la tine a fost o situatie speciala
asistentele si doctorii sunt niste nesimtiti, dar asa sunt peste tot la noi (chiat si la privat parca spunea anne sau altcineva), oare e o tactica ceva ca daca tipi la femeia abia nascuta, o incurajezi si produce mai mult lapte? nu cred dar asta e.
Asa le zic tuturor,acum vii? pai nici nu trecusera 24h de la nastere si m-am dus prima oara cand m-au chemat si imediat dupa ce m-au dat jos din pat, scos sonda and stuff.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Multumesc mult pt floricele, orice mama ar fi facut la fel. Da, la noi a fost o situatie speciala, dar iata ca se poate alapta si in cazuri de-astea.
Ce sa va zic ca acum imi e nu stiu cum sa ma gandesc la momentul cand nu voi mai alapta. Initial am spus ca macar 6 luni sa alaptez. Acum am crescut miza. Singurul inconvenient e ca nu ma incape nimik peste sani, am un bust mai generos ca al pamelei anderson. Ramane de vazut.
Cu lactatia singura chestie e ca nu poti sa te razgandesti. Daca pierzi laptele -pt ca esti obosita, surmenata, ai o gramada de chestii de facut in casa- greu mai vine laptele inapoi. De asta eu am preferat ajutorul mamei/soacrei, ca nu le puteam face pe toate. Pt cine nu are ajutoare e si mai greu. Si nici nu imi imaginez cum ar fi fost sa mai si muncesc in timpul asta...ca eu nu mai sunt buna de nimik in rest.

Anne, paturile sunt fixate cu niste cleme, nici nu ne-am pus pb sa le lasam nesecurizate nici macar acum. A bricolat sotul la ele. Cu mopul....ma mai gandesc. Mie mi se parea mai normal sa se umfle parchetul ala de lemn masiv decat asta care e super tratat. De fapt nici asa nu mi s-ar parea normal sa se umfle, ca ma gandesc ca ar tb sa faca abur, nu balta.

Laura, momentan la noi e cam cum ai zis tu: ne-am pus un pic vietile in stanby, am renuntat la multe obiceiuri si tabieturi. Insa nu simt ca am pierdut nimic, ci doar ca am castigat. Ai mei mai nou o tin intr-o vorbaraie toata ziua, nu ma satur de stat cu ei la povesti, in special Miss arunca niste zambete care te topesc. Nu stiu cum trece ziua cu ei.

Matusico, imi pare rau ca ai avut emotii. Sper sa nu mai sangerezi. Medicul ce a zis sa faci? pupici pt Miracol, pumnii sunt stransi stransi sa fie incercarea norocoasa si o asteptam si pe ea aici graviduta.

Ana, da, asa e cu medicii nostri. Comunicare 0 barat...te imbolnavesti doar ascultandu-i. Din pacate nici nu ai o alegere de facut, la privat pe langa preturile prohibitive dai peste aceiasi oameni


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna mamici,
dianaradoi: exact asa gandesc si eu. suntem diferiti si reactionam diferit. ceea ce e bine pt unul nu e neaparat si pt altul. eu una sunt foarte bucuroasa ca m-am nascut in vremurile astea , cand tehnologia mi-a permis fericirea de a putea face copii, dar si de a fi rasfatata sa-i pot hrani si cu lp la biberon sau lapte muls de la mine (cu pompa electrica). Laura, la tine fac aluzie, pt ca mi s-a parut curata rautate sa vorbesti asa (ma refer la fraza cu rasfatae si alintate sau numai stiu cum ai zis exact). Nu mai despica firul in patru cum ca nu a specificat clar "in cazul meu" si a vorbit la modul general, pt ca era clar ca vorbeste pt ea. daca-mi amintesc bine, nici tu nu mi-ai raspuns nici pana-n ziua de azi unei intrebari f clare de la vremea respectiva (era o intrebare camca a lui Brigit, ce facem in cazul cand urla copiii sau cam asa ceva). Mi-ai raspuns la modul general, ca asa se face si se drege, insa pe mine ma interesa exact ce ai facut tu in situatia respectiva.
In orice caz, mi s-ar parea mai ok sa ne ajutam in impartasirea experientelor personale decat sa ne luam peste picior. pe mine m-au ajutat mai mult experienteel concrete ale celoarlalte mamici, ca in rest aflam si din Capraru ca emai ok sa-l alaptezi decat sa-i dai lp, nu?
Ah, si sa nu uit: pana pe la un an am avut impresia ca timpul sta in loc si eu voi impietri cu copiii in brate. Nimeni nu ma convingea ca acele momente vor trece.

anna: ai dreptate. deja o bona nu mi-a mai raspuns cand i-am spsu ca va fi si mama. azi ma vad cu alta, insa diseara intru pe site-ul indicat de tine. mercic mult de pont.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

si nici cu lasatul nostru pe ultimul plan nu sunt de acord, nu toate avem soti asa de dedicati sau intelegatori ( e un tatic aici care-si plimba mereu bebeul mic. cand il vad imi vine sa arunc cu rosii in el:)- glumesc); si nici sa-i spun "p-aci ti-e drumul" nu e in regula, pt ca la drum am pornit amandoi cu muulti ani inurma. primul an de viata al copiilor ne-a adus multe incercari -pe unele am crezut ca nu le depasim. deci va sfatuiesc cu toata convingerea sa aveti grija si de voi . daca puteti. eu nu prea am putut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Monas, rea-buna ... e parerea mea si mi-o mentin .

