WIZZ AIR-opinii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

mai trebuie sa stie ca pe liniile astea speciale de autobuz sunt si bilete speciale, adica nu poate merge (din cate stiu eu) cu abonament obisnuit. chioscul de bilete este exact acolo unde e si statia - sper ca e si el deschis peste noapte, altfel ar fi o chestie facuta pe jumatate (dar la noi nu m-ar mira nimic). daca nu uit marti, cand sunt in aeroport, ma interesez.

cand spun ca e unde e si statia, ma refer la statia de la cel mai jos nivel - pe linkurile de mai sus vad ca are doua statii in aeroport, la Plecari si la Sosiri. cea de care vorbesc eu e cea de la sosiri interne - probabil asta e denumita statia "Sosiri" - e cu un nivel mai jos decat sosirile internationale. nu stiu sa explic cum se coboara cu liftul, fiindca nu-l folosesc, dar exista scari chiar inainte de usa de iesire de la sosiri externe, care coboara un nivel si ajunge direct in statie.

iar daca decide sa ia taxiul, din aceasta statie o ia drept inainte prin parcare si imediat dupa parcare e locul numit "la ceas".

chiar daca acolo gaseste taxiuri care o imbie s-o transporte, sfatul meu e sa nu le ia decat daca cunoaste bine firmele serioase din Bucuresti. se invart acolo taximetristii din Ilfov care te zapacesc si ai o surpriza la coborare: de exemplu vezi afisat tariful de 1.39, dar la coborare, cand vezi cat arata ceasul, iti spune ca ala e tarif intern, iar tariful extern e de 3.5, si avand in vedere ca ei au numar de Ilfov, pentru ei Bucurestiul intra la tarif extern. pe langa asta pot avea si "maimuta" (o chestie care face ceasul sa "sara" brusc la o suma mai mare pe parcursul calatoriei).

asa-i ca dupa tot ce scriu eu pare mai periculoasa calatoria cu taxiul decat cea cu avionul, fie el low cost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pentru cei ce aterizeaza la ore civilizate, cea mai buna solutie este sa mearga in terminalul "Plecari" (exista indicatoare la iesire, e de mers vreo 2-3 minute insa prin aeroport si nu afara, apoi se coboara cu liftul). avantajul este ca nu iesi din aeroport sa stai in frig/ploaie/soare sa astepti comanda pe care ai facut-o sa vina "la ceas".

La terminalul "Plecari" mereu sosesc taxiuri "ieftine" cu pasageri ce pleaca (dar asta pana la ora 8 seara, mai tarziu nu sunt curse de plecare si atunci nu se gasesc taxiuri atat de simplu).

Astfel se evita si necesitatea de a apela un taxi. dar repet, solutia asta este perfecta doar daca avionul aterizeaza pana la 8 seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am o intrebare......unde merge mama ta de are nevoie de taxi?Sa ma explic:de la din VN sunt o multime de microbuze care merg direct la aeroport.Faci programare si te asteapta cand aterizeaza avionul(cu marja de bagaje si check-in)Cunosc n persoane ce au apelat la aceasta varianta si toate au fost multumite. Focsani -Bucuresti cu microbuzele normale e 30 ron,tot 30 ron costa si microbuzele pentru aeroport(doar noaptea e 50 ron)...
Daca nu ramane in Buc...ia in calcul si aceasta varianta.
Si on topic am calatorit de cateva ori cu cei de la wizz(Roma si Londra )si au fost ok.N-am avut parte de intarzieri ,nu m-au zgaltit,nu am avut meciuri cu ei vis a vis de bagaje sau alte alea.Insa sunt un calator corect.......cumpar biletele de pe net dar si citesc ce scrie acolo.Chiar daca pruncu avea niste jocuri faine pe telefon,am preferat sa ne uitam pe poze sau sa jucam fazan..pentru a respecta regulile.
La fel cu mancarea..niste crochete sau biscuiti,o ciocolata...ca nu moare nimeni de foame trei ore.Apa am luat-o din aeroport dupa check-in.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Confirm si eu ca de cate ori am mers cu wizz air a fost ok. Si am tot mers de cateva ori pe an. Limita de bagaje in cala e mai mare decat la tarom (32 kilograme fata de 23 kilograme). Nu-ti accepta decat un unic bagaj de mana, orice ar fi acela (de la poseta la rucsacel care incape in acele testere de bagaj din aeroporturi0. Senzatia mea este ca e regula de aeroport nu de companie, pentru ca eu am fost verificata sa am un singur bagaj de mana corespunzator, inainte de a ajunge la poarta de imbarcare pentru Wizz ... chiar in aeroport, la controlul pasapoartelor, puteam merge cu orice companie, ce-i drept e drept, toate de low cost.
Mancarea si bautura in avion sunt contra cost, dar in principiu la preturi similare cu ce gasesti in aeroport dupa controlul de bagaje (sau cel putin asa e pe cursele bruxel-bucuresti)
Ce mi-a placut mult la ei, e ca personalul e atent la siguranta, nu te lasa cu bagaje pe langa tine, iti gasesc ei loc, te sapa si ge palton (la blue mi s-a intamplat sa-mi zica sa tin paltonul in brate ca ei nu mai au loc in compartimentele de sus).
Cat despre taxi wizz ... nu am incercat niciodata.
Dar clar, fata de alte optiuni de low cost, wizz air este de recomandat, din punctul meu de vedere.

