Nasterea in sistemul privat - modificari

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

adica, daca ma tratez in UE, oriunde vreau, statul este obligat sa imi achite, din valoarea facturii, contravaloarea serviciilor respective la pretul din romania (asa am procedat in 2010), dar, daca ma tratez la noi, in spital privat, nu mai are obligatia sa imi achite o serie de servicii deja prestabilite, la contravaloarea lor din spitalele de stat?

waw... unde este sensul in chestia asta?

Eu nu cred ca statul itzi deconteaza tzie o factura oricare.

Vrei "tu"(am pus intre ghilimele ca bineintzeles nu ma refer la tine personal)sa-tzi scotzi o unghie la Viena,e ok o faci pe banii tai,statul itzi deconteaza doar daca este urgentza.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Buna remarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Se decontau pana acum (dupa multe hartii si aprobari)niste costuri numai daca operatia respectiva nu se putea face in Ro,eu asa stiu.Pacientii cunoscuti (Basescu,Teo Trandafir)au fost tratati la Viena din bani privati.Pe mine ma intriga altceva,pana acum erau destule locuri(cabinete private,clinici,etc) in care cele asigurate plateau mai putin pt testul Papa Nicolau si alte investigatii de felul asta,tocmai datorita acelor contracte cu casele judetene de sanatate care existau.Daca din martie masura discutata chiar se aplica,multe persoane nu vor mai putea face asta.Si e foarte grav,avand in vedere incidenta cancerului de col in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui libelula

adica, daca ma tratez in UE, oriunde vreau, statul este obligat sa imi achite, din valoarea facturii, contravaloarea serviciilor respective la pretul din romania (asa am procedat in 2010), dar, daca ma tratez la noi, in spital privat, nu mai are obligatia sa imi achite o serie de servicii deja prestabilite, la contravaloarea lor din spitalele de stat?

waw... unde este sensul in chestia asta?

Eu nu cred ca statul itzi deconteaza tzie o factura oricare.

Vrei "tu"(am pus intre ghilimele ca bineintzeles nu ma refer la tine personal)sa-tzi scotzi o unghie la Viena,e ok o faci pe banii tai,statul itzi deconteaza doar daca este urgentza.

Dana

ba da, daca vreau sa imi scot o unghie la Viena, aduc factura si statul imi deconteaza 100-200 lei sau mai putin din ea, adica exact pretul serviciilor similare din tara. asa mi-am decontat o mica suma dintr-o ecografie fetala. suma este infima, fata de valoarea totala a facturii, dar nu asta este ideea aici, ci discriminarea spitalelor private.

daca este o urgenta care te prinde afara din tara, serviciile respective sunt decontate fie de asigurarea de calatorie, fie prin card de asigurat. sau, in cazuri rarissime, urgentele nerezolvabile in tara sunt trimise afara cu formularul E112 - acum parca se numeste altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e chiar asa jenn. Serviciile ambulatorii vor avea in continuare decontare din asigurari. Papanicolau este gratuit dca cienva doreste sa faca. Insa din ceea ce am urmarit eu se intentioneaza taierea decontarilor banilor publici pentru servicii de spitalizare private si alocarea acestora bani publici doar pentru serviciile de spitalizare publice.

Mergi la inceput

Tare as vrea sa fie asa cum scrii.Eu stiam ca e gratuit la stat,insa femeile asigurate care isi faceau aceste analiza la privat plateau acea diferenta.L-am vazut ieri pe Arafat spunind ca banii aceea(10%,sumele pe care nu vor sa le mai dea spitalelor private) ii vor utiliza sectiile de terapie intensiva.Deci ei au deja o destinatie pt bani,s-a discutat la nivel de minister,chiar daca unii din guvern l-au catalogat pe Nicolaescu pripit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Marius-acel test e gratuit prin program acum pe o perioada care se deruleaza pe 5 ani incepand de anul trecut dar o persoana poate beneficia o singura data de gratuitate din pacate in acesti 5 ani... cel putin asa stiu eu.

jenn-sunt si privati care au aplicat la acel program deci apare gratuitate si acolo cu biletul de trimitere de la dr de familie.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cepoi-testarea-babes-papanicolau-gratuita-prin-programul-ministerului-sanatatii-incepe-miercuri-in-6-judete-276119.html

Mergi la inceput

Exact asta scriam si eu,ca destui privati aplicau acel program.Deocamdata nu am vazut o varianta detaliata-ce anume,cum exact se modifica,doar anuntul ministrului .Din pacate,de obicei se concretizeaza o varianta proasta sau teoria e buna dar implementarea da rateuri mari .(cazul retetei electronice ,de ex)Pana in martie tot vom avea timp sa citim/auzim despre asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

www.hotnews.ro/stiri-opinii-14008851-mama-care-nascut-intr-spital-stat-scrie-ministrului-eugen-nicolaescu.htm" target="_blank">O mama care a nascut intr-un spital de stat ii scrie ministrului Eugen Nicolaescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

LIbelula, a fost decontata ecografia pt ca aveai asigurare facuta pt strainatate.
Oricine pleaca in strainatate trebuie sau na, e bine sa fie asigurat, si nu ma refer aici la asigurarea din Ro, ci una speciala.

Eu cand am plecat in Germania si Canada si pe unde am mai fost in vacante am avut tot timpul oa sigurare in caz de ceva.
Gratuit nu primesti nimic.

Mergi la inceput