Imi cer scuze daca nu ti-am raspuns cum ai fi vrut, nu imi amintesc despre ce intrebare era vorba. Dar acu, sincer, daca ma intrebi ce am facut acu' 7 ani, cand unul nu vroia supa si celalalt isi punea castronul in cap, nu imi amintesc sa iti spun cu precizie. Pot sa ma straduiesc, insa ...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mona, imi cer scuze daca te voi supara si mai tare, dar intreb (poti sa nu imi raspunzi): la tine sta mama ta? Ea te ajuta cu copiii de cand erau mici-mici?

Daca ai avut ajutor la copii permanent prin prezenta mamei tale, nu ai alaptat, deci nu ai fost obligata sa ii tii agatati de san, ce te-a impiedicat sa te dedici relatiei cu sotul?

Eu cele mai mari 'meciuri' in primul an de viata al copiilor le-am avut cu barbatul cand eram cu cei mici la mama cate 2-3 saptamani. Cand eram noi doi singuri acasa, abia apucam sa ne pupam si ii/isi puna o strachina de mancare in fata, nu aveam timp de certuri si comentarii. Ca o fi vrut el mai mult sex, mai multe plimbari si romantze, apoi na, ghinion de neshansa! Copiii i-am facut impreuna, tragem impreuna. Cam asa sunt eu: ori la bal, ori la spital. Ne-am inhamat la caruta, tragem amandoi!

Ia sa nu se fi 'impiedicat' de mama soacra prin casa si sa fi trebuit sa puna mana cand venea de la servici sa schimbe copiii, sa se joace cu ei, sa ii imbaieze, sa ii plimbe, sa faca mancare sau curat. Ar mai fi avut timp sa se miorlaie ca e neglijat? Ia sa-l fi lasat in fiecare saptamana vreo 3 -4 ore singur cu copiii si sa te fi dus la o cafea cu o prietena, mai avea de comentat apoi ca stai degeaba toata ziua si nu ii sufli suficient in popou?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_a spune:

mersi de sustinere monas, ma descurcam si singura, dar nu vreau sa intru in polemici prea mari
stiu ca la mine se referea laura, dar nu m-am simtit ofensata, pt ca nu sunt nici rasfatata, nici alintata si am trecut prin destule in viata ca sa stiu ce conteaza si ce nu

nici eu nu am contestat ca e mai bun laptele de mama, decat cel praf, dar de aici pana la a ne lasa pe planul 1000, si daca am facut copii, sa ne sacrificam pana la adanci batraneti, si apoi unul moare la 40 ani si celalalt sta si regreta ca nu a apucat sa faca nimic si pt ei (ma refer la cuplu), ci numai pt copii, care la 20 ani pleaca si-si vad de ale lor, e drum lung, parerea mea, insa cum am zis fiecare sa faca ce vrea si cum vrea

si eu mi-am dorit mult copii, si am facut tratemente, FIV and stuff, dar asta nu inseamna ca gata, am copii si viata s-a sfarsit, nici chiar in primii lor 2 ani

la un moment dat si eu aveam impresia ca le neglijez pt ca mai ies cu sotul la cate un restaurant, dupa care mi-a zis esti nebuna, stai toata ziua acasa, esti cu ele 24/7, altii ii duc la cresa/gradi la 7 dim si-i mai iau la 7 seara, masa, papa si culcare si tu stai tot timpul cu ele, si mi-a trecut.

la faza cu ce faci daca plang amandoi de foame si esti singura, am sa dau un raspuns direct si taios, dar adevarat: ce sa faci, ii dai unuia sa manance si celalt plange. De prefarat dai celui care mananca mai repede, timp in care cel care asteapta plange putin, dar nu vad ce ai putea sa-i faci? cand erau mici, mici, ii puneam biberonul pe o paturica uneia si sugea singura, iar celeilalte ii dadeam eu; acum nu mai merge; le mai pun uneori pe spate si le tin ambele biberoane, dar daca vor si stau linistite, ca la Ema e cu cantec, ea treb sa aiba si papusica si tot asa; asta e una plange 5 min ca nu e foc, nu se intampla nimic.

brigit, si eu am avut paturile unite un timp, de pe la 5-7 luni, dar deja se calareau si nu dormeau bine si le-am separat. Noi pusesem niste scanduri de pfl intre cele 2 paturi, dupa ce am dat lateralele jos si saltelele peste si legasim si patuturile cu niste chestii

va pup si numai bine tuturor, o asteptam pe adriana sa livreze pisicutele zilele astea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

noi am plecat cu picii de mici, lor le a placut in masina maxim
cand aveau 7 luni am plecat o sapt cu ei la munte, a fost ok au mancat si au dormit la greu

patuturile nu li le am unit niciodata,
le au puse in L
acum sar din unul in altul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

ana, alaptatul de obicei dureaza in jur de 1 an, nu cred ca alapteaza cineva pana la adanci batraneti .


Mergi la inceput