Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (74)

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna_a spune:

va pup pe toate, nu va nominalizez ca sigur uit pe cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Buna fetelor,
N-am mai scris demulticel din lipsa de timp, ahia reusesc sa va citesc, din pacate.
Roxy, copiii au 41 de zile de la nastere, am facut molifta si din cauza asta stiu exact.
Intreba cineva de carut mikado duet, noi am luat si e ok, dar nu am luat si scaunele de masina, deci nu pot sa ma pronunt despre asta.
Noi suntem bine daca suntem luati in brate 24din 24 si 7din 7, nu stiu daca e bine dar e tare obositor, baiatul daca nu e in brate plange isteric, noaptea dormom fiecare cu unul pe piept sau strans lipit de noi, altfel se trezesc. Nu stim cum sa procedam ca sa nu planga cand nu sunt in brate, vom incerca cu white noise, deocamdata pornim feonul si functioneaza adixa se calmeaza pt o per., apoi iar incepe scandalul, si la baie merg mai rar ca sa nu planga. Sotul deja e disperat ca nu putem face nimic, ca treb mereu sa-i tinem in brate. Cu leganatul pe perna nu merge, adorm doar daca sunt adormiti altel nu, oare am procedat gresit undeva si prea i-am rasfatat sau la toate lumea e la fel? Problema e ca sunt 2 si mi-i ciuda ca il calmez pe unu si celalalt incepe el si nu pot sa-l las sa planga si asa ajungem des la plans sincron. Nu am timp nici sa ma mulg, char am inceput sa mulg laptic pt baiat ca el plange cu tzatza in gura si nu suge, si abia gasesc timp mai ales ca am nevoie de 15 min.
Va pup fetelor si aveti grija de voi si bbs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

mamarutza nu am primit nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

GABITZA, ti-am trimis din nou, de data asta sper ca e bine :)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:


Dianaradoi, ma gandesc mereu la tine

Brigit, felicitari pentru premiu!

Roxxy, un gand bun sa se rezolve lucrurile cum e mai bine pentru toata lumea, si mai ales pentru tine si fetite.

Adriana, eu baietelului meu de fiecare data cand a trebuit sa-i dau vreun medicament i-am dat cu seringa (doar partea de plastic), bagata in gurita intr-o parte, in spatele obrazului (ca sa nu dea afara cu usurinta in caz ca nu voia).

Anna, mie mi se pare ca mananca destul de variat fetitele tale, mai ales Ema. La noi acum (aproape un an jumate) mai au succes mancarurile bobite, gen boabe de mazare, boabe de porumb, afine, rosioare micute (cherry) si masline fara sambur - astea le mai tai in doua sau chiar in patru rosioarele. Mai mananca si branzica taiata feliute. In ultimul timp a inceput sa manance mai bine iaurt si cereale (facute ca un terci) atata timp cat ii dau lingurita si-l las sa manance singur (jumatate nu ajunge in gurita si eventual intre timp ii mai dau si eu cu o alta lingurita, dar ii place f mult sa faca el singur). Aseara in premiera mi-a mancat cu drag paine prajita unsa cu unt de arahide si miere (incercasem de mai multe ori sa-i dau inainte si m-a refuzat, si acum dintr-o data a vrut; intuiesc ca asta e una dintre "chei", incercat de mai multe ori, nu fortat, dar oferit pana cand ne fac surpriza sa accepte ).

Diancic, am auzit ca n-ar fi toti copiii asa dar al meu asa a fost Noaptea l-am invatat sa doarma la el in patut (asta nu inseamna ca dormea toata noaptea, pe la un an a inceput sa doarma toata noaptea), dar in timpul zilei n-a dormit niciodata foarte mult si in afara de scurte perioade in leagan sau cu mobilul deasupra patutului, era in brate mai tot timpul. Eu am crezut ca asa sunt toti pana cand a venit la noi in vizita o prietena care se tot plangea ca a avut multe probleme psihice dupa nastere pentru ca fetita ei era neobisnuit de solicitanta, eu o tot compatimeam, insa dupa ce am stat cateva zile impreuna am ajuns la concluzia ca se asemanau f mult din punctul asta de vedere puii nostri, doar ca mie nu-mi trecuse prin cap ca n-ar fi perfect normal. Acum la un an si jumatate e mai independent, dar are perioade si perioade; in general are nevoie in continuare de multa atentie, ceea ce mie in continuare mi se pare firesc si ma bucur sa i-o dau, insa nu stiu cum va fi cand va trebui sa ma impart la trei.