viperisme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Multumesc din nou tuturor pentru pareri si sfaturi!

Danielag, super, multumesc pentru link, cu 783-ul de noapte, chiar cu asteptare o jumate de ora, n-o sa fie greu. Singura n-o sa fie, ca o sa vina unchiul meu s-o astepte. El are 84 ani si mama 75, dar ei 2 o sa se descurce.

Ni-na, mama locuieste in Bucuresti. Dar poate solutia ta sa fie de folos altcuiva...

O sa ziceti ca am pitici numerosi pe creieras ...dar avioanele vi se par sigure? Adica, nu s-a intimplat la nici un zbor ca aparatul sa vi se para rablagit, vechi? Acum citiva ani a fost un caz, cu turisti francezi implicati. Pasagerii unei curse charter, din Grecia sau Turcia, odata ce s-au imbarcat, au cerut sa coboare, pentru ca avionul parea scos de la fiare vechi. Acu' ce sa spun, ca nici Air France-ul se pare ca nu mai e considerat fiabil (asta o afirma francezii, dupa accidentul Concorde-ului si a zborului Rio-Paris)...

Mergi la inceput

nu mi-s eu mare expert tehnic, dar nu, nu mi se par degradate avioanele. vorbesc de "caroserie", interiorul e un pic mai neingrijit decat la tarom, dar asta are legatura cu pasagerii si cu modul lor de a se comporta, si intr-adevar cele doua segmente nu-s aceleasi (sper ca n-am jignit pe nimeni, doar si eu circul cu wizz, dar cei care practic "fac naveta" cu el n-au foarte mult respect fata de obiectele care nu le apartin).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu nu mai stiu de unde stiu...,dar cursele low cost (avioanele adica)sunt supuse exact ca si companiile normale ,la aceleasi controale tehnice,inainte de a pleca in cursa,si la un anumit numar de mile de zbor.

Eu circul in general cu German Wings,nu am vazut mizerie in avion,dar...nu pot generaliza lucrul asta.

In general e acelasi avion care face drumul dus-intors,deci inclin sa spun acelasi lucru ca mianna,de multe ori pasagerii sunt de ce inauntru.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Ma intereseaza si pe mine daca am platit bagajul de mana mare mai am voie si la bagaj de mana gratuit (cel mic), daca pot transporta de ex dulciuri, medicamente (in cantitate rezonabila:o folie, o cutie, un borcanas), un aparat de masaj mic, aparat foto. Zborul va fi tot cu wizz air.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Sau...mai pot schimba bagajul de mana mare cu unul de cala si sa platesc diferenta? Pentru asta se percepe o taxa suplimentara? Cum pot face asta, daca se poate?

Mergi la inceput

m-am conversat in seara asta cu tanti de la chioscul de bilete pt autobuzele din aeroport. a confirmat ca 783-ul circula si noaptea, chioscul e deschis si el noaptea, si mi-a zis ca da, de la sosiri externe trebuie sa coboare la statia de jos, de la sosiri interne (tot ce s-a explicat mai sus in legatura cu drumul spre punctul numit "la ceas", dar statia e fix la usa de iesire din aeroport, adica inainte de a traversa parcarea, iar chioscul de bilete e in dreapta).

Mergi la inceput