Eu am picat testul de o ora de toleranta la glucoza, si ieri a trebuit sa-l fac pe cel de trei ore. Inca nu stiu rezultatele dar ma pregatesc psihic ca s-ar putea sa am diabet gestational S-a mai confruntat cineva cu asta in sarcina?
In rest mai am anemie, hemoroizi.. dar cu astea am experienta

Vestile bune sunt ca bebelanii sunt foarte activi, iar colul meu este in continuare inchis si nu s-a mai subtiat.

Azi e ziua mea si maine o sa "chiulim" si eu si sotul de la servici, nu stiu inca ce o sa facem, mi se pregateste un itinerariu-surpriza

Pupici tuturor gemenistelor si La multi ani de Sf. Valentin celor care sarbatoriti!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Adriana, am uitat de intrebarea cu picaturile... deci, vit D3, 2 picaturi direct in gurita, la fel si protectis. Colief se pun 4 pic parca in laptic 20ml ceva daca e copilul alaptat si se da asa, nu direct in gurita. infacol, iar, direct in gurita.

La multi ani, Lai !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

La multi ani, Lai! Sper ca ai petrecut frumos, te asteptam cu itinerariul :D

Adriana, noi facem un mic cocktail intr-un capacel de la Espumisan: Vigantol, Fier cu o picatura de lamaie si Espumisan. Le dam cu seringa, am luat de la farmacie unele subtiri acre in mod normal se folosesc la insulina. Bineinteles, am scos acele :)))

Ralu: pai ai tai la 3 luni au fix cat ai mei la 5. Oare nu am citit eu bine? :D Mara 5400 si 58,5cm, Dragos 6000 si 60cm.

Brigit: Toate bune, au facut infarix-ul si azi au avut amandoi febra. Nu mare, dar s-a vazut in ochishori si nu prea am reusit sa ii fac sa doarma decat spre ora 4 pm. Au mancat in schimb bine si sper sa le scada sub 38. Am tot vazut ce ziceti voi de gimnastica si kineto. Ai mei sunt in urma cu dezvoltarea motorie putin, daca ii pui pe burta cu mainile pe langa corp, nu le aduc singuri in fata. :/ De azi am inceput mai abitir cu exercitiile. O sa caut si pe net sa vad ce pot face. Daca aveti recomandari aici, multzu'. Am stabilit cu pediatra ca timp de o luna sa fac eu acasa cu ei. Daca tot in urma sunt, mergem la control neuro si apoi vedem daca trebuie kineto. Pediatra nu parea speriata, eu eram insa cu gandul la voi care sunteti deja active pe partea asta (i.e. Brigit si Anne).

Confirmarea pediatrei mele: gingia lui Dragos e albita jos si astept dimineata in care imi va zambi cu 2 dinti :D Mara doar balosheste tot in jur, niciun alt semn :P Are vreme, mititica.

Mara isi tine super-bine capul cand e pe burta, Dragos nu prea. Dragos ridica mult picioareele in lumanare si aproape de gura chiar, Mara nu prea :))))) Dragos s-a oprit din bombanit, acum face ca un motor :D Mara vorbeste mai ales cand are un deget in gura.

Diancic - la colici ii cam tii in brate. Noi am incercat sa ii lasam in patucuri tot mai mult, le-am luat suzete (nu toti agreaza si cred ca se poate si fara, dar noi nu mai rezistam atunci). La patuturile noastre pliante au avut catei pe baterii, care vibreaza patul. I-a linistit. Le-am pus perne cu gel pentru caldura la burtica. Eram mai mult langa ei la patut ce-i drept. Va fi mai usor. Tin pumnii sa gasiti metoda voastra cea mai buna pentru zile si nopti cat mai linistite.

Va pupcenkovicesc pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Ioana, cred ca-s 1.5 luni intre ai nostri, nu mai stiu, ai tai au venit la 35s+ ?. Au plecat de la 47cm 2.4kg si 48cm 2.5kg, si da, nu am scris gresit ... eu ma gandeam chiar ca-s mai mici, adica nu chiar de 3 luni cu dimensiunile, am si descarcat grafice de pe net, who... Iar cu dezvoltarea si achizitiile ... am dat si eu azi in cautari de filmulete, citind-o pe balanta ... si pana acu nu-s mai multumita ... o sa vad ce zice si ped. cand o veni.
La noi uriasul seamana cu socrul care e si inalt bine, poate de asta e asa mare. Ei mananca 1 masa noaptea de LP de 100-120ml iar in rest doar LM. E drept acum ca eu m-am indopat fff bine pana acum ( prosciutto in special ca am gasit o sursa directa), iar la laptele muls la paharul de avent am sus si 0.5cm de samantana uneori, si cred ca de asta au luat asa mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna seara mamici si burtici,
Am inceput acum caeva zile un measj, n-am apucat sa-l trimit si acum incep altul.
Diancic: si la noi a fost la fel. Numai in brate. Si nu doar cat au fost coliciosi ci si mai tarziu. Pana au inceput sa mearga, adica pe la un an, am crezut ca asa inlemnim, cu ei in brate. Insa dupa aceea s-au mai domolit. Si eu am crezut ca doar noi ne-am nimerit asa cu copii mai rasfatati, vedeam mamici cu ei in carut iar noi nu si nu, parca-i ardea carutul.
Am avut si perioada de leganat pe picioare, dormeam ziua cu el asa , numai sa doarma. Eu picoteam acolo...Eva prefera leganatul in brate.
Anna: nici noi nu suntem mancaciosi, insa de ceva vreme le dam sa manince ce gatim pt noi ( e drept ca gatim numai din curcan, pui si vita si ff rar porc).
Mamici, peste doo saptamani incep serviciul. Nu stiu ce va fi, cum va fi pana ma reacomodez acolo si pana ma adaptez la viata asta noua. In mesajul neexpediat va spuneam ca si eu am avut temeri cu privire la bona, si mai ale sretineri. Pare insa sa fie ok si sa am noroc si de data asta.
Va pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Lai, Ioana, Monas, multumesc de raspunsuri, si la.noi parca ii arde patul, mai.ales.pe baiat, ea mai sta singurica in pat dar el...mai devreme chiar am avut o repriza de plans isteric, am observat ca si aseara a fost la fel, si acum a papat si s-a cuibarit pe.pieptul.meu. mi-i frica sa ma si misc numai sa nu se trezeasca sa planga iar, mai ales.ca nu putem.sa-l.calmam cu nimic,.am.observa ca doar cu mancare il.putem calma,.dar nu pot sa-l.indop . si asa mi se pare exagerat cat i-am dat., 60 lm( ca scot in total cam 120 lm) si 120 lp, de obicei papau 90 lp. tare imi doresc sa scot si eu mai mult lm, sper ca stimulez productia prin mulsul la.fiec.3-3,5 ore.
Brigit, am.uitat sa te felicit pt.premiu,.mi-a placut mult.acea postare a ta,.si acum o recitesc si ma gandesc cat de puternica esti tu si mai ales.in astfel.de situatii
Lai,.la.multi ani!
Adriana, eu le dau picaturile cu lingurita, ca sa fiu sigura ca le numar bine, dar vigantolul.direct in gurita ca sunt doar 2 picaturi.
Va pup fetelor,.poate adormim.si noi, somnic pufos

Mergi la inceput